Dr. Metin Kerem: “Sütyen kullanmanın meme sağlığına kesinlikle bir zararı yoktur. Aksine normal boyutlarda ve üzerinde göğüslere sahip olan her kadın sütyen kullanmalıdır. Düzenli sütyen kullanımı göğüs sarkmasını geciktiren bir faktördür.”diyor.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Hatta yukarıda sözü geçen araştırma, sütyen takmamanın kadınlar için daha faydalı olduğunu ileri sürüyor, hareketin, memelerdeki kan dolaşımını artırdığını ve dokuları kuvvetlendirdiğini belirtiyor. Görünüşe göre, sütyen kullanmamak meme dokusunu destekliyor.
Uyurken sütyen takmak yaygın bir alışkanlıktır. Ancak bu alışkanlık sağlıksızdır. Bir çalışmada bunun sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı kanıtlandı. Bu yüzden sütyeninizi yatağa girerken mutlaka çıkarın.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
İlgili 38 soru bulundu
Boydaki uzama yılda 7-8 cm olmak üzere devam eder. 12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Sütyen Takmak Göğsü Küçültür mü? Konuyla ilgili merak edilen sorular arasında sütyen takmanın göğüs küçültme etkisinin olup olmadığı da yer alıyor. Özellikle gelişim çağındaki bireylerde dar ve korsaj etkisi bulunan sütyenlerin takılması göğüslerin büyümesini engelliyor.
Uyurken çok sıkı sütyen giymek memenin fizyolojisini etkiler. Bu meme dokusunda inflamasyon, ödem ve kan dolaşımı ile lenfatik drenajının bozulmasına neden olarak rahatsızlık verebilir. Uyurken sütyen askısı ya da sütyenin etrafını çevreleyen lastikler ciltte kızarıklık, şişme ya da ağrıya neden olabilir.
Besancon, Fransa'da bulunan Besancon Üniversitesi Hastanesi'nden spor tıbbı uzmanı Prof. Jean-Denis Rouillon'ın yaptığı 15 yıl süren araştırmanın sonuçlarına göre sütyen takmak kadınların göğüslerinin sarkmasını önlemiyor, aksine sarkmasına sebep olabiliyor.
Süt ürünleri ve soya daha büyük göğüsler için etkilidir. Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanın. Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır. Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeyi uyarır.
İyi bir sütyen, her noktasıyla her noktanızı sarabilmeli, göğüslerinizi olduğundan büyük veya küçük göstermemeli, göğüslerinizin altında kalan kısmın tahriş olmasının önüne geçmeli, göğüs kenarlarınızı toparlamalı ve yumuşak bir kumaşa sahip olmalıdır.
Metin Kerem: “Sütyen kullanmanın meme sağlığına kesinlikle bir zararı yoktur. Aksine normal boyutlarda ve üzerinde göğüslere sahip olan her kadın sütyen kullanmalıdır. Düzenli sütyen kullanımı göğüs sarkmasını geciktiren bir faktördür.”diyor.
kadınların genellikle iç giyim olarak kullandığı bir kıyafet türüdür. Hem çıplak teni örten hem de göğüsleri kaldıran bir yapıya sahiptir. Büstiyer, bazı kadınlar tarafından sütyen yerine de kullanılmaktadır. Özellikle seksi ve gösterişli bir görünüm için tercih edilebilir.
Bu kaslar, göğüs dokularının göğüs duvarınızdan asılmasını sağlayan bağlarla hizalanır. Push-up sutyen kullanımı bu kasların aktivitesini azaltır. Zamanla bu kaslar erozyona uğrayarak zayıflayabilir. Bu durun göğüslerde sarkmayla sonuçlanır.
İç çamaşırı giyerek vücudumuzu nasıl koruyorsak, Sütyen giyerek de göğüsler korunmaktadır. Göğüs uçları kadının hassas bölgesi olmasından dolayı, bu bölgenin kapatılması ve korunması gerekmektedir. Giyilen kıyafetin fiziki görünüm gereği, iyi görünmesi için Sütyen giyerek, daha iyi görünüme sahip olunabilmektedir.
Göğüsler meme dokusu denilen gland ve yağ dokularından oluşmaktadır. Hızlı kilo alınan durumlarda gland dokusunun büyüklüğünde bir değişiklik olmasa da yağ dokusu alınan kiloya bağlı olarak artmaktadır. Kilo alımında artan yağ dokusu ani kilo vermeye bağlı olarak azalacak ve deride sarkıklık oluşacaktır.
Toparlayıcı sütyenler memeleri toparlayarak güzel bir form verir. Meme küçülten sütyenler minimizer adıyla anılırlar. Bazı toparlayıcı sütyenler ayni zamanda meme küçülten yani minimizer özelliğindedir ancak her minimizer sütyen aynı zamanda bir toparlayıcı sütyendir.
Uzmanlar ise, sütyen takmamanın kötü duruşa ve göğüslerin bağ dokusuna hasar verebileceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor. Uzmanlar, göğüslerin sarkmasını önlemek için evdeyken de sütyen takmak gerektiğini söylüyorlar.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
GÜNÜN BİLGİSİ: Sutyenle uyumak sağlıklı mı? Hayır değil. Çünkü sutyenle uyumak kan dolaşımını engeller, uyku kalitesini düşürür, cildi tahriş eder, cilt pigmentasyonuna neden olur, mantar enfeksiyonuna yol açar, toksin atılımını engeller…
Spor antrenmanlarında ve fitness egzersizleri sırasında göğsün kontrolsüz ve düzensiz hareketini azaltmak üzere spor sütyeni kullanman önemlidir.
Sırt kısmı genellikle kapalı ve askıları geniş olarak tasarlanan uyku sütyenleri, memeyi komple sararak pürüzsüz, sağlıklı ve mükemmel bir şekillenmeye de yol açmaktadır. Bunun yanında, vücudu komple saran yumuşak dokulu kumaş yapısıyla yorgunluk ve ağrı hissini minimuma indirgerler.
Özellikle büyük beden sporcu sütyeni, göğüsleri toparlar. Tempolu hareketlere ayak uydurmak isteyenler için uygundur. Toparlayıcı olarak da kullanılabilen bu ürünler deri çatlaklarına karşı da büyük bir koruyuculuk sağlar. Esnek yapısı sayesinde sarkmaları önler.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri