Hazırladığınız reçel temiz ve kuru bir cam kavanoza doldurulup, soğuyunca ağzı kapatılarak buzdolabında saklanır (Yaklaşık 300 gramlık reçel elde edilir).
1 litre sütten çok küçük bir kavanoz reçel elde ediliyor, saklama süresi de buzdolabında yaklaşık 2- 3 hafta.
Hazırladığınız süt reçelini cam bir kabın içine aktararak soğumaya bırakın. Reçel soğuduktan sonra ise cam kabı buzdolabına koyarak en az 2 saat de buzdolabında bekletin.
Süt reçeli bozulur mu? Kapağı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanması uygundur. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edilebilir. Fakat oda sıcaklığında kapağı açıldıktan sonra en fazla 1 hafta dayanır ve daha sonra tadı değişir.
Kapağı açıldıktan sonra ise oda sıcaklığında kısa zaman içerisinde bozulabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Kavanozların mutlaka kuru ve temiz olmasına özen gösterin. Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın ve ters çevirerek bir süre daha dinlendirin. Reçellerinizi mümkünse serin ve kuru bir ortamda ya da orta ısıdaki buzdolabında saklamaya özen gösterin.
Bu sebepler arasında özellikle de kaynatma işleminin ardından kaba konulduğunda mevcut saklama koşulları, yapımı sırasında kullanılan malzemeler ve yapım yöntemleri de küflenmeye sebep olabilir. Fakat reçellerin küflenmesindeki temel sebep ise şeker ve limon miktarının az olmasıdır.
Süt Reçeli Kalsiyum ve Fosfor Deposu
Aynı zamanda 129 mg sodyum ve 22 mg magnezyum da içeriyor. Vitamin yönünden de son derece zengin olan süt reçelinde A, C, D, B6 ve B12 vitaminler bulunduğundan vücudun günlük vitamin ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir gıda!
Reçellerinizi hazırladıktan sonra kavanozun 3/4'ü kadar doldurup derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Reçellerinizi bu şekilde 16-18 aya kadar saklayabilirsiniz.
Süre ocağınızın verdiği ısı farklı nedeniyle biraz daha uzayabilir. Reçel akıcı ama yüzeyi kaplayorsa kıvamı olmuş demektir. Not: 1 litre sütten 375 ml kadar reçel çıkıyor.
Süt reçeli, sütten yapılan ve daha çok kahvaltılarda tüketilen Güney Amerika tatlısıdır. Yalnızca süt, şeker ve karbonatla yapılan bir tatlı olmasından dolayı hafif sayılabilecek ilginç bir yiyecektir. Kek, kurabiye, dondurma gibi tatlı yapımında kullanabilir, kahvaltılarda reçel ve tatlı yerine tüketilebilir.
reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Daha sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütün rengi sarıya dönüp, tam olarak boza kıvamına gelince altını kapatıp kavanoza aktarın. Bu kıvama gelmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor. Oda sıcaklığına gelen kavanozun kapağını kapatın ve dolaba kaldırın.
İçeriğindeki yüksek kalsiyum oranı sayesinde kemik erimesi gibi rahatsızlıkların önlenmesini sağlayan reçel, aynı zamanda kemiklerin güçlenmesinde etkilidir. Özellikle çocuklarda düzenli kullanımında kalsiyuma bağlı pek çok rahatsızlığın oluşmasını engelleyen süt reçeli, sütün tüm etkilerini reçel olarak da sunar.
Geniş bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın. Süt kaynayınca kabartma tozunu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
Sütün içerisindeki suyun buharlaşıp yoğunlaşması gerekiyor. Süt kaynadıkça yoğun bir kıvam almaya ve rengi önce sarı sonra da kahverengine dönmeye başlayacaktır. Kıvam alması kısık ateşte en az 1 saatinizi alır. Daha fazla bir sütle yapıyorsanız süresi uzayabilir.
“Süt reçeli bozulur mu?” diye merak edip araştırdığınızda hemen her kaynakta bozulabileceği sonucuna ulaşmanız mümkündür. Ana malzemesi süt olan reçelin vakumlu kapağı açıldıktan sonra kısa süre içinde tüketilmesi önerilir.
Kıvamı, meyve, şeker oranı dengeli olmamasının yanı sıra saklama koşulları da reçelin şekerlenmesi ve küflenmesine neden olabilir. Serin ve karanlık yerler reçellerin saklanması için uygun koşullarda değildir. Buzdolabında kalması reçelin donmaya başladığının bir göstergesidir.
Eskişehir'in geleneksel tatlarından olan süt reçeli bazı tatlılara sos olarak kullanılıyor. Süt reçeli, süt içemeyen çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla sıklıkla tercih ediliyor.
Süt reçeli, sütten yapılan ve daha çok kahvaltılarda tüketilen Güney Amerika tatlısıdır. Yalnızca süt, şeker ve karbonatla yapılan bir tatlı olmasından dolayı hafif sayılabilecek ilginç bir yiyecektir. Kek, kurabiye, dondurma gibi tatlı yapımında kullanabilir, kahvaltılarda reçel ve tatlı yerine tüketilebilir.
Süt reçeli, 'süt karameli' olarak da bilinir ve birçok Latin Amerika ülkesinde tüketilir. İspanyolca dulce de leche olarak bilinir. Çoğunlukla kahvaltıda veya çay saatlerinde tüketilir. Süt ve şekerin yavaş yavaş kaynatılarak yoğunlaşması ile eldi edilir.
İçindekiler: İnek sütü, şeker kamışı, karbonat Süt karameli, diğer yaygın bilinen ismiyle süt reçeli tamamen sağlıklı ve organik olarak üretilir. İçerisinde inek sütü, şeker kamışı ve karbonattan başka bir madde bulundurmaması ve katkı maddesi içermemesiyle güvenerek kullanabileceğiniz bir üründür.
Güçlü bir kalsiyum deposu olarak görülen süt reçeli, kemik erimesi sorunuyla da baş etmek için tüketilmesi uygundur. Sadece sağlıklı olmasından dolayı değil aynı zamanda lezzetli oluşuyla da sık sık tüketilmeye uygun olan süt reçeli, kahvaltı sofralarına farklı bir tat eklemek için doğru bir seçimdir.
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak. Yani sıcak denebilecek bir konumdayken koymak diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri