Yazılım Bölümleri Hangi Alandan Alıyor? Yazılımla alakalı bölümler genellikle Sayısal alandan almaktadır. Fakat Yönetim Bilişim Sistemleri gibi bölümler Eşit Ağırlık alanından alabilmektedir.
Üniversitelerin dört yıllık Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında bulunan Yazılım Mühendisliği bölümü, öğrencilerin sayısal puan ile tercih edebileceği bir bölüm. Yazılım Mühendisliği (Soft Engineering) yazılımlarla ilgilenen bilim dalı.
Yazılım Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve mühendislik fakültesine bağlıdır. Bölümü başarı ile tamamlayan kişilere “Yazılım Mühendisi” unvanı verilir.
Şart değil. Şu anki sistemde tercihlerin sınava göre. TYT ve AYT'ye girip sayısal puanının hesaplanması için gerekli miktarda soru çözersen sayısal yerleştirme puanın olur. Ama lisede eşit ağırlık alanında okuyup üniversitede mühendislik okumanın en ufak bir mantığı yok.
Bilgisayar Programcılığı bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Bilgisayar Programcılığı bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Bilgisayar Programcılığı bölümü toplam 146 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
İlgili 43 soru bulundu
Bilgisayar Programcılığı 2 yıllık bir eğitim bölümüdür. Öğrencilerin bu bölümden mezun olabilmesi için 120 AKTS hakkını doldurması ve bağlı olduğu üniversitenin mezuniyet şartını yerine getirmesi gerekir.
4- Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Hangi Puan Türünden Alıyor? Kontenjan Bilgisi? Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü YKS' nin Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Bu noktada Hukuk ve Psikoloji bölümleri eşit ağırlık meslekleri arasında en yüksek puanlı olanlardır. Ayrıca üniversitelere bağlı olarak da puanlar değişkenlik gösterir. İşletme bölümü de puanı yüksek olan ve özellikle iyi üniversitelerde en yüksek puana sahip olan TM bölümü meslekleri arasında yer alır.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
eleman.net verilerine göre, Yazılım Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 47.800 TL maaş alıyor. Yazılım Uzmanı, 2024 yılında en düşük 46.800 TL alırken, en yüksek 60.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Yazılım Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 36.200 TL maaş alıyordu.
Üniversite Sayısı: Yazılım Mühendisliği bölümü toplam 70 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Hangi Alanlara İlişkindir? En iyi meslekler ekonomi, finans, işletme, mühendislik, bilgisayar bilimleri, yönetim, hukuk, sağlık ve çevre alanlarına ilişkindir.
Yazılım mühendisi olmak için ilk olarak Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültelerinin yazılım mühendisliği bölümünden mezun olmak gerekir. 4 yıl süren eğitim boyunca öğrenciler yazılım dünyasına ilişkin pek çok ders görür. Üniversitenin ilgili bölümünü bitiren kişiler yazılım mühendisi olarak işe başlayabilir.
Eşit ağırlıkta okuyan öğrenciler, Eğitim Fakültelerinde öğretmenlik alanında eğitim alarak ilgi duydukları derslerde öğretmen olarak görev yapabilirler. Ayrıca, okul yönetimi ve eğitim danışmanlığı gibi alanlarda da istihdam edilebilirler.
Eşit ağırlık puan türünde bulunan hukuk, psikoloji öğretmenlik bölümleri direkt olarak öğrenciyi bölümün mesleğine hazırlar. İktisat, çalışma ekonomisi, siyaset bilimi, kamu yönetimi, uluslararası ticaret ve finans gibi bölümler ise genel olarak ekonomi ve ticaret ile bağlantılı mesleklerde çalışabilirler.
En iyi eşit ağırlık bölümleri arasında hukuk, iktisat, Uluslararası İlişkiler ve psikoloji gelmekte. Eşit ağırlık (EA) puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler. Eşit ağırlık puanıyla alınabilecek 4 yıllık bölümler, iş imkanları açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.
EŞİT AĞIRLIK PUANI (EA) BAŞARI SIRALARI
Öğretmenlik Programları (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık dahil): En düşük 300 bininci (300.000)
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
Eşit ağırlık bölümünü seçtiğin takdirde 11. sınıftan itibaren ağırlıklı olarak Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih, Felsefe, İngilizce derslerini görürsün.
TÜRKÇE-MATEMATİK (EŞİT AĞIRLIK) ALANINI KİMLER SEÇMELİ? Öğrencinin ilköğretimde ve 9. ve 10. sınıfta Matematik, Türkçe ve Sosyal Bilimler derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.
Diş Hekimliği, üniversitelerde Diş Hekimliği Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Bilgisayar mühendisliği sayısal puanla alıyor. Eşit ağırlık okuyor olmanız sınavda sayısal puanınızın hesaplanmasına engel değil ancak yeterli puanı alabilmek için özellikle ikinci oturumda matematik ve fen derslerini çözebilmek için sayısal dersleri almanız gerek.
Ayrıca 2020 yılında başlatılan 3 yılda 1 milyon yazılımcı istihdamından elbette ybs mezunları da yararlanacaktır. Bunu söylüyor oluşumuzdaki etken bölümün yer aldığı meslek dallarının, açılan bu istihdamın sağlandığı meslekler ile uyuşuyor olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri