Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
İlgili 42 soru bulundu
Süt kreması, börek ve poğaça gibi hamur işlerinde de hafif yağlı yapısı ve süt tadı ile kullanılabilen bir malzemedir.
Hem tatlılarınızda hem de yemeklerinizde kullanabileceğiniz bu krema, özellikle sıcak yemeklerde daha iyi performans gösterir; sıcak uygulamalara dayanıklıdır ve yüksek ısıda kesilmez.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır. Kekin daha rahat çıkmasını isterseniz fırından aldığınız gibi nemli bir bezin üzerine oturtun.
KREMA NASIL SAKLANIR
Paket açılıp temiz bir kaşık ile tüketilecek kadarı alınmalı, kalan kısım kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletilmelidir. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Çırpılmış krema, ağır krema mekanik havalandırmaya tabi tutulduğunda üretilen bir mutfak kolloididir. Çırpılmış krema, turta, dondurma (özellikle sundae), kek, cupcake, milkshake, waffle, sıcak çikolata, peynirli kek, Jell-O ve puding gibi tatlılar için popüler bir garnitürdür.
Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi donacaktır.
*En iyi krema performansı, kullanımdan önce en az 12 saat boyunca +4 derecede beklemiş olan kremadan alınır. *Kremanın kıvamını aynı boy ve eşit sıcaklıkta olan tavalarda kontrol edilir. *Krema soğukken, kıvamı test edilmemelidir. *Oda sıcaklığında veya ocak başında bekleyen kremayı kullanmayınız.
Krema ile çikolata eritme
Bu yöntem için önce küçük bir sos tenceresinin içine kremayı aktarmanız ve ocakta ısıtmaya başlamanız gerekiyor. Isınmaya başlayan kremanın kaynamasına izin vermeden ocaktan alıp içine kuvertür çikolata parçalarını atmanız ve kremanın sıcağıyla tamamen eriyene dek karıştırmanız yeterli.
Krema iyice kaynayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatıp kremanın içerisine vanilyayı boşaltıyoruz. İlk sıcağı çıkan kremanın içerisine bir poşet krem şanti ekliyoruz. Mikser yardımıyla 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Krem şantili pasta kremasını soğuduktan sonra istediğiniz pastada kullanabilirsiniz.
Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.
Bahsettiğimiz krema pasta kreması veya krem şanti ile karıştırılmamalıdır. Süt kreması olarak bilinen şekersiz, biraz kıvamlı, genelde küçük karton kutularda satılan kremadan bahsedeceğiz. Açılmış veya son kullanma tarihi geçmiş kremanızı hemen aşağıdaki yönlendirmeleri dikkatlice okumadan kesinlikle kullanmayınız.
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Kekinizin arasına muz, kivi, çilek gibi meyveler ekleyebilirsiniz. Pastanızın üzerine dilediğiniz sostan dökebilirsiniz. Leziz çikolata sosu tarifi için buraya bakabilirsiniz. Pastanızın arasındaki kremayı çilekli, çikolatalı ya da pastacı kreması olarak dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Ambalajı açılmamış İçim Şef Krema'yı oda sıcaklığında saklayabilir, yemekleriniz ve soslarınız için doğrudan kullanabilirsiniz. Özellikle tatlı yapımında kullanılmadan önce buzdolabında bekletilmesi tavsiye edilmektedir.
Süt, şeker ve elenmiş un bir tencereye alınıp orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. İyice katılaşınca vanilya eklenir, karıştırılır, ocaktan alınır. Daha sonra krema eklenerek yaklaşık 10 dk. mikserle çırpılır. Servis yapacağınız kaselere boşaltılır.
KAKAOLU PASTA KREMASI
Tek yapılması gereken şey pasta kreması malzemeleri içerisine 3 yemek kaşığı kadar toz kakao eklemektir. O 3 yemek kaşığı kakao tüm kremayı rengine bulayacaktır ve çikolatalı görünümlü kakaolu pasta kreması olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri