Aug 5,TC Kimlik ile Para Çekme (ATM'den Kartsız) ATM'ler üzerinden de TC kimlik numarası ile para çekme işlemi yapabilirsiniz. Eğer kartınız yanınızda değilse . Para çekme, para yatırma, kredi kartı borcu ödeme, fatura ödeme gibi birçok işlemi şubeye gitmeden Garanti BBVA ATM'lerinden yapabilirsiniz.
T.C. kimlik numarası, gönderici ve alıcının telefon numaraları, çekilecek tutar ve alıcıya banka tarafından gönderilen SMS'te yer alan yer alan 8 haneli referans numarasını girilir. Para çekme işlemi tamamlanır.
Alıcının, cebe havale sonucu gelen parayı çekebilmesi için; gönderenin cep telefonu numarası, kendi cep telefonu numarası, kendi kimlik numarasını, gönderilen paranın tam olarak tutar bilgisini ve kendisine iletilen tek kullanımlık şifre bilgisini ATM'e girmesi gerekmektedir.
Bundan sonra kısa çalışma ödeneği, sosyal yardım, doğum yardımı ve İŞKUR ödemeleri çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
Alıcı herhangi bir Yapı Kredi ATM'sinin Kartsız İşlemler Menüsü'nden TCKN, göndericinin cep telefonu numarası, alıcının cep telefonu numarası, alıcının cep telefonuna gelen mesajdaki güvenlik kodu ve gönderilen tutarı tuşlayarak parayı kolayca çekebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Bir kişinin cep telefonuna para gönderme işlemine cebe havale ya da cepbank denir. Para gönderilen kişinin cep telefonu numarasına kısa mesajla bir kod iletilir. Mesajı alan kişi bu kod ile o bankanın herhangi bir ATM'sinden kendine gelen parayı kart kullanmadan hızlı ve kolay bir şekilde çekebilir.
Para çekmek için yanında cüzdan ya da kart taşımaya ihtiyaç duymazsın. ''İşlemler” menüsünden “Kartsız Para Çek” sekmesine tıklayarak para çekme şifreni oluşturabilirsin. Sonrasında sana en yakın ATM'den 7 tuşuna basarak telefon ekranında oluşturduğun şifreni ATM ekranına girmen gerekiyor.
Anlaşmalı Bankalarda bulunan hesaplarınızdan PTT aracılığıyla para çekebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken TCKN/VKN ve Hesap Numarası bilginiz ile size en yakın PTT işyerine müracaat etmek! Aktifbank adına TL, USD ve EURO cinsinden hesabınızdan para çekebilirsiniz.
Müşterilerimize sıra bekletilmeksizin nakit çekim-yatırma, fatura tahsilatı, maaş ödemeleri, HGS bakiye yükleme ve PTTBank işlemleri ile anlaşmalı bankalara ait işlemleri yapabilmeleri sağlanmıştır.
Online şekilde gerçekleştireceğiniz banka değişikliğini, resmî e-Devlet sayfası üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için gerekli olan belgeler: T.C. kimlik numaranızın yer aldığı nüfus cüzdanınız.
e-Devlet'e girdikten sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini yapabilir, şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Sistemde kayıtlı cep telefonu numarası ve TCKN girilir. Ekranda mevcut Bankkart'lar listelenir ve işlem yapılacak kart seçilip, kartın şifresi girildikten sonra müşterinin cep telefonuna SMS ile şifre gönderilir. Gelen şifre ile doğrulama yapıldıktan sonra işlemin yapılacağı hesap seçilir.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Kimlik Numarası neden isteniyor? Kartsız işlemlerde MASAK düzenlemeleri kapsamındaki kimlik tespitine ilişkin hükümler nedeniyle ATM'de işlemi gerçekleştiren kişinin T.C. Kimlik Numarası'nın alınması zorunlu hale getirilmiştir.
PTT şubelerine gitmeden adınıza gönderilen parayı almanın en kolay yolu ATM'lerden çekmektir. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey çipli yeni kimlik kartıdır. Kart şifresi olarak yeni kimlik çıkartma esnasında nüfus müdürlüklerinden verilen PIN şifresi girilmektedir.
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
Ön yüklemeli Pttkartlar ile hak sahipleri yardım ödemelerini, sıra beklemeden Pttmatik'lerin yanı sıra tüm banka ATM cihazlarında nakit alabilmekte ve yurtiçi-yurtdışı alışveriş işlemlerinde kullanabilmektedirler.
UPT işleminizin referans numarasını alıcıya bildirin. Para almak için; Adınıza gönderilen para transferi için işlemin referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına giderek paranızı alabilirsiniz.
PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleriniz e-Devlet Kapısı'nda. Sosyal yardım ödemeleri, emekli maaşları, kısa çalışma ödeneği, doğum yardımı gibi PTT üzerinden adınıza yapılan kurum ödemelerine ait sorgulamaları artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirsiniz.
Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek uygulamayla, PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar, çipli TC kimlik kartları ve nüfus müdürlüklerinden kimliklerini teslim alırken kendilerine verilen şifrelerle ATM'lerden giriş yaparak hesaplarına yatırılan ödemeleri temin edebilecek.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kimlik kartı olmadan bankalarda işlem yapılmaması konusunda BDDK ile çalışma yapıldığını duyurdu. Öte yandan eski kimliklerin son kullanma tarihi 31 Aralık 2023 olarak açıklanmıştı.
PTT EFT işlemini ister PTT işyerlerimize gelerek ister PTTBank Mobil veya İnternet Bankacılığı uygulamalarımızı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
Ayrıca ortak QR sayesinde ATM'den para çekme ve yatırma işlemlerinin tüm banka ATM'lerinden yapılması mümkün. Garanti BBVA Mobil ile başka banka ATM'lerinde yer alan QR kodu okutarak temassız ve saniyeler içerisinde işlem yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri