İç çamaşırlarının düzenli aralıklarla yıkanması, hijyen standartlarının korunması açısından oldukça önemlidir. Ancak sütyenlerin diğer kıyafetlerle birlikte direkt olarak çamaşır makinelerinde yıkanması, istenmeyen sonuçlar yaratacaktır.
Sütyenler tamamen sünger ve pamuktan oluştuğu için daima elde yıkamak uygun olacaktır. Ancak, elde yıkamak için vakit bulamayan kadınlar kısa programlı çamaşır makinelerinde de rahatlıkla sütyen ve benzeri iç çamaşırı modellerini yıkayabilirler.
Eğer sütyenin etiketinde veya talimatlarında makinede yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa, hassas programda, soğuk su ve hafif bir deterjan kullanarak makinede yıkayabilirsiniz. Ancak, elde yıkama genellikle daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir ve sütyenin ömrünü uzatabilir.
Yüksek sıcaklıklardaki su, yine de sütyen dolgusuna ve genel yapısına zarar verecektir. Bu nedenle, sütyen yıkama topu kullanılsa bile, düşük sıcaklıklarda ve narin bir çamaşır makinesi programı tercih edilmesi önerilir.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
İlgili 18 soru bulundu
Sütyenler genellikle çamaşır makinesinde - 30-40°C yeterli- yıkanmalı.
Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Desteksiz, balensiz ve kapsız sutyenleri rahatça yüksek derecelerde yıkayabilirsiniz. Renkli sutyenler için en uygun yıkama sıcaklığı 40 derece iken; beyaz sutyenler için 60 derece yeterlidir. 90 derece sıcaklık lastiklere zarar verdiği için sütyenlerinizin işlevini yitirmesine sebep olabilir.
Ten rengi olma özelliği ile kıyafetin altında belli olmaz. Hassas bir yapıya sahip olduğu için sabunla, ılık suda, dairesel hareketlerle yıkamalısınız.
Sıcak su, sütyenin kumaşının zarar görmesine neden olabilir. Sütyenler, özellikle de dolgulu sütyenler, elde yıkanması tavsiye edilir. Elde sütyen yıkama, sütyenlerin ömrünü uzatır ve şekillerinin korunmasına yardımcı olur. Elde yıkamak için, ılık su kullanın ve sabun veya özel deterjanlar kullanarak nazikçe yıkayın.
Sütyenin zarar görmeden yıkanması için özellikle elde temizlenecekse sıcak su kullanılması gerekmektedir. Aşırı sıcak su kullanıldığında sütyenin temel malzemelerinden olan süngerin yapısı kısa bir süre sonra dağılabilmektedir.
Sutyenleri sağlıklı bir şekilde yıkamak için sutyen yıkama filesi de kullanabilirsiniz. Yıkama topunda olduğu gibi sutyenleri diğer çamaşırlardan ayırarak bozulmasını önleyen yıkama filelerine birden fazla sutyen sığdırmak mümkün. Sutyenleri fileye yerleştirmeden önce kopçalarını bağlamak yeterli.
Sutyenleri yıkarken kaliteli deterjanlar kullanın. Ağartıcı ve alkol içermeyen deterjanlar kullanın. Eğer elimizdeki deterjanların sutyenler için uygun olmadığını düşünüyorsanız, bir miktar bebek şampuanı kullanabilirsiniz.
UYURKEN PAMUKLU SUTYEN TERCİH EDİLMELİ
Katlanan ya da birbirine temas eden cilt ısınır ve terler, bu durum uyurken kişiyi rahatsız edebilir. Bu durumda uyku için özel olarak hazırlanmış pamuklu sutyen kullanmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
- İç çamaşırlarını yıkarken, yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur.
Sütyeninizin kopçasını kapatarak küçük kafesin üzerine geçirin. Sütyen askılarını küçük kafesin içine doğru itin. Küçük kafesi, büyük kafesin içine yerleştirin ve kapatın. Sütyeniniz artık çamaşır makinesinde kullanıma hazırdır.
Sütyen Koruyucu Yıkama Topu, özellikle süngerli yapıda olan sütyenlerin ve diğer hassas çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanması için uygundur. Sütyenleri ve diğer hassas çamaşırları çamaşır makinesinde bozulmadan yıkamanızı sağlar.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Külot ve slip gibi çamaşırlar, kumaşa bağlı olarak pamuklu veya sentetik programlarında yıkanmaya uygundur. Ürünlerin kumaşına uygun olan iç çamaşırı leke çıkarıcılar sayesinde istenen programda yeterli hijyen ve temizlik elde edilebilir.
Sütyen. 1‐2 yıl kullanım süresi vardır. Sütyeninizin şekli ve elastikliği bozulduğunda, büyük ya da küçük gelmeye başladığında ve rahatsız hissettiğinizde hemen değiştirmelisiniz.
Yumuşatıcılar ve bazı deterjan kalıntıları giysinin yüzeyinde kalır ve kimyasal tahrişe neden olur. Bazı mikroorganizmalar nemli ve sıcak ortamlarda naylon ve naylon karışımlarında daha hızlı büyür. İç çamaşırınızı yıkadıktan sonra ütülemek de mikroorganizmaları öldürmek için önemlidir.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Ergenlik evreleri: Kızınızdaki fiziksel değişiklikler
12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri