Tahin mideye iyi gelir mi diye tereddüt edenler gönül rahatlığıyla tahin tüketebilirler. Tahinin içindeki bol miktardaki susam yağı mideyi rahatlatır ve midenin çalışma sistemini olumlu etkiler. Bilhassa mide sorunu olan kişiler örneğin ülser, gastrit ve reflü gibi tahinle bu hastalıklarından kurtulabilirler.
Tahin, ülser, gastrit, reflü vb. mide rahatsızlıklarında kullanılan doğal bir ilaç niteliğindedir. Yerli susamdan imal edilmesi yüksek yağ oranına sahip olması açısından son derece önemlidir.
Sizin için işe yarayıp yaramayacağını, aç ya da tok fark etmeksizin günde 1 yemek kaşığı tahin yiyerek anlayabilirsiniz. Tahini tek başına tüketmeniz gerekir.
Tahinin sağlığa pekçok faydası vardır, ancak en bilinen faydası mideye iyi gelmesidir. Tahin mide asidini dengeler ve mide ağrısı, mide yanması, mide kazınması gibi mide problemlerine şifa olur.
Karbonatlı su karışımı: Karbonat mide asitlerini nötralize ederek, bazı mide yanması ataklarını yatıştırabilir. Bunu yapmak için, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak su içinde çözün ve yavaşça için. Zencefil: Zencefil yüzyıllarca birçok halk tarafından mide ekşimesi için kullanılmıştır.
İlgili 17 soru bulundu
Zencefil yemek veya zencefil çayı içmek. Seyreltilmiş elma sirkesi içerek veya salatalarda kullanarak midedeki asit seviyesini azaltmak. Meyan kökü takviyesi almak mide yanması ve ekşimesini rahatlatır. Şekersiz sakız çiğneyerek yemek borusundaki asidi temizlemek.
Tahin mideye iyi gelir mi diye tereddüt edenler gönül rahatlığıyla tahin tüketebilirler. Tahinin içindeki bol miktardaki susam yağı mideyi rahatlatır ve midenin çalışma sistemini olumlu etkiler. Bilhassa mide sorunu olan kişiler örneğin ülser, gastrit ve reflü gibi tahinle bu hastalıklarından kurtulabilirler.
Tahin sadece mideye iyi gelen bir besin değildir. Tahin sindirim sisteminize de çok iyi gelir. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Tahin midenin düzenli çalışmasını sağlayan bir besindir.
Bir bardak suya, bir çay kaşığı karbonat yeterli olur. Bunu yavaş yavaş içmeniz gerektiğini unutmayın. (Mide yanması sırasında her şeyi yavaş içmeniz gerekir.) Mide asidin nötralize ederek mide yanmasına iyi gelen şeylerden biri de sakız çiğnemektir.
Reflü şikayetlerinde yastığı yükseltmek yerini yatağın başını 30- 45 cm yükseltmek daha uygundur. Yemek sonrası karın basıncını arttıran hareketler yapılmamalıdır. Eğilme ve doğrulmaya neden olacak fiziksel hareketler için bir müddet beklenilmelidir. Beli sıkan giyecekler giyilmemelidir.
Ek olarak araştırmalarla zencefil, elma sirkesi, zerdeçal, kekik kızılcık suyu, ananas, yeşil çay, havuç ve pancar suyunun hem gastriti iyileştirdiği hem de mide bulantısı, mide ağrısı, yanma, şişkinlik ve mide ekşimesi gibi belirtileri hafiflettiği bulunmuştur.
Mide asidinin uyarılmaması için; acı baharatlar, karbonatlı içecekler (kola, soda, gazoz vb), domates, turunçgiller, alkol, çok sıcak ve çok soğuk besinler tüketilmemeli. Mideyi fazla şişirmemek için sıvı alımını ana öğünler yerine ara öğünlere kaydırın ve yudum yudum için.
Peki tahin yemek gaz yapar mı? Tahin genel olarak sindirimin düzenlenmesini sağlar ve aynı zamanda gazın da vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu yüzden tahin gaz yapmaz gazın atılmasına destek verir.
Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan tahin helvası mideyi rahatlatır. Özellikle ağır yemeklerden sonra tüketilen tahin helvası mideyi yatıştırır. Protein açısından zengin olan tahin helvası hücre büyümesi ile gelişmesini de sağlayacaktır.
İbrahim Saraçoğlu, her sabah düzenli olarak tükettiği tahinin faydaları hakkında açıklama yaptı. Tahin, bağışıklık sistemini destekleyen mineraller bakımından zengindir ve vücut direncinin artırılmasına yardımcı olur. Ayrıca susam kemik sağlığını koruyucu etki gösterir ve beyin fonksiyonlarını destekler.
Sabah aç karnına kahve, şekerli çay içmek de ağrıları tetikler. Tamamen doğal beslenmenin yanı sıra sabahları mideyi rahatlatacak olan elma sirkesi, muz, elma, papatya çayı, rezene çayı, nane - limon çayı, zencefil çayı içilmesi de ağrıların büyük ölçüde engellenmesine yardımcı olur.
Tahin, içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde özellikle kış aylarında vücut direncini güçlendirerek grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur. Özellikle uzmanlar günde 2 kaşık tüketilen tahinin çok faydalı olduğunu söyler.
Tahin ülkemizde genellikle pekmez ile karıştırılarak kahvaltıda tüketilir. Elbette tek başına da tüketilebilir. Kek ve börekler başta olmak üzere unlu mamullerin yapımına kullanılır. Kek ve kurabiye yapımında şekere alternatif olarak kullanılır.
Bitkisel protein içeriğiyle kasları besler, yağ yakmayı hızlandırır. Faydalı yağlar ve protein içeren tahin, daha çabuk doymayı sağlar. Uzun süre tokluk hissi verir ve daha az kalori alıp zayıflamaya yardım eder. 1 tatlı kaşığı tahin 30 kaloridir.
EN İYİ DOĞAL MİDE KORUYUCU, POLİFENOLÜ (BİR ÇEŞİT ANTİOKSİDAN) BOL ZEYTİNYAĞIDIR. Sabahları aç karnına bir kaşık yüksek polifenollü zeytinyağını içmenin faydaları anlatmak ile bitmez. Midenin çeşitli yağlı besinlere gösterdiği tolerans, kişiden kişiye değişir.
1 tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı taze ya da kuru zencefil ekleyip yutun ya da 1 bardak sıcak suya zencefil ve bal karıştırarak için midenizdeki yanma geçecektir. Yemeklerden sonra yarım saat sakız çiğnenmesi mide asidinin etkisini azaltır ve sindirimi rahatlatır, böylece mide yanmalarınız önlenecektir.
Lifli yiyecekler: Esmer pirinç, kuskus, yulaf ezmesi gibi tam tahıllar, pancar, havuç ve tatlı patates, yeşil fasulye, brokoli, kuşkonmaz, bakla, enginar, bezelye. Alkali yiyecekler: Kavun, muz, karnabahar, fındık, rezene, salatalık, kereviz, karpuz, marul. Mide yanması için bitki çayı
Protein açısından zengin besinler tüketin. Vitamin ve antioksidan bakımından zengin meyve tercih edin. Fakat portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveler antioksidan değeri yüksek olsa da içerdikleri asit özellikleri sebebiyle mideye zarar verebilir. Bunların yerine elma, kivi gibi meyveler tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri