Uykusuzluk problemleri yaşayanlar ya da uykuya dalmakta güçlük çekenler de sarımsaklı süt tüketebilir. Sarımsaklı sütün aynı zamanda cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği sivilceleri ve sivilce lekelerini iyileştirdiği söylenmektedir.
Her gün 1 bardak süte eklediğiniz bir diş sarımsak astım sorunununa oldukça iyi gelecektir. Bir günde 3 bardak içilen sarımsaklı süt zaturre hastalığının geçmesine yardımcı olur. Vücudunuzdan toksinleri atmak için sarımsak oldukça faydalı bir besin kaynağı. Sütle karıştığında ise bu faydalar iki katına çıkıyor.
Sarımsak, kanserden koruyor, kan şekerini düşürüyor, artriti önlüyor. Ayrıca yapılan bir çalışmaya göre sarımsağı sütle birlikte tüketmek ağız kokusunu azaltıyor...
Kolesterolün dengelenmesine, özellikle yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Sarımsaklı süt, düzenli tüketildiğinde kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkilerde bulunuyor. Eklem ağrısı çekenlerin de bu ağrılarını hafifletiyor. Son olarak yorgunluk ve uykusuzluğa iyi geldiği de biliniyor.
3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.
İlgili 43 soru bulundu
Bunun için, sarımsak sütü mümkün olduğunca sıcak ve tercihen gece yatmadan önce tüketilmelidir. Sarımsaklı süt kadın ve erkeklerde doğurganlığı artırır. Kilo vermek için bir diyet ve egzersiz rutini uygulamayı planlıyorsanız, sarımsak sütü amacınıza ulaşmanız için oldukça destekleyici bir içecek olabilir.
Sarımsaklı süt kaç gün içilmeli? Bunun için, sarımsak sütünü üç dört saat kadar bekletin ve bu şekilde on gün üst üste, boş mideye için. Bu içecek kötü LDL kolesterolü azaltır ve pıhtı oluşumunu durdurur, bu nedenle kalp sağlığı çok daha iyi olur.
Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
Sarımsak gaz yapan besin maddesi olması ve fazla tüketilmesi halinde hem anne hem de bebeğe süt aracılıyla geçebilmekte ve gaz oluşturabilmektedir. Sarımsak çiğ tüketilmesi halinde emziren anneye ve dolayısıyla bebeğe gaz yapmaktadır.
Sarımsakları iri parçalar halinde sütün içine doğrayın. Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın. Sarımsaklı süt kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda soğutun. Sarımsaklı süt ılındıktan sonra tüketebilirsiniz.
Özellikle hastalandığınızda ılık su, zencefil, bal, limon, tarçın, adaçayı, ıhlamur, ekinezya çayı gibi içecekleri tercih edin. Süt ve sütlü içecekler vücut salgılarında koyulaşmaya neden olacağı için soğuk algınlığı veya grip durumunda içmeyin.
Kimyon: Gaz problemini azaltır ve anne sütünü arttırır. Sarımsak: Emziren anneler için sarımsak oldukça önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili olan sarımsağın bebeğin uzun süre emzirilebilmesini sağladığı biliniyor.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Sarımsak sütü, içindeki sarımsak, süt ve baldan aldığı güçle öksürük krizlerine çözüm oluyor. Bu etkisiyle boğaz ağrısına iyi geldiği de söyleniyor. Kolesterolün dengelenmesine, özellikle yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.
Birkaç diş sarımsağı suda kaynatıp içmek, grip hastalığının tedavisinde etkilidir. Terletici etkisi ile ateşin düşürülmesine ve öksürüğe karşı faydalıdır.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
Yaprakları sararmaya başlayan sarımsakların hasat zamanı geliyor demektir. Başların iyi teşekkül etmesi için, tıpkı baş soğanlarda olduğu gibi bitki yapraklan üzerinden bir boş fıçı gezdirmeli veya üzerinde ayakla gezinmelidir; bu isi hasattan 2-3 hafta yapmak gerekir.
Tansiyon: Kan inceltici özelliği ile kan dolaşımını kolaylaştırarak tansiyonun normal seviyelerde kalmasına yardımcı olur.
Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.
Özellikle haftada iki saçlara sarımsak suyu uygulanması saçların daha kuvvetli ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Saç uçlarında görülen kırılma ve kopmaları giderecektir. Sarımsağı süt ile karıştırılıp saç köklerine uygulanır ise saç dökülmesini durduracaktır ve yeni saç çıkmasına etki sağlayacaktır.
Özellikle kış aylarında geçmek bilmeyen öksürük krizlerine sarımsak doğal ve etkili bir antibiyotiktir. Zeytinyağı ile birleştiğinde tam bir şifa deposu haline gelir. Hem yiyerek tüketildiğinde, hem ayak altına uygulandığında olumlu sonuç verir.
Ağız Gargarası Kullanın
Sarımsaklı bir yemek yedikten sonra, kokuyu hemen bastırmak için ağzınızı ağız bakım suyu ile çalkalayın. Sarımsağı seviyorsanız, ihtiyacınız olduğunda yolculuklarda kullanmak üzere çantanızda daima ufak bir ağız bakım suyu şişesi taşıyabilirsiniz.
Doğal balgam söktürücü olarak bilinen sarımsak, antimikrobiyal özelliğe sahiptir. Bu özellik sayesinde balgamı söktürmekle kalmaz, azalmasına da yardımcı olur.
Sarımsak sütü, vücuttaki kas ve eklem ağrılarını azaltır. Kireçlenme sonucu meydana gelen ağrıların tedavi sürecine de destek olur. Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olarak fazla kilolarınızdan kurtulmanıza imkan tanır. Bu yüzden kilo vermek isteyenler tarafından çokça tercih edilir.
Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar. Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri