Anlam itibariyle sınırlama ve ya daraltım manası taşır. Sınırlamak, sınır belirlemek daraltmak anlamlarına gelir.
Terim olarak ise tahdid, “bir şeyi teşvikle istemek” şeklinde tanımlanır. Aynı terimle yakın anlamda kullanılan “arz” ise “bir şeyi nazikçe istemek” biçiminde tanımlanır (İbn Hişâm, 1985, s. 97).
TDK'ya göre tahdit kelimesi; sınırlama, çevreleme, çevresini daraltma anlamına geliyor.
İşlemin Tanımı: Tahditli Ticari bir araca ait plakanın, seri plakaya dönüşmesi amacıyla kullanılır. Sorgulanan araç sadece tahditli plakalı olabilir. Aksi durumda işleme izin verilmez. Sorgulanan aracın MEVCUT kullanım şekli "OKUL SERVİSİ" ise yeni kullanım şekli sadece OKUL SERVİSİ olarak seçilebilir.
Tehdit, hürriyete karşı işlenen bir suç olup; Türk Ceza Kanunu'nun 106. maddesinde "bir başkasına, kendisinin veya yakınının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştireceğinden bahsetmek" olarak tanımlanmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Tahdit kodları, hakkında sınır dışı kararı verilmiş olan kişinin hangi sebeple sınır dışı edildiğini gösteren koddur. İlgili sebep ve kod doğrultusunda kişinin ülkeye girişi 5 ay ile 5 yıl arasında veya duruma göre süresiz şekilde yasaklanmaktadır.
Ç-104; vize, vize muafiyeti, ikamet izni ve çalışma izni kurallarını ihlal eden yabancılara konulur. Bu kişilere ek olarak para cezası ve yurda giriş yasağı uygulanır. Meşruhatlı vize veya dava yolu ile çözülebilir ve aynı zamanda Türkiye'ye giriş yasağı kaldırılır.
Tahdit Ne Demektir? TDK da tahdit kelimesinin karşılığı sınırlama, çevrelemek ve ya çevresini daraltma olarak tanımlanmaktadır.
L Plaka Nedir? L plaka, temel olarak “T” harfi ile başlayan taksi plakaları gibi düşünebilir. Aynı şekilde “L” ile başlayan plakalar ise artık servis taşımacılığında kullanılacak. Yeni yapılanma ile artık servis araçları, hatlı minibüsler ve taksi araçları gibi kendine özel bir plakaya sahip olacak.
Tanım 2- “Özel Tahsisli Plâka” Özel veya tüzel kişiliği haiz motorlu araç sahiplerinin, kendi isim veya soyadları veya şahısları adına tescil edilmiş unvanları ihtiva eden motorlu araç tescil plâkalarını anlatır.
Yabancılar ve Uluslararası Kanun gereğince, Yabancılar, sınır dışı etme kararıyla, menşe ülkesine veya transit gideceği ülkeye ya da üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilebilir. Sınır dışı etme kararı, Genel Müdürlüğün talimatı üzerine veya resen valiliklerce alınır.
İdare tarafından gerçekleştirilen pasaport tahdidi işlemi, kişinin pasaport kullanımının sınırlanması, kısıtlanması anlamına gelmektedir. Yurt dışına çıkış yasağı ve pasaport tahdidi işlemi, başta seyahat hakkı olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini sınırlamaktadır.
Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.
Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan tahdit kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan tahdit kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir.
Tahdit kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
Bir konunun veya bir iddianın gerçekliğini belirlemek için yapılan detaylı çalışmayı ifade eder.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde "Prototip veya yol testi için kullanılacaklara "T", birinci fıkrada belirtilen yerler arasında sürülecekler ile gösterisi yapılacaklara "G" harf grubu bulunan plakalar verilir." denilmiştir. Buna göre prototip ya da test için kullanılacak araçlara geçiçi plaka olarak "T" plaka verilir.
Sadece idareden işletme izin belgesi alanlara J plaka verilir. İşletme izin belgesinin iptali ve/veya devri ve/veya işletme izin belgesin geçerlilik süresi sonunda işletme izin belgesine bağlı J plaka, MBB uhdesine geçer.
Tadat etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: saymak.
Hükmü olmamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: önemi, geçerliliği, etkisi bulunmamak.
Ç-104 tahdit kodu, yabancının 1 yıl (dahil) – 2 yıl (dahil değil) süre ile vize, vize muafiyeti, çalışma veya ikamet izni ihlali yapması halinde konulan koddur. Bu kod ile yabancı şahsın ülkeye girişi 2 yıl engellenmektedir. Ayrıca yabancı şahsın ülkeden deport edilmesi de gündeme gelir.
İlk olarak yabancı kişi meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vizesi ile hakkında verilmiş olan sınır dışı karar süresi dolmadan Türkiye'ye giriş yapabilir. İkinci olarak ise yabancı kişi, hakkında verilmiş olan deport kararının iptali hakkında idare mahkemesi üzerinden dava yolu talep edebilir.
Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.
İdari İtiraz ile Tahdit Kodu Kaldırma
Hakkında Ç-101, Ç-102, Ç-103, Ç-104, Ç-105 tahdit kodlarından birinin tesis edildiği kendisine tebliğ edilen yabancı, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 60 gün içinde itiraz başvurusu yapılabilir. Bu başvuru Göç İdaresi Başkanlığına yapılmalıdır. İtiraz, dilekçe ile yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri