Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | T.C.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'na göre özel hukuk tüzel kişileridir.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu hükümlerine istinaden Kanunun amacına uygun faaliyet ve çalışmalar yapmak üzere her il ve ilçede Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre kurulmuştur.
Madde 1 – (Değişik: 16/6/1989 - 3582/1 md.)
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
İlgili 34 soru bulundu
ALO 183 Çağrı merkezimiz, birden fazla dilde gelen çağrılara cevap verebilmektedir.
f) Taşra Teşkilatı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarını, ifade eder.
Sosyal yardım ve dayanışma vakfı personeli bir memur gibi işe alınıp çalışmalarına karşın işçi statüsünde tutuluyor. Seslerini ise kimseye duyuramıyorlar. Ülkemizde faaliyet gösteren 1000 adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve bu vakıflarda çalışan 10 bin personel bulunuyor.
Bu kanun çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.
Koop-İş'in 2004 yılından bu yana sürdürdüğü haklı ve kararlı mücadele, büyük bir zaferle sonuçlandı ve SYD Vakıflarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı kamu işyerleri olduğu ve işletme toplu iş sözleşmesine tabi olduğu yasayla tescil edildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından istihdam edilen personel 657 4/b kapsamında sözleşmeli personel olarak algılanmamalıdır, Vakıflar tarafından işe alınacak personel İş Kanunu'na tabi (özel sektör benzeri) sözleşmeli personel olacaktır.
İl ve ilçelerde kurulu bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları özel hukuk tüzel kişiliğini haiz kuruluşlar olup, illerde vali, ilçelerde ise kaymakam başkanlığındaki mütevelli heyetler bu vakıfların karar organıdır.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi maaşı aylık ortalama 45.800 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi maaşı 36.600 TL iken, en yüksek ise 63.300 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
ALO 183 üzerinden ihmal, istismar, şiddet vakaları, evde bakım aylığı, sosyal yardımlar gibi hattımızın hizmet modelleriyle ilgili başvuruları değerlendiriyoruz.” diye konuştu.
Anket sonuçlarına göre insanların en güvendiği yardım kuruluşu AHBAP oldu. AHBAP'a güveniyorum diyenlerin puanı 7,8. İkinci sırada ise Babala-Oğuzhan Uğur yer aldı.
Ödemeler iki ayda bir 250,00TL. olmak üzere toplam 500,00TL. PTT aracılığıyla hak sahibine ödenir. Ödeme ayları 2., 4., 6., 8., 10., 12., şeklindedir. Düzenli Merkezi ödeme yardımı olarak Vakfımızdan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Aylık alanlar, Muhtaç Asker Aylığına başvuru yapamamaktadır.
merkezleri, gençlik merkezleri, kadın sığınmaevleri, kadın konukevleri, huzurevleri, sosyal bakım merkezleri, toplum merkezleri, sosyal danışma merkezleri vb. bu kapsam içindedir. hizmet üretirler, sosyal hizmet verirler. Türkiye'de sosyal hizmet verilen bu tür ortamlara genel olarak sosyal servis adı verilmektedir.
Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisinin görev alanında olan sosyal inceleme kapsamındaki hane ve çevre incelemelerinin takibini ve denetimini yapmak. Yardım dağıtımının organizasyonunu yapmak ve gerektiğinde nezaret etmek. Diğer Görevler : 1-) Bireysel Gelir Getirici projelere ait proje dosyalarını takip etmek.
Vakfın Hizmet alanına yönelik görevler: 1- Mütevelli Heyeti gündemini hazırlamak veya hazırlatmak, sekretarya görevini planlamak ve uygulamak, 2- Yardım taleplerinin alınması, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması ile ilgili iş ve işlemleri planlamak, organize etmek.
Ceza Dairesi 10.09.1996 tarih, 3128-4213 sayılı kararında da; "Vakıflar Bankasının yaptığı iş kamu görevi olmadığından personeli de kamu personeli sayılmaz." şeklinde hüküm verilmiştir.
T.C AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ALO 183 ÇAĞRI MERKEZİ
Alo 183 Hattı 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.
Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş süreci kapsamında 2018 yılında 703 sayılı KHK ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirilerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oluşturulmuş ve 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bakanlığın yetki, görev ve ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri