Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.
Emekli aylığı talep tarihini takip eden aybaşından itibaren bağlanır. Yani diyelim ki 15 Mayıs tarihi itibariyle emekli olabilmek için gerekli olan tüm şartları sağladınız. Bu durumda dilekçenizi 16 Mayıs itibariyle verebilirsiniz. Aylığınız ise 16 Mayıs'tan itibaren değil 01 Haziran tarihinden itibaren bağlanır.
SGK'nın verilerine göre 2022'de ortalama emekli aylığı bağlama süresi, SSK'dan emekli olanlar için 12,01 gün, Bağ-Kur'lular için 9,24 ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar için ise 9,57 gündü.
Tahsis numarası 0, 2, 4, 6, 8 olan Bağ-Kurlular ne zaman maaş alır? Bağ-Kur'lular için ise ödeme takvimi şu şekildedir: Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 ile bitenler ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 ile bitenler ayın 28'inde maaşlarını alıyor.
Maaş ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapılırken bakanlık çalışanları bu tarihlerde izinli olacak. Bayram sonrasında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi için memur ve emekli maaşı ödemelerinin 10 Nisan'da başlayacak bayramdan önce yatması bekleniyor.
İlgili 27 soru bulundu
SKK Birikmiş Emekli Maaşı Hangi Gün Yatar? SKK emeklileri de her ne kadar memur olarak sayılsa da maaş günleri memurlardan ayrıdır. SKK emeklilerin birikmiş emeklilik maaşları normal emekli maaşlarıyla aynı gün yatar.
Bir kez emeklilik başvurunuz onaylandıktan sonra SGK tarafından belirlenen günlerde emekli maaşınız düzenli olarak yatırılır. SGK'ya yaptığınız başvurularda maaşınızın hangi banka ve şubesine yatırılmasını istediğinizi belirtmediğiniz takdirde bu seçimi ilgili SGK müdürlüğü yapar.
Bu durum, başvuru yapan bireylerin emeklilik işlemlerinin tamamlanmaması veya gecikmesi anlamına gelir. "Evrak Beklemede" ifadesi, emeklilik başvurusunun belgelerinin ya da evraklarının eksik veya doğrulama sürecinde olduğunu gösterir.
Öncelikle e-Devlet portalına giriş yapılıyor. Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.
4B için sorgulama yapabilmek için https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi linkine tıklayın. Ardından, kimlik doğrulaması yapmadıysanız, kimlik doğrulaması için başka bir sayfaya yönlendirileceksiniz.
E-Devlet sistemi üzerinde "EYT Gelen Evrak Beklemede" durumu, bir işlem veya başvurunuzun henüz tamamlanmadığını ve belirli bir evrağı veya onayı beklediğini gösterir. EYT genellikle "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" ile ilgili olabilir fakat sistem üzerinde bu durum farklı işlemler için de görülebilir.
Emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan net tutarı gösteren kök maaş, emekli maaşının ham hali anlamına geliyor. En düşük emekli maaşı sınırlaması ile sınırın altında kalan maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla alt sınıra yükseltiliyor.
Sonuçların 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
Tahsis talep ne kadar sürer? Tahsis talebine istinaden emekli maaşının bağlanma süresi bağlı olunan emeklilik servisi iş yoğunluğuna göre değişir. Genel olarak ortalama 1,5-2 ay içerisinde aylık bağlama işlemleri tamamlanır.
Tahsis talep başvurusunda bulunan kişiler, ilerleyen süreçlerde başvuru kabul edildi mesajı ile karşılaşabilir. Kabul edildi açıklaması ile karşılaşan kişiler, ilk ödeme döneminde maaş almaya başlayabilir. Başvuruların doğru bir şekilde yapılması başvurunun onaylanmasını sağlar.
GELEN EVRAK BEKLEMEDE: SGK ile ilgili bir işlem yapmak için evrak teslim edildiğinde evrakın henüz işleme alınmadığını ve beklemede olduğunu ifade eder. Bu durumda, evrakın işleme alınması için bir süre daha beklemek gerekebilir.
Emeklilik başvurusu sonrası çalışmaya devam eden EYT'liye, başvuru formunun, işyerinin bağlı olduğu Ankara Çankaya SGK'ye gönderildiği söylendi. Yapılan incelemede, evrakın yanlışlıkla Sincan SGK'ye gittiği ortaya çıktı. Evrak taranıp sisteme girmediği için de emeklilik işleminin beklemede kaldığı söylendi.
EYT'liler sizden gelen sorular; ⏳SGK Gelen Evrak Beklemede ne anlama geliyor? ✔Henüz gelen evrağın ilgili memura havale edilmediği, beklemede olduğu anlamına gelir. Yani henüz işlemlerin başlamadığı anlamındadır.
Tahsis numarası, emekli vatandaşların maaşlarını alacağı tarihi belirliyor. E-devlet üzerinden sorgulanan tahsis no, SGK tarafından emekli maaşı bağlanan kişilere verilir. Emekliler de tahsis numaralarına göre her ay aynı zamanda maaşlarını alır. Peki, Tahsis numarası 0,1,2,3,4,5,6,7,8, 9 olanlar ne zaman maaş alır?
*Emeklilik kaydı oluşturulduktan sonra da maaş bağlama işlemleri yapılıyor. Hak kaybı oluyor mu? Emeklilik sisteminde başvuru yapılan tarihten sonraki ay başından itibaren maaş hesabı yapılıyor.
2925 sayılı Kanuna göre bağlanan gelir ve aylıklar ile yapılan toptan ödemelerde 4 haneden oluşan tahsis numarası “G” harfi ile başlatılır.
Kök maaş ya da kök aylık, e-devlet üzerinden “Emekli Aylık Bilgisi” kısmında aylık tutar olarak görülebiliyor. E-Devlet online sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi adresine erişim sağlayın.
Örneğin 01 Mayıs tarihi itibariyle maaşınız bağlandıysa ve siz emekli maaşınızı 20 Mayıs tarihinde alacaksanız bu durumda 20 Mayıs'ta net maaş ve buna ilave olarak da 20 günlük ilave ödeme yapılmaktadır. Ödenen bu tutar birikmiş ödeme tutarı olarak tanımlanmaktadır.
SGK tahsis havuzu ise bireylerin emekli olduktan sonra emekli maaşlarının günü gelene kadar bu havuzda birikmesine denmektedir. Emekli olabilmenin şartları ise prim sayısı, bireyin yaşı ve sigorta olduğunuz süre ile ön plana çıkmaktadır. Bu şartlar sağlandığı zaman bireyler emekli olmaya hak kazanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri