Sütyenle yatmak omurga aksını bozuyor Sütyen ile yatmak ayrıca omurga aksımızın bozulmasına hem de uzun süre kronik travmaya bağlı olarak iç organlarımızda oluşan doku hasarına bağlı kanser hücrelerini tetiklemeye kadar vardıran süreci başlatabilmektedir.
Uyurken çok sıkı sütyen giymek memenin fizyolojisini etkiler. Bu meme dokusunda inflamasyon, ödem ve kan dolaşımı ile lenfatik drenajının bozulmasına neden olarak rahatsızlık verebilir. Uyurken sütyen askısı ya da sütyenin etrafını çevreleyen lastikler ciltte kızarıklık, şişme ya da ağrıya neden olabilir.
Uyurken takacağınız sütyen, özellikle de beden ölçünüze uygun olmayan bir sütyen rahatsızlığa ve uykunun bozulmasına neden olarak uyku kalitenizi düşürür. Bunun yanında sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı da kanıtlanmış.
1- Göğüs büyür
Aslında açıklaması gayet basit. Sütyen takılmadığında göğüs kasları daha fazla çalışır. Bu da göğsünüzün güçlenmesine ve büyümesine neden olur.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
İlgili 23 soru bulundu
Uyurken sütyen takmak yaygın bir alışkanlıktır. Ancak bu alışkanlık sağlıksızdır. Bir çalışmada bunun sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı kanıtlandı. Bu yüzden sütyeninizi yatağa girerken mutlaka çıkarın.
Sutyen, gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumunu hızlandırır. Vücut yapısına uygun doğru sutyeni kullanan kadın sayısı çok az. Bu yüzden sutyen takmayı bıraktığınızda duruşunuzun zaman içinde düzeldiğini fark edersiniz. Regl döneminde yaşanan göğüs ağrısı ve hassasiyetini sütyen kullanmayarak en aza indirebilirsiniz.
Yine yatarken takılacak sütyenin terletici yapıda bir kumaştan olmaması da önerilir çünkü bu da özellikle büyük memelerde pişik ve yara oluşumuna ve yangılara neden olabilir. Ancak hiçbir sütyen hasta yatarken kullandığı için memesinde şekil bozukluğuna ve sarkmaya neden olmaz.
Gece sütyen takıyorsanız, uyumakta zorlanıyor olabilirsiniz.Son araştırmalara göre, gece boyunca sütyen takmak uyku problemlerine sebep oluyor ve uyumanız gerekenden daha az uyuyorsunuz.
Süt ürünleri ve soya daha büyük göğüsler için etkilidir. Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanın. Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır. Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeyi uyarır.
Boydaki uzama yılda 7-8 cm olmak üzere devam eder. 12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Sutyenler ne sıklıkla yıkanmalı? Sutyenlerin iki veya üç kullanımdan sonra yıkanmaları gerekiyor. Ancak yaz aylarında terlemenin de etkisiyle çok daha çabuk kirlenen sutyenleri tek kullanımdan sonra yıkamakta fayda var. Ancak sürekli yıkanan sutyenlerin şekilleri ve yapısı bozulabileceğinden yedekli gitmekte fayda var.
Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
İyi bir sütyen, her noktasıyla her noktanızı sarabilmeli, göğüslerinizi olduğundan büyük veya küçük göstermemeli, göğüslerinizin altında kalan kısmın tahriş olmasının önüne geçmeli, göğüs kenarlarınızı toparlamalı ve yumuşak bir kumaşa sahip olmalıdır.
Üstelik sütyen takmayanların memelerinin daha sıkı olduğu ve bu bölgedeki çatlakların da azaldığı kaydedildi. Araştırmacılar, sütyenlerin zaman içerisinde memeleri destekleyen kasları zayıflattığını, sütyen takılmadığında bu kasların daha aktif çalıştığını vurguladı.
Göğüslerinin daha dik ve büyük görünmesini isteyen kadınlar, push up veya dolgulu sütyen olarak da bilinen destekli sütyenler kullanırlar. Destekli sütyen, sanılanın aksine sadece göğüsleri küçük olanlar için değil göğüslerinde sarkma olan kadınlar için de oldukça kullanışlıdır.
Bu kaslar, göğüs dokularının göğüs duvarınızdan asılmasını sağlayan bağlarla hizalanır. Push-up sutyen kullanımı bu kasların aktivitesini azaltır. Zamanla bu kaslar erozyona uğrayarak zayıflayabilir. Bu durun göğüslerde sarkmayla sonuçlanır.
Göğüsler meme dokusu denilen gland ve yağ dokularından oluşmaktadır. Hızlı kilo alınan durumlarda gland dokusunun büyüklüğünde bir değişiklik olmasa da yağ dokusu alınan kiloya bağlı olarak artmaktadır. Kilo alımında artan yağ dokusu ani kilo vermeye bağlı olarak azalacak ve deride sarkıklık oluşacaktır.
16. yüzyıl sonrasında varlıklı kadınların iç giyiminde yaygın kıyafet göğüsleri yukarı kaldıran korse olmuştur. 19. yüzyıl sonlarında desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha kullanışlı bir hale getirmeye çalışmışlardır: Alt vücut için daraltıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan cihazlar.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Özellikle büyük beden sporcu sütyeni, göğüsleri toparlar. Tempolu hareketlere ayak uydurmak isteyenler için uygundur. Toparlayıcı olarak da kullanılabilen bu ürünler deri çatlaklarına karşı da büyük bir koruyuculuk sağlar. Esnek yapısı sayesinde sarkmaları önler.
Sıkı ve dar sütyen kullanımı ile elde edilen görünüm memeyi küçük göstermek isteyenler için geçici bir çözüm oluştursa da uzun vadede kalıcı bir etkisi bulunmuyor. Sütyen kullanımının meme küçültme etkisi bulunmuyor ancak operasyon sonrası özel sütyenlerin kullanımı hekimler tarafından tavsiye ediliyor.
Emzirme sütyeni takmak sütü azaltmaz.
(örneğin 75, 80, 85). Harfler ise kup olarak adlandırılan göğüs büyüklüğünü belirler. En küçük kup A'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri