Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
Türk Telekom taahhüt sorgulamasını yapmak için telefonunuzun arama alanına *124# yazarak arama tuşuna basmanız gerekir. Daha sonra da "TAAHHUT" seçeneğini seçerek yeniden Taahhüt seçeneğini tekrar seçmeniz gerekir. Taahhüt gün sayınız da, kalan taahhüt süresi ve cayma bedeli ise, SMS yolu ile telefonunuza gelir.
İnternet taahhüt sorgulama yapmak, ne kadar süre sonra biteceğini öğrenmek istiyorsanız ilk yapabileceğiniz şey, servis sağlayıcınız ile iletişime geçmek. Müşteri hizmetlerini arayarak kalan taahhüt sürenizi kolayca öğrenebilirsiniz.
Bu servise, *100# menüsünden, TT MobilWAP'tan, WEB sayfasında İşlemler menüsünden, BenimMenüm üzerinden, 11855'i arayarak ya da 11855'e SMS gönderek erişebilirsiniz.
Yaşadığınız bölgeye en yakın Turkcell bayisine giderek hem taahhüt hem de cayma bedeli sorgulama yapabilirsiniz. 0532 532 00 00 ya da 532 numaralı telefonları arayarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz. TARİFE yazıp 2222'ye SMS gönderebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır. Fesih talebinin yerine getirilme süresi günlük süreli yayınlarda 15 gün; haftalık süreli yayınlarda 1 ay; aylık süreli yayınlarda 3 aydır.
Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak. Taahhüdün bittiğine ilişkin tüketicilere bilgilendirme yapılacak" dedi.
Kampanya süresi içinde taahhütlü bir kampanyaya katılması durumunda müşterinin üzerindeki 3 aylık indirim / dakika kampanyası otomatik olarak sonlanacaktır. Belirli taahhütlü kampanyalardaki Türk Telekom Bireysel ev telefonu müşterileri taahhütleri bittikten sonraki 3 ay kampanyadan yararlanabilir.
Kapatmak için bölgendeki TT bayiliği veya İl müdürlüklerini dilekçe verip kapatabilirsin. Müşteri hizmetleri sadece kapatmak istediğinde onay alıyor. Tamamen kapatmak için dilekçe vermen şart. Taahhüt bittikten sonra kapat. 1 gün geçse bile sorun olmaz ama 1 haftayı geçme kapatmak için.
Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
Tarife, Paket ve Kampanyalara ait kalan toplam sürenizi, SES yazıp 5555'a SMS göndererek öğrenebilirsiniz. Kamu tarifelerindeki grup içi kullanım süresini DAKIKA yazıp 5555'a SMS göndererek öğrenebilirsiniz. SMS yazıp 5555'e SMS göndererek, kalan internet kullanımını öğrenebilirsiniz.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Türk Telekom taahhüt cezası sorgulama yapmak için tek yapmanız gereken 444 1 444 telefon numarasından müşteri hizmetlerine ulaşmaktır. Kullanmış olduğunuz tarifeden vazgeçmeniz durumunda ne kadar ceza geleceğini öğrenebilirsiniz. Müşteri hizmetleri size ortalama bir tutar söyleyecektir.
Aslında internet taahhüdünüzün ne zaman biteceğini önceden bilirseniz ihtiyaçlarınıza uygun hizmeti araştırmak ve internet taahhüdünüz bittikten sonra seçeceğiniz operatöre karar vermek için vaktiniz kalır. Böylelikle internet taahhüdünüz bitince acele karar vermek durumunda kalmazsınız.
** 12 + 12 fatura dönemi faturalıda kalma sözü vererek taahhütlü fiyatlardan faydalanmak isteyen müşterilerimiz, SOZ yazıp 5555'e SMS gönderebilirler. 12 + 12 fatura dönemi faturalıda kalma sözü vermeyen müşterilerimiz tabloda yer alan Taahhütsüz Tarife Ücretinden faydalanırlar.
Sözleşmenizin yedinci ayında vazgeçerseniz, bu durumda sözleşmenizin bitimine 5 ay kaldığından sizden 5 aylık süre için cayma bedeli alınabilir. Bir diğer değişle cayma bedeli tutarı 6 aylık tasarrufu geçemez.
GSM operatörlerinin taahhüt süresi dolduktan sonra başka bir alternatif yokmuş gibi yüksek bedellerle aboneliklerini yenileme oyunu bozuldu. Artık tüketicilerin sözleşmesi bittikten sonra aynı fiyat tarifesi üzerinden paket yenileme işlemi yapılacak.
Araştırdığımda şöyle bir yazıyla ile karşılaştım: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
Size en yakın Türk Telekom Ofis ve Mağazalarına gelerek Şahsen veya Vekaletname ile hat iptal başvurusunda bulunmak isterseniz; Şahsen başvuruda, hat iptal formu doldurup imzalamanız yeterlidir. Kimlik belgeniz kontrol edilerek başvurunuz alınacaktır.
Faturalı hatların 12 veya 24 aylık taahhütleri bittiğinde aynı tarife indirimsiz olarak (Daha pahalı fiyattan) kullanmaya devam edilir. Sözleşmenin bittiği gün itibariyle kullanılan indirim sona erer. Sanıldığı gibi hattın kapanması söz konusu değildir.
Sonuç olarak, güncel mahkeme kararları ve Tüketici'nin Korunması Hakkında Kanun birlikte değerlendirildiğinde, süresi 1 yıldan uzun süreli abonelik sözleşmelerinde tüketiciler hiçbir gerekçe göstermeden ve fesih bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptirler.
Faturalı hat abonelik sözleşmeleri, kullanıcılar ile paylaşılıyor. Abonelik sözleşmesi yaparak, belirtilen süre zarfında abone kalmayı taahhüt etmiş oluyorsunuz. Böylece alacağınız hizmetin bedelinde indirim elde edebiliyorsuz. Abonelik taahhütnamesi de sözleşme gibi kullanıcılar ile paylaşılıyor.
Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücrettir ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olur. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti talep edilir.
"Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz" Mahkeme tarafından alınan karara göre 24 aylık aboneliklerde 12 ayın dolduktan sonra aboneye cayma bedeli çıkarılamaz.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri