Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, süt üretiminin dörtte birinin 6 ilden elde edildiğini belirterek, "Konya, İzmir, Balıkesir, Erzurum, Kars ve Sivas 4,57 milyon ton süt üretimiyle toplam ülke üretiminin dörtte birini karşıladılar" dedi.
"En fazla sütün üretildiği iller Konya, İzmir, Balıkesir, Afyonkarahisar ve Burdur. İç Anadolu Bölgesi ön plana çıkıyor.
Süt ve süt ürünleri en çok hayvancılığın en yaygın olduğu yerde olur. Bildiğimiz gibi hayvancılık en çok 'Doğu Anadolu' bölgemizde olmaktadır. Peki Neden? Bilindiği üzere Doğu Anadolu karasal iklimin en şiddetli geçtiği bölgedir.
Gıda sektörü ihracatı, Konya'nın toplam ihracatının %15'ini oluşturmaktadır. Konya, Türkiye'deki süt ve süt ürünleri üretiminde ilk sıralarda yer almaktadır. Üretilen sütün % 60'ı beyaz peynir yapımında kullanılmaktadır.
Hindistan, yılda 187.958.197 ton üretim ile dünyanın en büyük süt üreticisidir. Amerika Birleşik Devletleri 98.716.276 ton yıllık üretimiyle ikinci sırada geliyor. Pakistan, yılda 45.786.000 ton üretim ile üçüncü en büyük süt üreticisidir. 22.120.716 ton üretimiyle Türkiye 9 olarak sıralanmıştır.
İlgili 23 soru bulundu
son zamanlara dek, fason üretim yaptırdığı firma sek süt iken; şimdilerde konya şeker iştiraki olan panagro tarım hayvancılık gıda sanayi ve ticaret a.ş.'ye üretim yaptırmaktadır.
İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa fabrikaları ile Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan Şirket, kaliteli ham madde tedariğine yönelik 20.000'den fazla üreticiden çiğ süt tedariki ve 110 çiftlik ile sözleşmeli olarak çalışılarak uzun soluklu, güçlü ilişkiler kurarak üreticisini daima destekleyerek, Türkiye'de süt ...
Süt Piyasa Bülteni'nde yer alan verilere göre, Türkiye'nin Ağustos ayı itibariyle süt ve süt ürünleri ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 91.1, miktar bazında ise yüzde 146 arttı. Geçen yıl ilk 9 ayda toplam süt ürünleri ithalatı 8 bin 959 ton iken bu yıl aynı dönemde 22 bin 89 tona yükseldi.
Marmara Bölgesi'nde Karacabey'de, İç Anadolu Bölgesi'nde Aksaray'da, Ege-Akdeniz Bölgesi'nde Tire'de ve Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Bingöl'de olmak üzere Türkiye'debu model ile kurulmuş dört entegre tesisimiz bulunuyor.
43 yıl önce Ortadoğu ve Türkiye'de, süt ve süt mamulleri sektörünün ilk modern sanayi yatırımını gerçekleştirmek üzere kurulan Pınar Süt, bugün İzmir, Eskişehir ve Şanlıurfa'daki fabrikalarında yıllık 900 milyon litreyi aşan çiğ süt işleme kapasitesiyle, sektörünün gelişmesine katkıda bulunuyor.
Dünyanın en çok süt üreten 9. ülkesi Türkiye oldu.
sek fabrikasında üretilir yani sadece ambalajları farklı, sek markasının kendi ürettiği süt ile aralarında 1 lira gibi fark bulunmaktadır. son zamanlara dek, fason üretim yaptırdığı firma sek süt iken; şimdilerde konya şeker iştiraki olan panagro tarım hayvancılık gıda sanayi ve ticaret a.ş.'ye üretim yaptırmaktadır.
Mandıra ürünü veya süt ürünü sütten elde edilen yiyecek veya içecek olarak tanımlanır. Bu ürünlerin üretildiği yere mandıra adı verilir.
Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Embrun kentinde bir çiftlikteki inek, 15 yılda 216 bin 893 kilogram süt vererek bu alandaki dünya rekorunu kırdı.
Türkiye, dünyanın en ucuz çiğ sütünü satan ve en pahallı tereyağını tüketen ülke oldu. Et ve Süt Kurumu'nun Ocak 2019 Süt Piyasa Bülteni'ne göre, çiğ sütün çiftlikten çıkış fiyatı en yüksek Japonya'da, en düşük Arjantin ve Türkiye'de.
Yapılan paylaşıma göre Almanya'da sıradan bir marketteki 1 litre sütün fiyatı 0,92 €.
Türkiye'de bu model ile kurulmuş 4 entegre tesisimiz bulunuyor; Marmara Bölgesinde Karacabey'de, İç Anadolu Bölgesinde Aksaray'da, Ege-Akdeniz Bölgesinde Tire'de, Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Bingöl'de.
Sütaş, Marmara Bölgesi'nde Karacabey'de, İç Anadolu Bölgesi'nde Aksaray'da, Ege Bölgesi'nde Tire'de ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde Bingöl'de olmak üzere Türkiye'de dört entegre tesisi bulunmaktadır. 2014 yılından itibaren de Kuzey Makedonya tesisleri ile Balkanlara ulaşmaktadır.
2005 yılında Yönetim Kurulu Başkanı oldu. SÜTAŞ, Bursa'nın Karacabey ilçesinde Muharrem Yılmaz'ın babası Sadık Yılmaz'ın liderliğinde kuruldu ve 1975 yılında üretime başladı.
1- Sütaş Süt
Sütaş, taze ve günlük sütleri besin değerini kaybetmeden ve el değmeden paketliyor. Çok yüksek derecelerde, kısa sürede işlem gördüğü için besin değeri en yüksek sütlerden biri oluyor. Benim için de kesinlikle en kaliteli süt Sütaş diyebilirim.
Türkiye'nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi Ak Gıda'nın tüketici markası İçim, sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar doğal, lezzetli, kaliteli ve besleyici pek çok ürünü tüketiciyle buluşturuyor...
İlk üretim tesislerini Antalya'nın Elmalı ilçesinde 1980 yılında kuruldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri