Sütün bozulmaması için buzdolabında 5 güne kadar saklayın. Yulaf sütünü daha uzun süre dayanması için dondurun.
Yiyeceğin yulaf miktarının üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor.
Paketi açılmış kahvaltılık gevrek ise 4 ila 6 ay boyunca taze kalır. Pişmiş yulaf lapası gibi kahvaltılıklar ise buzdolabında 4-5 gün dayanabilir.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır. Sabah dolaptan çıkarılır ve üzerine meyveler, badem ezmesi, tarçın eklenir. Afiyet olsun.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Akşam yemeği olarak yulaf ezmesi, mükemmel bir seçim
Eğer gece geç ya da çok ağır bir öğün yerseniz, bu işin verimliliğini böleceksiniz ve uyanacaksınız. Akşam yemeğinizi, akşam 7 ve 9 arasında yemelisiniz.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Saklanması Ev yapımı yulaf sütü, ağzı sıkıca kapanan bir şişede ve buzdolabında tutulduğu sürece tazeliğini 5 gün civarı koruyacaktır.
Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Yulaf lapasını meyvelerle, fındık ve ceviz kırıklarıyla süsleyerek şekersiz ve düşük kalorili tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz.
Süt sütlerinden farklı olarak, yulaf sütü açıldıktan sonra 10 günden fazla sürmez. Yulaf sütü kabını bir hafta ila 10 gün içinde tüketmeye çalışın ki en taze tada sahip olun. Ev yapımı yulaf sütünü buzdolabında 5 güne kadar saklayın.
Yulaf tohumu, fazla iklim seçiciliği olmayan bir tohumdur. Buna rağmen kışın çok soğuk olan bölgelerde dondan ve soğuktan zarar görür.
Çiğ yulafı en az 12 saat(gece boyunca) asidik bir sıvının içinde bekletmek gerekir. Bu asidik sıvı süt, meyve suyu veya içine birkaç damla limon veya sirke damlatılmış su olabilir. İdeali 24 saat veya daha uzun bekletmektir. Yulaftan en güzel şekilde faydalanabilmenin yolu budur.
1- Yulaf Lapası
Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor . - Sütü bir cezveye/sos tenceresine dökün. - Sütün içine yulafları ekleyin. - Lapa haline gelene kadar orta ateşte pişirin.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir. Yulaf ezmesi tek başına tüketilmez.
Yulaf sütünün sabahları aç karnına kahvaltı yapmadan önce içilmesi önerilir. Bu durumda hem daha uzun süre tokluk sağlayacak hem de sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. 1 ya da 2 çay bardağı yulaf sütü içmek yeterlidir.
Her gün yulaf ezmesi yerseniz, bir süre sonra kahvaltı sonrası daha az sıklıkla atıştırma isteği oluştuğunu göreceksiniz. Bunun nedeni, yulaf ezmesinin sizi daha uzun süre tok tutmasıdır. Kahvaltıda yumurta ve sebze yediğinizde aynı etkiyi elde edemezsiniz.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf, içeriğindeki melatonin ve B vitamini sayesinde serotonin salınımını uyarır ve kaliteli, kesintisiz bir gece uykusu sunarak daha iyi uyumana yardımcı olur.
Yulaf sütünün potansiyel kullanım alanları da biraz daha sınırlıdır. Zira hem klasik süt hem de badem sütü bir miktar ısıtılabilir ancak yulaf sütü ısıtıldığı zaman kalın ve jelatinimsi bir hal alır.
Yulaf sütü faydaları listesinde bağırsak sağlığı çok dikkat çeker. Bu süt sayesinde bağırsaklarda oluşan parazitler vücuttan atılır. Kabızlık ve bağırsak sıkışması gibi durumların da önlenmesine yardım eder. Yulaf sütü yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı, tam bir sindirim dostudur.
9- Uzun süre tok tutar
Tıpkı yulaf lapası gibi, yulaf sütü de gün içinde uzun süre tok kalmanızı sağlar ve kilo vermenize yardımcı olur.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri