Ortasına önce rendelenmiş süzme beyaz peyniri daha sonra bir dilim pastırma yerleştirin. İki kenarını hafifçe içeri doğru kıvırın. Bu şekilde malzemeniz hamurun dışına taşmayacaktır. Açtığınız hamurları pide şekline getirin.
Nedir istediğin şekil derseniz. Öyle sadece yağsız, peynir ve kaşar peyniriyle yapılmayacak pide. Peynirli pide dediğin 3-4 peyniri hem de iyi peynirlerin karışımından olmalı. İçine mutlaka baharat mümkünse taze eklenmeli.
Pide-Pizza peyniri gibi ifadelerle satılan bu peynir aslında bir eritme peyniridir. Kaşar peyniri gibi gözükmesi için renklendirici olarak Beta Karoten kullanılmış. Ürün Emülsifiye edici tuzlar ile koruyucu olarak Potasyum Sorbat ve Sorbik asit içermektedir.
Peynirli Pide Harcı Tarifi Nasıl Yapılır? Kuru soğan soyulup rondadan geçirilir. Üzerine peynir, maydanoz, margarin sıvı yağ, tuz, karabiber, kírmızı biber, yumurta kırılıp iyice karıştırılır ve mahalle fırınında pişittirilir. Afiyet olsun.
İlgili 24 soru bulundu
Farkı pidenin içine kıyma harcı değil peynir harcı konmasıdır. Peynirli harcı, küçük rendelenmiş tulum peyniri, yumurta ve maydanozun bir kap içinde yaklaşık 3 dakika karıştırılmasıyla elde edilir. Bir tek peynirli pide harcı için; 75 g tulum peyniri, 2 adet yumurta ve bir miktar maydanoz kullanılır.
Peynirli Pide Tarifi İçin Malzemeler
İç Malzemesi İçin; 250 gram peynir (kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırabilirsiniz, eriyen bir peynir türü olsun) yarım demet maydanoz. 2 tane yumurta.
Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
100gramkolot peyniri(rendelenmiş) 25gramtel peyniri.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Tek tek, ince uzun açılır ve ortasına iç harcından koyulup, kenarlardan kapatılır. Tepsiye dizilip, üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülüp, 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 8 tane pidem çıktı.
İç malzeme için, beyaz peynir, lor peyniri, küçük küçük doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Hamuru unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile oval şeklinde açın. İç malzemeyi koyun ve hamurların kenarlarını katlayın. Önceden 200°C'de ısıtılmıış fırında, yakaşık 15 dakika pişirin.
Süzme peynir tost, makarna, sandviç gibi pratik tarifler için uyumlu bir malzemedir. Ayrıca meyveler ve pürelere eşlik etmek için idealdir. Lazanya türü tariflerde hatta tatlılarda kullanılmak için de iyi bir tercih olan süzme peynire birçok farklı seçenek dahilinde yer verebilirsiniz.
Poğaça tarifleri arasında büyük bir ilgi gören süzme peynirli poğaça, isteğe göre dereotu ve maydanoz ile tatlandırılabilir. Ortalama 1 saat içerisinde hazırlanıp pişirilen ve sofralardaki yerini alan süzme peynirli poğaçayı, sıcacık bir çay ile servis edebilirsiniz.
Süzme peynir, yumuşak kıvamlı bir peynir olması sebebiyle diğer beyaz peynirler ürünlerinden farklılık gösteren bir süt ürünüdür. Kıvam olarak krem peynire yakın olan süzme peynir, tuzlu ve hafif ekşi bir aromaya sahiptir. Süzme peynirin yumuşak kıvamının sebebi, içeriğinde bol miktarda süt bulundurmasıdır.
Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün.
Karadeniz pidesinden farklı olarak taş fırında değil, elektrikli fırında pişirilir. İkisi arasında bir diğer fark da kır pidesinin alışılageldik biçimde çatalla yenmesidir. Kahvaltı ve bazen de öğle yemeğinde tüketilen kır pidesinin yanında genellikle çay içilir.
Ilık su, toz şeker ve mayayı bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın ve 3-4 dakika kadar bekletin. Mayanız şeker ve ılık suyun yardımıyla aktif hale gelecektir. Bu aşamadan sonra üzerine tuz ve azar azar un ilave etmeye başlayabilirsiniz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz önemli.
Faydalı Bilgiler: Pide Hamuru Mayalı Mı Mayasız Mı? Gerçek bir pide hamuru hazırlamak istiyorsanız mayalı hamur ile yapmak daha doğru olur. Dışarıda yediğimiz pidelerin lezzetini veren de hamurunun mayalı olmasıdır zaten.
Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır. Pidelerinizi kendi yoğuracağınız hamurla evinizde hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz, mahalle fırınına da verebilirsiniz.
Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayarda, orta sırada pişirin. Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri