Nerelerde Kullanılır? Tahin tadını hissedeceğiniz, hafif ekşimsi, yumuşak kıvamlı ve çok lezzetli bir sostur. Hazırladığınız tahinli sosu bakliyat salatalarında, yeşil salatalarda, mevsiminde olan karnabahar, brokoli ve kereviz gibi sebze salataları üzerinde kullanabilirsiniz.
Sos için; 2 adet limon, 4 çorba kaşığı tahin ve 3 çorba kaşığı içme suyunu krema haline gelene kadar karıştırın. Bir kaba alıp üzerine sumak ekleyin. Tahinli sosu başlı başına da kullanabilirsiniz.
Sosu için tahini bir kasede çırpın. Ezdiğiniz sarımsaklar, limon suyu, vişne suyu, koruk ekşisi ve tuzu ilave edip karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
İlgili 42 soru bulundu
Vitamin ve mineral değeri yüksektir
Falafel yapımında kullanılan nohut; kalsiyum, potasyum, folat, demir ve çinko gibi mineraller ve B vitamini gibi sağlıklı vücut fonksiyonları için çok önemli olan bir dizi vitamin ve mineral ile yüklüdür.
Falafel, Ortadoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir. Tarifine uygun hazırlanan falafelleri, taze soğan, pita ekmeği, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılmış tahin sosu ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Bir karıştırma kasesinin içerisine süzme yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu ekleyip güzelce karıştırın. Servis edeceğiniz tabağa taratoru yayın.
Tahin sosu da salatalara lezzet katmanın en basit yolu. Bütün malzemeleri bir robota koyun ve karıştırın. Hepsi bu kadar. Ama salatalara kattığı lezzet inanılmaz.
Bir diğer araştırma sorusu olan “tahin nereye ait” sorusuna esasen sadece Bozkır'a aittir diyemeyiz. Çünkü başka bölgelerde de gerek yöre halkı gerek fabrikalar tarafından tahinler üretilebilmektedir. Fakat bunlar arasında en çok beğenilen ve en meşhur olan tahin Bozkır tahini olmuştur.
Kaliteli tahinde acı tat, farklı koku ve aroma olmamalıdır. Tahin rengi hafif kirli sarı renkte olmalıdır (fotoğraf filtresizdir). Kaşıkta ince bir tabaka bırakmalıdır. Tahin pürüzsüz olmalı ağızda uzun süren buruk bir tat bırakamamalı, yutulduktan sonra ağız ve dişlerde tortu ve yapışkanlık bırakmamalıdır.
Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir. Tahin kalorisi ve yağ oranı yüksek bir gıda olduğundan ölçülü tüketilmelidir.
Tahine fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler çok yakışıyor.
Tahini ya limonla sade olarak ya da yoğurt da ekleyerek açtığınızda, yeşillik ve sebze salatalarına müthiş bir tat veriyor.
Tahin genelde kış aylarında üşümeyi engellediği ve soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklardan koruduğu için tüketilir. Geleneksek olarak pekmezle karıştırılarak tüketilen tahini süte de karıştırabilirsiniz. Tatlandırmak için pekmez ya da bal kullanabilirsiniz.
Bu karışım uzun süre tokluk hissi oluşturarak kilo alımının önüne geçecektir." Sütün proteinden zengin yapısına, tahinin DNA hasarını önleyen, kanserden koruyan özellikleri, pekmez ve balın doğal enerjisi eklenince ortaya çıkan karışım sağlık, mutluluk ve enerji deposu olarak karşımıza çıkıyor. Doç.
Susamdan elde edilen, tek başına tüketildiği gibi poğaça, çörek vb. ürünlerde de kullanılan, benzersiz bir lezzete sahip tahin pekmez karışımı halinde büyük rağbet gören tahinin faydaları, saymakla bitmez.
Tahin omega-3 bakımından zengin bir besin olduğu için doğru tüketildiği takdirde yağ yakımı destekler. Tahini pekmez ile tüketirseniz fazla kalori alarak kilo almanıza neden olur. Bu yüzden diyet yaparken tatlı krizlerini önlemek için 1 tatlı kaşığı tahin tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.
Yağlı ve şekerli bir kahvaltılık olarak tercih edilen tahin pekmez karışımı eğer ölçüye dikkat edilmezse ne yazık ki kilo aldırabilir. Diyet günlüklerinde sabah kahvaltısında 1 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı tüketmek uygun görülür. Bu ölçüyü kaçırdığınızda sağlıklı olan bu karışım size kilo olarak dönebilir.
Falafel, büyük ihtimalle ilk doğduğu yer olan Mısır'da genellikle bakla ile; Levant, Irak ve Bahreyn'de nohut ile yapılır. Dünya genelinde vejetaryenler arasında popülerdir.
Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik. Damak ve göze hitap eden falafeli ilk kez denemek istiyorsanız tarifimiz tam size göre.
Falafelleri kızartacağınız yağın çok çok iyi kızmış olması lazım, aksi takdirde hem çok yağ çeker hem de dağılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri