Taahhüt, müşterinin belirli bir süre boyunca şirketin hizmetlerini kullanmayı kabul edilmesi anlamına gelir. Bu taahhüt süresi genellikle 12 ay, 24 ay veya 36 ay olabilir. Taahhüt verdiğinizde, bu süre boyunca sözleşmelerinde belirtilen hizmetleri kullanabilirsiniz.
- Kanun net ve açık. Firmalar 12 aydan uzun taahhüt veremez.”
İlk anlamı: Bir şeyi belli bir zamana kadar üstlenme, üzerine alma. İkinci Anlamı: Birisine bir şey yapmak üzere söz verme, vaatte bulunma. 1- Kurum olarak sorununuzu en kısa sürede çözeceğimizi taahhüt ediyoruz. 2- Taahhütlü internet almanın birçok yönden avantajı var.
Aslında internet taahhüdünüzün ne zaman biteceğini önceden bilirseniz ihtiyaçlarınıza uygun hizmeti araştırmak ve internet taahhüdünüz bittikten sonra seçeceğiniz operatöre karar vermek için vaktiniz kalır. Böylelikle internet taahhüdünüz bitince acele karar vermek durumunda kalmazsınız.
Taahhüdü ihlal suçunun cezası kanunumuzda düzenlenmiştir. Buna göre ödemelerini herhangi bir neden yokken aksatan borçlunun cezası 3 aya kadar tazyik hapsi olacaktır. Borçlu tazyik hapsine başlandıktan sonra borcun tamamını veya o zamana kadar yatırmak zorunda olduğu kısmı öderse tahliye edilir.
İlgili 35 soru bulundu
Taahhüt sözleşmesine göre kullanıcıların bu süre boyunca ilgili operatörde kalma sorumluluğu vardır. Eğer süresi içinde operatör değişikliği yapılmak istenirse cayma bedeli ödenmesi gerekir. Bu bedel geriye kalan taahhüt süresine ve operatöre göre farklılık gösterebilir.
İlgili kanunda yer alan düzenlemeye göre borcunu belirli bir tarihte tek seferde veya taksitler halinde ödeyeceğine dair yazılı şekilde taahhütname veren borçlunun, makul bir sebep olmaksızın taahhüdünü ihlal etmesi halinde üç aya kadar tazyik hapsi uygulanmaktadır.
Sözleşmeyi sonlandırmak için fesih bildirimini satıcı veya sağlayıcıya yöneltmeniz yeterlidir. Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır.
Taahhüt, müşterinin belirli bir süre boyunca şirketin hizmetlerini kullanmayı kabul edilmesi anlamına gelir. Bu taahhüt süresi genellikle 12 ay, 24 ay veya 36 ay olabilir. Taahhüt verdiğinizde, bu süre boyunca sözleşmelerinde belirtilen hizmetleri kullanabilirsiniz.
Kampanya süresi içinde taahhütlü bir kampanyaya katılması durumunda müşterinin üzerindeki 3 aylık indirim / dakika kampanyası otomatik olarak sonlanacaktır. Belirli taahhütlü kampanyalardaki Türk Telekom Bireysel ev telefonu müşterileri taahhütleri bittikten sonraki 3 ay kampanyadan yararlanabilir.
Taahhüt kelimesi Arapça kökenli bir sözcüktür. Özellikle ticari noktada yapılan alışveriş ve sözleşme bağlamında çok sık kullanılan bir kelimedir. Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında ise taahhüt kelimesinin karşılığı 'bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme' anlamlarına gelmektedir.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Taahhüt, sözleşmenin taraflarından birisinin veya her ikisinin karşılıklı olarak yapma, yapmama, verme veya vermeme borcu altına girmesini ifade etmektedir. Dolayısıyla, sözleşmenin taraflarını taahhüt eden ve taahhüt edilen olarak isimlendirmek mümkündür.
Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücrettir ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olur. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti talep edilir.
Abonelerin ceza ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı var
Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, "2014 yılında yürürlüğe giren yeni tüketici yasası, 1 yıldan uzun süreli taahhütlü aboneliklerde tüketiciye istediği zaman cayma ve sözleşmeyi fes etme hakkı getirdi hem de herhangi bir cezai bedel ödemeden" dedi.
"Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz" Mahkeme tarafından alınan karara göre 24 aylık aboneliklerde 12 ayın dolduktan sonra aboneye cayma bedeli çıkarılamaz.
Taahhütname tarihi kira sözleşmesinin tarihinden sonra olmalıdır. Burada üzerinde durulması gereken taahhütnamenin düzenlendiği tarihtir. Tahliye taahhütnamesinin düzenlendiği tarih, kira sözleşmesinin düzenlendiği tarihle aynı olamaz. Bu şekilde düzenlenen taahhütname geçersiz olacaktır.
Taahhüt: Yapacağına söz verme, üzerine alma, yüklenme, bir işin yapılmasını üstlenme hâlinde yapılan resmî sözleşme anlamına gelmektedir.
Taahhüt sözleşmesi, borçlunun borcunu taksitlendirerek ödeyeceğini icra müdürü karşısında yazılı olarak taahhüt etmesidir.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
kanunlarla net bir şekilde belirtilmiştir, eğer doğru adımları izlerseniz, ister 1. ayda, isterseniz sözleşme süresindeki herhangi bir zamanda, internet aboneliğinizi herhangi bir cayma bedeli ücreti ödemeden iptal ettirebilirsiniz.
denmek suretiyle, 1 yıldan uzun süreli taahhüt içeren abonelik sözleşmelerinde, tüketicinin hiçbir sebep göstermeden, herhangi bir cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı olduğu açıkça düzenlenmiştir.
İİK madde 340 hükmü ile düzenlenen taahhüdü ihlal: "111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.
Başka bir deyişle, taahhüdü ihlal eden kişiye 3 aya kadar tazyik hapsi cezası verilebilir. Hapis cezası infaz edilmekte iken; borçlunun, borcu tamamen veya taahhüt edilen kısım kadar ödemiş olması halinde cezanın infazı durdurulur. Ancak taahhüdün tekrar ihlal edilmesi halinde tekrar tazyik hapsine karar verilir.
Taahhüt, kelime anlamı olarak “bir şey yapmayı üstüne alma, üstlenme” demektir. Bir kişi, bir konuda taahhüt verirse; o konudaki yükümlülükleri yerine getirmeye söz vermiş olur. Günümüzde taahhüt, genelde şirketlerle vatandaşlar arasındaki sözleşmelerde kullanılan bir kavramdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri