Tahsildar Ne Demek? Tahsildar, bir kuruma borcu bulunan kişi ya da firmalardan ilgili borcu tahsil etmekle görevli kişiye verilen mesleki unvandır.
Firmaların müşterilerinden, bayilerinden ya da alt bayilerinden ödeme alma işlemlerini gerçekleştiren kişiye Tahsilat Uzmanı denir.
Tahsilat elemanı; şirketlerin müşterilerinden, bayilerinden veya alt bayilerinden alınacak ödemeleri takip ve tahsil eden kişidir.
Üniversitelerin dört yıllık ya da iki yıllık eğitim veren iktisat ya da işletme fakültelerinden mezun olan öğrenciler tahsildar olarak çalışabilirler. Tahsildarlar işletme ve kurumlarında ekonomik süreçlerinde etkin rol oynar, borç ve alacakların tahsil edilmesini sağlar ve tahsilat kanallarını çeşitlendirir.
Tahsilat sorumlusu, çeşitli sektörde faaliyet gösteren kurumların tahsilat işlemlerinden sorumlu olan nitelikli kişidir. Şirket müşterileri için değer katan çeşitli hizmetlere yönelik tahsilat sürecini yönlendirir.
İlgili 42 soru bulundu
Tahsilat elemanı olmak için üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin 4 senelik bölümlerinden mezun olmanız başvuru yapacağınız firma tarafından talep edilebilir. Başvuracağınız şirketin inisiyatifine bağlı olarak iki senelik bir bölümden mezun olmanız da yeterli sayılabilir.
Tahsildar maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 8 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Tahsildar maaşları 11770 TL'dir. En düşük Tahsildar maaşı 11400 TL iken, en yüksek Tahsildar maaşı 13460 TL'dir.
(1) Amirlerinin yönerileri doğrultusunda tahsilat işlemlerini yapmak; (2) Tahsilat ile ilgili muhasebe işlerini yapmak; (3) Amirleri tarafından verilecek mevkiine uygun diğer görevleri yerine getirmek; ve (4) Görevlerinin yerine getirilmesinden amirlerine karşı sorumludur.
Tahsilat sistemleri kısaca şirketlerin müşterilerinden, bayilerinden veya alt bayilerinden ödeme almasını, ödeme gününden önce müşterilerini uyarmasını ve ödemelerin takibini kolaylaştıran bir sistemlerdir.
Tediye makbuzunu parayı ödeyen taraf düzenler, tahsilat makbuzunu parayı alan taraf düzenler. Tahsilat makbuzunda, parayı alan firma bölümüyle makbuzu kesen firma bölümü aynıdır.
Tahsilat elemanı; müşterilerden, iş ortaklarından ve bayilerden gelecek olan ödemeleri talep eden ve bu ödemeleri tahsil eden kişilere denir. Aynı zamanda vadesi dolmuş ödemelerin takibini yapmak da görevleri arasındadır.
Tahsilatın çekle gerçekleştirilmesi halinde çek numarası ve çekin hangi bankaya ait olduğu. Ödemeyi yapan kişi adı ve soyadı Ödemeyi alan tarafın imzası
Kurumsal tahsilat sistemi, internetten online ödeme almak isteyen kurumsal firmalar için geliştirilmiş e-tahsilat yazılım sistemlerine verilen isimdir. Netahsilat kurumsal tahsilat sistemi sayesinde tahsilat süreçlerinde ve muhasebe – finans departmanlarında yaşanan bütün sorunların önüne geçilebilmektedir.
Tahsilat Yetkilisi Ne Demek? İlgili firma; müşterilerinden, bayilerinden ve tüm alacaklılarından ödeme alma işlemlerini gerçekleştiren, ilgili kişilere yaklaşan ödemeleri hatırlatan ve tahsilat sürecini takip eden çalışanlar tahsilat yetkilisi nedir sorusunun yanıtıdır.
Muhasebede Tahsilat Ne Demek? Muhasebede tahsilât, tahsil etme anlamına gelir. Tahsil edilen her meblağ borç için borçluya tahsilât makbuzu verilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan ödemeler sonunda müşterinin hesabından ödeme yapılan kadar borç düşülecektir.
Kısaca tahsilat şirketin alacaklarının toplanması ile sorumludur. Alacakların takibini ve vadesi dolduğu halde ödenmemiş olan alacakları takip etmektir. Özellikle ticari faaliyetleri olan şirketlerin en önemli bölümlerindendir. Tahsilat bölümü sistemli çalışmayan bir şirket farklı problemlerle karşılaşabilir.
Tahsilat yönetimi, bir hizmet karşılığında doğan alacak ve borç ilişkisinde müşteri ilişkileri ile vadesi gelmiş ödemelerin yönetim sürecini ifade eder.
Tahsilat, ekonomi ve finans alanında bulunan herkesin sıklıkla duyduğu bir kelimedir. Tahsilat nedir diye bakacak olursak kısaca, şirket içerisinde takibi ve vadesi dolduğu halde ödenmeyen alacakları takip etmektir. Ödenmeyen alacaklar, tahsilat adı altında yasal yollarla alınabilir.
En yüksek devlet memuru aylığı hesaplaması
= 3.169,23 TL'dir. = 3.169,23*0,90=2.852 TL bulunmaktadır.
En düşük memur maaşında yüzde 46,81 artış
Evli ve iki çocuklu memur baz alınarak yapılan hesaplamaya göre en düşük maaş, öngörülen yüzde 15'lik zam, enflasyon farkı, toplu sözleşme ikramiyesi ve aile yardımıyla 1 Ocak 2024'te yüzde 46,81 artarak 22 bin 77 liradan 32 bin 297 lira 40 kuruşa yükselecek.
399 sayılı KHK'ye tabi personelin ücret tavanı 2024'ün ilk 6 ayında 32 bin 87 lira 81 kuruşa, ikinci 6 ayda 35 bin 296 lira 59 kuruşa, 2025'in ilk 6 ayında 37 bin 414 lira 39 kuruşa ve ikinci 6 ayda 39 bin 285 lira 11 kuruşa yükseltilecek.
Tahsilat takip uzmanı görev tanımı, çalıştığı veya yetki almış olduğu firmanın alacağı ödemeleri takip etmektir. Ödemeyi yapmayan taraf, alacaklının maddi zorluk yaşamasına yol açabilir. Usulüyle ödenmeyen paranın alınabilmesi için hukuki yollara başvurulur.
eleman.net verilerine göre, Satış Müdürü 2023 yılında ortalama 45.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Satış Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 37.400 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 23.100 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri