“Tahin mideye iyi gelir mi?” sorusunun cevabı, mide rahatsızlıklarına karşı son derece faydalı olduğudur. Tahinin mideyi rahatlattığı ve mide şişkinliğine çok iyi geldiği bilinmektedir.
Tahinin Zararları Nelerdir? Yüksek yağ içeriği olan tahin, aşırı tüketildiğinde içerdiği kalori miktarıyla birlikte kilo alımına ve vücuttaki iltihapların da tetiklenmesine sebebiyet verebilir. Bununla birlikte susam alerjisi olan kişilerin de tahini kontrollü ve dengeli bir şekilde tüketmelidir.
Yerli susamdan üretilen tahini, mide ekşimesi/yanması durumunda tükettiğinizde anlık etkisini görmeniz mümkündür. Sabah aç karına içtiğiniz tahini karıştırmadan sade olarak tüketmeniz gerekir. Az kavrulmuş olması şifa açısından daha etkili sonuç verir.
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir.
Tahin mide hastalıklarına anında iyi gelir. Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
İlgili 38 soru bulundu
Kemik erimesi gibi ilerleyen yaşlarda oluşabilecek kemik rahatsızlıklarına karşı vücudu korur. Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Aç karna tahin tüketmenin insan sağlığına etkilerini gösteren herhangi bir çalışma bulunmuyor. Ancak içerdiği omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinden dolayı güne tahinle başlamanın enerjik bir seçim olabileceği söyleniyor. Aynı zamanda yüksek lif içeriğine sahip olan tahin, sindirim düzeninin sürdürülmesine katkı sunuyor.
Tahin yüksek yağ içeriği nedeniyle sindirim sistemi üzerinde ağırlığa sebep olabilir. Özellikle mide hassasiyeti olan kişiler aç karnına tahin tüketiminden kaçınmalıdır. Ancak düşük miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketildiğinde tahin sağlıklı bir diyetin parçası olabilir.
Tahini de sıklıkla pekmezle karıştırarak tüketiyoruz. Aslında tahin ve pekmez karıştırıldığında, içlerindeki kalsiyum ve demir bağlanarak bileşiklere dönüşüyor ve kullanılamaz oluyor. Bol kalsiyum ve demir kaynağı olan tahinin Türk mutfağında oldukça değer görmüş tariflerini sizlerle paylaşalım istedik.
*Romatizma ve kemik erimesine karşı önemli katkı sağlar. *Kabızlığı önler. *Damar tıkanıklığını önler, kalp hastalıkları riskini azaltır.
Tahin tek başına etkili olduğu gibi pekmez ile tüketildiğinde cinsellik açısından daha önemli bir hal alır. Pekmez ve tahin kendi başına halihazırda zengin özelliklere sahipken birleştiğinde çok daha faydalı olur. Enerji vermesiyle cinsel gücü artırdığı bilinen bu ürün, kan akışının hızlanmasında etkilidir.
Reflü ataklarında kurtarıcı olabilecek yiyeceklerden biri de tahindir. Tabi unutulmamalıdır ki herkes için yatıştırıcılar farklı olabilir. Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
Tahin pekmezin bağırsak faaliyetlerini desteklemesi, ileride oluşacak bağırsak hastalıklarını önlemektedir. Kabızlık ya da ishal gibi durumları yok ederek bağırsakların normal işleyişini kazandırır.
Tahinin içindeki susam yağı bol miktarda çoklu doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri kalp ve damar sağlığı için tüketilen en faydalı besinler arasında yer alır. Doymamış yağ asitleri kolesterol seviyesinin yükselmesini önlerken damar sağlığınızı korur.
Bu da bizim için yabancı ve zararlı maddelerden arınan kan ve sağlıklı bir dolaşım sistemi anlamına geliyor. Hal böyle olunca her gün düzenli olarak tahin tüketmek yüksek kan basıncı, kolesterol gibi birçok hastalık karşısında daha dayanıklı hale gelmenizi sağlıyor.
İçeriğindeki kalsiyum ve omega 3 yağ asitleri sayesinde kemikleri güçlendirir. Cilt dostudur, yaşlanma belirtilerini geciktirir. Genellikle tek başına ya da bal, pekmez gibi besinlerle karıştırılarak kahvaltıda tüketilir. Kahvaltı dışında unlu mamullerin içine de eklenir.
Tahin, genel anlamda bakteri tutabilen bir içeriğe sahip değildir. Bu sebeple de uygun koşullarda muhafaza edildiğinde tahin kolay kolay bozulmayacaktır. Tahin zor bozulan bir besin olsa da tahin yüzeyinde veya kenarlarında yeşil mavi bir tabaka oluşmuşsa bu durum tahinin bozulduğu anlamına gelir.
Tahin, kan akışının düzenli olmasına sağladığı katkıyla kalp krizi ve inme riskini de azaltmaktadır. Çok önemli olan bu iki rahatsızlıktan korunabilmek için damar tıkanıklığının oluşmasını önlemede tahinin tüketilmesi büyük rol oynar. Kolesterole karşı dayanıklılığımızı artırır.
Tahin pekmez bağırsak fonksiyonlarını destekler ve hareketlendirir. Özellikle kabızlık ya da ishal gibi bağırsak fonksiyonlarının dengesiz işlediği durumlarda bağırsakların her zamanki işleyişini geri dönmesine yardım eder. Bunun yanında bağırsak rahatsızlıklarının iyileşmesine de katkı sunar.
Tahin helvasının, mide yaraları, ülser ve gastrite karşı iyi geldiği bilinir. Susamın ezilmek suretiyle çeşitli işlemlere tabi tutulması ve akıcı bir yağ haline gelmiş şekline tahin denir. Kuzey Afrika, Türkiye, İran, Yunanistan ve çeşitli Ortadoğu ülkelerinde kullanılır.
Kahvaltı sofralarında genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen tahinin herkesçe bilinen ayrılmaz bir eşlikçisi bulunuyor: Pekmez! Tahin ve pekmezi karıştırarak tatlı ve kıvamlı bir kahvaltı sosu hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tahin helvasını da bilhassa kahvaltı sofralarında tüketebilirsiniz.
Tahin, susamdan elde edilen mucizevi bir besin kaynağıdır. Düzenli olarak tüketildiğinde tüm toksinlerden arındıran ve birçok hastalığa kalkan olan tahinden günde bir kaşık yemek yeterli.
Üretiminde yağ eklenen tahinler, %100 susamdan üretilenlerden daha kremsi bir kıvamda olur ancak eklenen yağdan dolayı besin değerleri değişir. Yağ eklemeden, tamamen susam kullanarak üretilen tahinler daha yoğun bir kıvama sahip olur ve daha sağlıklıdır.
Zayıflama İksiri Tahinli Süt Tarifi Nasıl Yapılır? Sütü ısıtıp veya (soğuk)1 tatlı kaşığı tahinle (isteğe bağlı)tarçını ekleyip içiyoruz. (İstediğiniz kiloya inene kadar her gün bir bardak içelim). (Akşam üstü 4-5 gibi içmek akşam az yememizi sağlıyor. )
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri