Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Sutyenlerin iki veya üç kullanımdan sonra yıkanmaları gerekiyor. Ancak yaz aylarında terlemenin de etkisiyle çok daha çabuk kirlenen sutyenleri tek kullanımdan sonra yıkamakta fayda var. Ancak sürekli yıkanan sutyenlerin şekilleri ve yapısı bozulabileceğinden yedekli gitmekte fayda var.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Sütyenler hassas birer iç çamaşırı modeli olduklarından dolayı her zaman yıkama ve kurutma talimatlarına özen gösterilmeli ve daima kullanımı açısından aşırıya kaçılmaması gerekir. Sütyenler tamamen sünger ve pamuktan oluştuğu için daima elde yıkamak uygun olacaktır.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
İlgili 30 soru bulundu
UYURKEN PAMUKLU SUTYEN TERCİH EDİLMELİ
Katlanan ya da birbirine temas eden cilt ısınır ve terler, bu durum uyurken kişiyi rahatsız edebilir. Bu durumda uyku için özel olarak hazırlanmış pamuklu sutyen kullanmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
En azından gece yatarken bedeninizden biraz daha büyük olan sütyenleri tercih edebilirsiniz. Ancak emin olun ki yatmadan önce sütyeninizi çıkarmak, sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca sütyen takmamak göğüslerinizin büyümesini de sağlar.
- İç çamaşırlarını yıkarken, yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur.
Sütyenin elde yıkanması, en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Pratik bir yıkama süreci ile sütyenin tamamıyla temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Konunun uzmanlarından Lana Hogue'nün aklımızı karıştıran bu soruya verdiği cevap “evet”. Kumaş üretim uzmanı olan Hogue, özellikle tene direkt temas eden kıyafetleri mutlaka giymeden önce yıkamamız gerektiğini söylüyor.
Uzmanlar ise, sütyen takmamanın kötü duruşa ve göğüslerin bağ dokusuna hasar verebileceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor. Uzmanlar, göğüslerin sarkmasını önlemek için evdeyken de sütyen takmak gerektiğini söylüyorlar.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
16. yüzyıl sonrasında varlıklı kadınların iç giyiminde yaygın kıyafet göğüsleri yukarı kaldıran korse olmuştur. 19. yüzyıl sonlarında desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha kullanışlı bir hale getirmeye çalışmışlardır: Alt vücut için daraltıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan cihazlar.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Eğer sütyenin etiketinde veya talimatlarında makinede yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa, hassas programda, soğuk su ve hafif bir deterjan kullanarak makinede yıkayabilirsiniz. Ancak, elde yıkama genellikle daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir ve sütyenin ömrünü uzatabilir.
Rehbere göre, uzmanlar iç çamaşırı, çorap, tayt, tozluk ve spor kıyafetlerinin her kullanımdan sonra yıkanması gerektiğini söyledi. Bu öneri, lekeli, ter ve diğer kötü kokulu, görünür kirleri olan diğer tüm kıyafetler için de geçerli.
Uyurken çok sıkı sütyen giymek memenin fizyolojisini etkiler. Bu meme dokusunda inflamasyon, ödem ve kan dolaşımı ile lenfatik drenajının bozulmasına neden olarak rahatsızlık verebilir. Uyurken sütyen askısı ya da sütyenin etrafını çevreleyen lastikler ciltte kızarıklık, şişme ya da ağrıya neden olabilir.
Normal çamaşır deterjanlarının yerine şampuan ya da doğal sabunların kullanımı sütyen temizliği sırasında tercih edilmelidir. Aynı zamanda şampuan veya doğal sabunla sütyen yıkarken, ürüne çok bastırmadan yumuşak hareketlerle silinmesi tavsiye edilmektedir.
Sutyenleri yıkarken kaliteli deterjanlar kullanın. Ağartıcı ve alkol içermeyen deterjanlar kullanın. Eğer elimizdeki deterjanların sutyenler için uygun olmadığını düşünüyorsanız, bir miktar bebek şampuanı kullanabilirsiniz.
Sütyen Koruyucu Yıkama Topu, özellikle süngerli yapıda olan sütyenlerin ve diğer hassas çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanması için uygundur. Sütyenleri ve diğer hassas çamaşırları çamaşır makinesinde bozulmadan yıkamanızı sağlar. İç çamaşırınızı daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlar.
Külot ve slip gibi çamaşırlar, kumaşa bağlı olarak pamuklu veya sentetik programlarında yıkanmaya uygundur. Ürünlerin kumaşına uygun olan iç çamaşırı leke çıkarıcılar sayesinde istenen programda yeterli hijyen ve temizlik elde edilebilir.
Biri büyük biri küçük 2 kafesten oluşur ve sütyenin şeklini tam olarak muhafaza etmenizi sağlar.
Sütyen Takmak Göğsü Küçültür mü? Konuyla ilgili merak edilen sorular arasında sütyen takmanın göğüs küçültme etkisinin olup olmadığı da yer alıyor. Özellikle gelişim çağındaki bireylerde dar ve korsaj etkisi bulunan sütyenlerin takılması göğüslerin büyümesini engelliyor.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
İyi bir sütyen, her noktasıyla her noktanızı sarabilmeli, göğüslerinizi olduğundan büyük veya küçük göstermemeli, göğüslerinizin altında kalan kısmın tahriş olmasının önüne geçmeli, göğüs kenarlarınızı toparlamalı ve yumuşak bir kumaşa sahip olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri