Kullanım Alanları: Şeker hamuru, krem şantilerde. kremalarda, şekerlemelerde, jellerde, kurabiyelerde ve Gıda Kodeksinin uygun gördüğü yerlerde kullanılır.
Su bazlı likit gıda boyası şeker hamurlarınızın, pasta, tatlı, kek ve şekerlemelerinizin renklendirilmesinde kullanılmaktadır.
Gıdaların renklendirilmesinde kullanılan sıvı gıda boyası, genellikle pastacılıkta kullanılıyor olarak bilinse de farklı gıdalarda da tercih edilmektedir. Lezzeti belirleyen faktörler arasında sunum ilk sıradadır. Basit bir yiyeceği güzel bir sunumla şahane bir lezzete dönüştürebilirsiniz.
Toz, sıvı, jel ve sprey gibi farklı formlara sahip yapısıyla her tür yiyeceğe kolaylıkla ilave edilir. Daha çok kek ve pastalarda tercih edilen gıda boyası renkleri, alternatif olarak yiyeceğe kendi doğal rengini vermek için de kullanılır.
İlgili 44 soru bulundu
Gıda Boyası Nasıl Kullanılır? Gıda boyasının kullanımı pratik ve basittir. Kek içerisine boyanın eklenmesini istiyorsanız o zaman yapmanız gereken suyun içerisine karıştırarak denemeniz. Bu sayede elde etmek istediğiniz rengi yakalayabilirsiniz.
*Sıvı gıda boyaları kullanımı herhangi bir ölçüye tabi olmayıp göz kararı eklenerek,kullanım alanınıza göre 1 veya 3 damla arasında değişmektedir.
SAKLAMA KOŞULLARI: Serin ve Kuru Yerde Muhafaza Ediniz.
Ürün Açıklaması Su ilave ederek, toz gıda boyanın suyun içerisinde erimesi için iyice çalkalamalısınız, Bu gıda boyasını, pasta, krema ve şurubun içine birkaç damla olarak damlatabilirsiniz.Su bazlı siyah toz gıda renklendirici katı veya sıvı gıda maddelerinin renklendirilmesinde kullanılır.
En iyi gıda boyası markası denildiğinde akla ilk gelen seçenekler arasında bulunan Dr. Gusto'nun 30 gram Sarı Jel Gıda Boyası, sahip olduğu jel formu sayesinde homojen bir dağılım gerçekleştirir.
Gıda boyası, gıdaya, kozmetik ürünlerine ya da ilaçlara renk vermesi için kullanılan maddelerdir.
Bu yüzden mutlaka ve koşulsuz olarak saf beyaz çikolata için metalize çikolata boyası kullanabilirsiniz.
Gıda boyası, gıdanın görünüşünü yapay renkler vererek değiştirmek üzere geliştirilmiş kimyasal bileşiklerdir. İnsanlar yüzyıllardır yiyeceklere renklendirici ekler. Fakat ilk yapay gıda boyası 1856'da kömür katranından üretildi. Günümüzde gıda boyası petrolden üretilir.
Gıda boyalarının gruplandırılması
Boyalar suda çözünürken, boyarmaddeler yani pigmentler ise suda çözünmemektedirler.
Polietilen Şişe Raf Ömrü : 3 Yıl Kullanım Alanları : Şeker hamuru,Krem Şantilerde, Kremalarda, Şekerlemelerde, Jellerde, kurabiyelerde ve Gıda Kodeksinin uygun gördüğü yerlerde kullanılır.Ürün Özellikleri : 11 çeşit renkte, ,Mavi Likit Gıda Boyası , Kullanıldığı ürüne çok kısa sürede rengini verir.
Tüketici STK'sı geçmiş ürünleri kesinlikle tüketilmemelidir. Fakat tavsiye edilen tüketim tarihi geçmişi bir gıdanın rengi, tadı ve kokusu gibi duyusal özellikler dikkate alınarak herhangi bir olumsuz nokta yoksa tüketilebilme ihtimali vardır.
Saf pamuk ip veya mum fitili. Mum kalıpları (ısıya dayanıklı) Mum boyası (gıda boyası, tekstil boyası veya pastel boya da kullanılabilir)
Kısacası renk katmak istediğiniz her gıda ürününe ekleyebileceğiniz ürünlerdir. Yaratıcılığınızı konuşturmak ve fark yaratmak isterseniz yenilebilir gıda boyası tercih edebilirsiniz.
Eğer pasta kremanızı renklendirmek istiyorsanız yağ bazlı boyar ürünleri tercih ediniz. Kremanızın kıvamının bozulmaması için koyu renk tonları elde etmek istediğinizde yağ bazlı toz boyayı tercih etmeniz avantajınıza olacaktır. Krem şantinizi renklendirmek için az miktarda su bazlı boya kullanabilirsiniz.
Beyaz beyaz köpürünce maden suyu, sıvı yağ, vanilin, limon suyu eklenir tekrar çırpılır. Daha sonra un elenir karışıma katılır. Çay kaşının ucuyla suyla sulandırılmış gıda boyası eklenir.
Kırmızı kırmızı kurabiyeler için: Pancar
Bunun için 3 adet orta boy pancarın suyunu 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekerle kaynatmanız yeterlidir. İsterseniz oranları 6'ya 6 ya da 9'a 9 olarak artırabilirsiniz.
Tereyağıyla hazırlanan kurabiye hamuru rengini gıda boyasından alıyor, uzun süre saklanabilen kalp kurabiyeler ağızda dağılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri