Çamaşırları yumuşatma amacıyla, çamaşır makineleri için üretilen yumuşatıcılar haricinde sıvı deterjan veya temizleyici özellikli başka maddeler kullanmayın.
Bu bağlamda, hiçbir zaman deterjan gözüne yumuşatıcı koymamalısınız. Çünkü yumuşatıcı kullanımı deterjanla aynı anda gerçekleşmez. Yumuşatıcıyı doğru göze koymazsanız doğru sonuçlar alamazsınız.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Sıvı deterjanlar
Bu nedenle lekeli çamaşırlarınızı sıvı deterjanla ön işleme tabii tutabilirsiniz. Ancak çamaşırlarınızın uzun süre deterjanlı şekilde beklemesi uygun değildir; çamaşırlarınızı makineye yerleştirmeden hemen önce lekelerin üzerine deterjan uygulamanızı tavsiye ederiz.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
İlgili 21 soru bulundu
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Elde yıkama yaparken toz deterjan seçilmesi, kalıntı oluşmasına ve lekeli görünüme neden olur. Bu durumların önüne geçmek için elde yıkama yaparken sıvı deterjan kullanılması tavsiye edilir. Sıvı deterjan, doğrudan lekenin üzerine dökülerek temizlemeye başlar.
Sıvı deterjanı çamaşır makinesinin deterjan gözüne dökebilir veya tambura doldurduğunuz çamaşırlarınızın üstüne bir yıkama topu yerleştirerek tamburun içine koyabilirsiniz. Kapsül ve tablet kullanın.
Sıvı deterjanlar özel formülü ile çamaşırlarınızda leke bırakmaz ve her yüzeyine kolaylıkla işler. Yağı ve kiri temizleme özelliği bulunan sıvı çamaşır deterjanlarını ana yıkama yapacağınız tüm ürünlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır. Makinenin arkasında bulunan su giriş hortumlarının bağlandığı su musluklarını bir miktar kısın.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Deterjan, yumuşatıcı ve diğer temizleme maddeleri
Ön yıkamalı programda ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) sıvı deterjan koymayın. Deterjan torbası ya da dozaj topu kullanıyorsanız ön yıkamalı bir program seçmeyin.
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Sıvı deterjan kullanımı
Çamaşır makinesinde sıvı deterjan bölmesi ya da gözü yoksa, makine su almaya başlayınca “II” sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne sıvı deterjan koyulabilir. Sıvı deterjanı "I" sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözüne koymamaya özen gösterin.
- Sıvı deterjan toz deterjana göre çamaşırlarda olan inatçı lekeleri çıkarmada daha etkilidir. - Toz deterjan sıvı deterjana göre daha uygundur. Sıvı deterjan daha pahalıdır. - Toz deterjan hava geçirmediği süre daha çok uzun süre saklanabilir.
Deterjan hangi göze konulmalı
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır.
Öncelikle çamaşır çamaşırdır şeklinde ifade etmek gerekir. Yani elbette renkliler için özel olarak kullanılan bir deterjanı beyazlar için de kullanmak mümkün.
Not: Ön yıkama bölmesinde sıvı deterjan kullanmayın.
Makinelerde üç adet deterjan bölmesi bulunur. Bu bölmelerden ikisine deterjan koyulurken bir tanesine yumuşatıcı koyulur. Bu gözlerin sırası ve hangi deterjanın nereye konulacağı oldukça önemlidir. Ortadaki bölmeye yumuşatıcı konulurken diğer iki bölmeye ise deterjan konulur.
Çamaşırların çabuk kuruması için onları güneşe emanet etmek iyi bir fikir gibi görünüyor. Oysa güneş ışınları yumuşatıcı içindeki kokuları ortadan kaldırıyor ve çamaşırlarımızın güzel kokmasına engel oluyor. Çamaşırları gölgede kurutalım ve mümkünse biraz nemli toplayalım. İşte bu kadar kolay!
Deterjanlarda da sudaki kireci önleyici maddeler yok mudur? Her deterjan ortalama %10 oranında kireç önleyici maddeler içerir. Fakat deterjanların içindeki bu maddeler sudaki kireci makinenizi korumaya yetecek kadar yumuşatamaz. Bu nedenle, her yıkamada gereken miktarda Calgon kullanmalısınız.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri