Ülker Sütlü Çikolata kilo aldırır mı? Sütlü, fındıklı, fıstıklı, üzümlü vb çikolataların kalorisi ise daha yüksektir. Günlük tüketilen besinler ve çikolata enerji yönünden dengelenirse ve totalde harcanan kalori sınırı aşılmazsa çikolata şişmanlatmaz, kilo aldırmaz.
Pek çok damak tadında yer etmiş, genellikle en çok tercih edilen yumuşak aromalı sütlü çikolata kalori değeri içeriğindeki yüksek oranda şeker ve yağdan alır. Bu nedenle şeker hastalarının, diyet ve kilo kontrolü sürecinde olanların çok çok az miktarda tüketmesi tavsiye edilir.
Çikolatanın içeriğinde yüksek oranda yağ, şeker ve karbonhidrat bulunur. Ambalajlı çikolataların çoğunda doymuş yağ, tatlandırıcı ve koruyucu bulunur. Birçok katkı maddesi içeren çikolata, sık sık tüketildiği takdirde kısa sürede kilo almaya neden olan besinlerin başında gelir.
Sütlü çikolata % 25 kakao ve % 14 süt tozu içerir. Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır.
Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Türk kahvesi de sade olarak tüketildiği takdir de oldukça faydalı bir içecek olarak ifade edilebilir. Türk kahvesi içmek kilo aldırmaz aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
Özellikle de akşam ve gece geç saatlerde baklava tüketmek hızlı bir şekilde kilo almanıza yol açabilir. Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
7000 kalori 1 kiloya tekabül ettiğinden dolayı her gün 100 kalorilik çikolata yemek haftada 1 kilo almaya yol açacaktır.
Siyah çikolata acı veya bitter adı ile de biliniyor. Çikolatanın bu çeşidi hem çok sağlıklı hem de süper yağ yakıcı etkisine sahip. Yağ yakması da özellikle en tehlikeli yağ deposu dediğimiz karın çevresi yağları üzerinde süper eritici özellikte.
Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez. Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır.
Sorunun cevabı cok basit. Evet fazla çikolata kilo aldırır . Ama ölçülü miktarda tüketildiğinde kilo vermeye de yardımcı olur .
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Sorularının cevabı ortalama olarak 5 gramlık bir kare parça için 25-27 kcal arasında değişmektedir.
Kilo vermeye çalışan bir kişi abartmamak şartıyla diyetinde ara öğün yaparken bitter çikolata tüketebilir. Genellikle bu tüketim, Türk kahvesinin yanında 1-2 kare bitter yeme şeklinde gerçekleştirilir. Aynı şekilde sade tüketilen ya da az sütlü kahvelerin yanında da bitter çikolata tüketilebilmektedir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir.
Dolayısıyla karnınız aç iken yiyeceğiniz tatlı doyma hissi yerine daha fazla acıkmanıza neden olarak kilo alımını tetikleyebilmektedir.
Süt, kalsiyum açısından zengindir ve besleyicidir. Bu sebeple kilo alımına sebep olabilmektedir. Fakat kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Aslında süt içen bir kişi vücutta yakılan kaloriden fazlasını almışsa kilo alır.
Haşlama patates içeriğinde yüksek nişasta bulunsa da içeriğinde yağ bulunmadığı için kilo almaya sebep olmaz. Ayrıca haşlanmış patates kalorisi düşük olduğu için tüketiminde bir sakınca yoktur.
Kekin içerisindeki ürünlerde şeker ve yağ olmak üzere kilo aldıran ürünler bulunmaktadır. Çeşit çeşit malzemelerden kek yapmak mümkündür. Durum böyle olunca bir dilim kek bile kalori almaya yol açmaktadır. Çünkü bir dilim kekin 180-200 kalori arasında olduğu bilinmektedir.
Elma, yüksek lif oranı ve düşük kalorisi sayesinde kilo aldırmayan, aksine kilo verilmesine yardımcı olan bir besindir. Elmanın ara öğünlerde ya da öğün öncelerinde tüketilmesi kilo vermeye yardımcı olur.
Sütlü tatlılar, tatlı tüketilecekse iyi bir alternatiftir ancak aşırı tüketim kilo vermeyi engelleyip; kilo almaya da neden olabilmektedirler. Bu nedenle dengeli ve miktarı belli biçimde tüketmek gerekmektedir. Sütlü tatlılara şeker eklemeyerek pişirmek kaloriyi düşürmede yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri