Farklı bir tarif hazırladım aksarayda meşhur olan tahinli çörek orjinal tarifidir diğerlerinden farkı şekersiz olmasıdır yapması biraz zahmetli ama bir o kadarda lezzetli.
Çörek (Mersin Yöresi)
Osmanlı Saray mutfağından günümüze yansıyan tahinli pide yaygın olarak tüketilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Diyarbakır Çöreği - Diyarbakır
İyice yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur genellikle büyük dikdörtgen kesilip üzeri fincan, kaşık veya çatalla süslenir. Üzerine susam ve yumurta sürülerek pişirilir. Kendine özgü kokusu ve hafif sert olur.
Manisa Tahinli Simidi
Manisa'da yapılan bir simit çeşididir.
Tuzpazarı'nda Tarihi Abdal Fırını
Bursa'lıların söylemiyle “tahanlı”sı yani tahinli pidesi ve Bursa simidi dillere destan olmuş bir fırın. Bursa'ya gidince mutlaka gidilmesi ve denenmesi gereken iki lezzet.
Cantık (Kırım Tatarcası: Yantıq) Kuzu ve baharatlarla taze hamurdan yapılan, çiböreğin aksine, yağsız, tavada kızartılan bir börek türüdür. Kırım Tatar mutfağının ana ulusal yemeklerinden biridir. Bursa cantığı bir içli pide olup Tatar cantığı ile yalnızca ismi aynıdır.
Samsun pidesi
"Kapalı pide" olarak nitelendirilen Bafra usulü pide daha gevrek, "açık pide" denilen Terme usulü pidede ise hamur daha yumuşak olup yine açık olan Çarşamba pidesinde hamur daha yaygındır.
“Bu baharatlardan birkaç tanesi şunlar; kakule, mahlep, tarçın, safran, zencefil, zerdeçal ve doğu baharatları. Çörek tatlılığını bu malzemelerden alıyor.
Asıl vatanı Batı Asya olan çörek otu, bugün uygun iklim koşullarının bulunduğu her yerde yetiştirilir. Avrupa ülkelerinde, Afrika ülkelerinde ve Hindistan'ın bazı kesimlerinde büyüyen bitki, Türkiye'de oldukça geniş bir alanda yetişme imkanına sahiptir.
Kütahya Usulü Haşhaşlı Lokum - Nefis Yemek Tarifleri.
Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa. Ayrıca siyah incir, Türkiye'ye ve dünyaya, Bursa'dan yayılarak evlerimize ve sofralarımıza ulaşır.
Bursa'nın ünü sınırlarını aşmış 5 yemeği vardır: İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa Tatlısı, Mihaliç Peyniri, Cantık ve Kestane Şekeri… Bir de artık genellikle kitaplardaki tanımlarıyla yaşayan ve de tarih olmuş yemekler…
Simit adı ise, ilk üretildiği yer olan Smiti'den (İzmit) geldiği belirtilmektedir. İstanbul'a gelen ya da İstanbul'dan doğuya giden kervanların konaklama alanı olarak bilinen İzmit'te yolculara pratik bir yiyecek olarak hazırlanan simit, bu özelliği ile de ilk fast food örneklerinden sayılabilir.
Simit aslında 1800'lü yıllarda Ermeniler tarafından bir kültür haline geldi. O yıllarda Ermenilerin Osmanlı toprakları içinde yaşaması simidin bizim kültürümüzle kaynaşmasına neden oldu.
Halka şekli verilen bu hamur kaynayan pekmezin içine atılarak yaklaşık 10 dakika pişirilir. Kaynayan pekmezden alınan halkalar susama bulanır ve fırında yarım saat daha pişirilir. İki kere pişme işleminden geçtiği için çok daha çıtır ve gevrek olurlar.
Diğer bir adı kiliçe olan Mardin çöreği, içindeki tarçın, yenibahar, karabiber ve mahlep gibi ilginç esansların bir araya gelmesiyle, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Mardin'de neredeyse her sokak başında bulunan bu çöreği, mutlaka tadına bakılması gereken bir tarif olarak beğeninize sunuyoruz.
Ayçöreği ya da Ay çöreği, genellikle içine tarçın, ceviz, fındık, kakao ve kuru üzüm konularak yapılan, hilâl şeklindeki bir çörek çeşididir. Hilâl şeklinde olmayıp aynı malzemelerin kullanılmasıyla yapılan dörtgen şeklindeki pastiç (diğer adıyla İzmir çöreği) de çoğu zaman pastanelerde ayçöreği adıyla satılmaktadır.
Reçetesi Avusturya'dan şekliyse Osmanlı'dan alınan bu lezzet, işte böyle "meşhur bir Fransız lezzetine" dönüşüyor. Elbette kruvasanın geçmişiyle ilgili birçok farklı efsane de mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri