Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin ve sadece üst kısmını açın. Bu yüksek ısıda ve önceden ısıtılmış bir fırında sütlaçlarınızın üst kısmı hafif hafif kızarmaya başlayacaktır. Su sayesinde fırının nemi korunacak ve sütlacınız çok sert bir kıvamda olmayacak, eşit bir şekilde kızaracaktır.
Fırında sütlacın üstü kaç dakikada kızarır? Çok eskiden hazırladığım fırın sütlaçların kızarmasını hızlandırmak için 1 adet yumurta eklerdim ama sonra fark ettim ki aslında buna hiç gerek yok. Fırınınızın ızgarası iyi çalışıyorsa 4-5 dakika içinde sütlacın üstü fotoğraftaki gibi harika bir kabuk bağlıyor.
FIRINDA SÜTLACIN ÜZERİ NASIL KIZARTILIR? Sütlacı kaselere boşalttıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz şeker serperek hızlı bir şekilde üzerlerinin nar gibi kızarmasını sağlayabilirsiniz.
En Pratik Yöntemleriyle: Fırın Sütlacın Üzerinin Kızarması İçin Ne Yapılır? - Yemek.com. Pudra şekeri dökün kızarır.
Sütlü tatlı seven insanların hayır diyemeyeceği nadir tatlılardandır sütlaç. Üzeri hafif yanmış fırın sütlacın o çıtırlaşmış kabuğuna kaşık daldırmanın zevki bambaşkadır. Hele bir de bol fındıklı oldu mu, değmeyin keyfimize. Ama üzerine hafif tarçın dökülüp, soğuk soğuk yenenin yeri başka güzeldir.
İlgili 44 soru bulundu
Günümüz şefleri, pürmüzü sık sık kullanmaktadır. Etleri tütsülerken, sütlaç tatlısının üzerini yakarken kullanma ihtiyacı duyulan pürmüz farklı tarifler için de tercih edilir. Çok sevilen cream brule tatlısını hazırlamak için de pürmüze gerek duyulur.
Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuyunca sütlaçların üzerilerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Sütlü tatlıların en besleyici olanı, pirincin en güzel ve tatlı halidir sütlaç. Bu sefer bizim yaptığımız gibi tarifinde küçük bir farklılık yapıp yumurta sarısı ilavesiyle pişirdiğinizde ve porsiyonluk fırın kaplarında pişirme işlemini sürdürdüğünüzde fırın sütlaç göz kırpar size.
Tepsiye sıcak su doldurulmasının nedeni, sütlaç yüzeyinin çatlamasını önlemektir. Son olarak tepsi fırının en üst rafına yerleştirilir ve fırın ızgara modunda 230 dereceye ayarlanır.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Pirinçlerin suyunu çekmesini beklemelisiniz. Sonrasında, sütü pirinçlere karıştırarak dökerseniz sütünüz kesilmemiş olur. Süt daha iyi kıvam alsın ve kesilmesin diyorsanız çok sıcak olmayan sütü pirince yavaş yavaş eklemelisiniz. Sütlaç yapımında, sütü ekledikten sonra şekerin katılması önemlidir.
Sütlaç yapımında en çok dikkat edilecek konu kaynarken mutlaka ara ara karıştırmaktır. Zira sütlü bir tatlı olduğundan çok kolay dibi tutar ve tadı bozulur. Sütlaç yapımında püf noktalardan biri de pirincin piştikten sonra yıkanma işlemidir.
Sütlaç yaparken pirinci önden uzun uzun yıkamayın. Bir sudan geçirin ya da hiç geçirmeden tencereye aktarın. Eğer çok fazla yıkarsanız pirincin kendi nişastası gidecektir ve tatlıyı yaparken kıvamının koyulaşmamasına neden olacaktır.
Pirinçlerin diri kalmadan iyice yumuşaması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir. Bu tarifte güveç veya porsiyonluk fırın kapları kullanabilirsiniz. Kapların yarısına gelecek kadar su doldurduğunuz tepsiyi fırına verebilirsiniz. Fırının sadece üst kısmını çalıştırarak sütlaçları 5-10 dakika içinde kızartabilirsiniz.
Sütü ekleyin 10 dakika kaynatın ,şekeri ekleyin, eritin devamında 1 çorba kaşığı nişastayı yarım su bardağı soğuk süt ile açın ve onuda ekleyin… .. Süt tekrar kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kaynatın ocaktan alın…
Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
Tencereye önce 1 litre süt ve şeker sonra nişastalı karışım eklenir. Karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan 10-12 dk sonra altı kapatılır.
Bu aşamada nişastanın topaklanmamasına özen gösterin. Sütlaçtan bir kepçe kadar alın, nişastalı suyun üzerine ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocakta kaynamakta olan sütlacın içine azar azar ekleyin ve ilave ederken sütlacı karıştırın. Bu şekilde sütlaç kıvamının koyulaşmaya başladığını farkedeceksiniz.
Sütlü tatlılar genellikle soğuk yenir, bu nedenle tüketmeden önce buzdolabına kaldırılır. Siz de bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak tatlıyı buzdolabına kaldırmadan önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olun. Tatlıları sıcakken buzdolabına kaldırmanız durumunda kıvamı ve lezzeti bozulabilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin ve sadece üst kısmını açın. Bu yüksek ısıda ve önceden ısıtılmış bir fırında sütlaçlarınızın üst kısmı hafif hafif kızarmaya başlayacaktır. Su sayesinde fırının nemi korunacak ve sütlacınız çok sert bir kıvamda olmayacak, eşit bir şekilde kızaracaktır.
Pişirmede dikkat edilecek unsurlar; Süt kısık ateşte yavaşça pişirilmelidir. Pirinç iyice kaynatılmalı ve sübye kaynayan süte yavaşça ilave edilmeli. Sütlacın kıvamı sulu ise biraz daha sübye ilave edilmeli veya biraz daha kaynama süresi uzatmalı.
Sütlaç gibi tatlılar yaparken şekerini fazla kaçırdığınızı fark ettiğinizde sütlacı kısık ateşte bekletirken yaptığınız sütlacın yarısı kadar şekersiz sütlacı ayrı bir tencerede tekrar yapın. İkisi de pişmeye yakınken birleştirip bir taşım kaynatın.
Tencerenin üzerine tahta kaşık koymak:
Sütü kaynatırken kapağı açık haldeki tencerenin üzerine bir tahta kaşığı yatay olarak koyun. Bu yöntem kabaran sütün taşmasını engelleyecektir. Sadece süt değil, kaynadığında taşma riski olan her besin için bu yöntemi rahatlıkla kullanılabilirsiniz.
Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri