Gider yazılması için Perakedte satış fişi olması gerekir. POS cihazı fişi gider yazılmaz. Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir.
TaksidePOS, taksilerde bulunan pos cihazları ile nakit paraya ihtiyacınız olmadan kartla ödeme yapabileceğiniz bir sistemdir.
Takside POS hisselerinin tamamını bünyesine katan Ödeal, şirket ismini ve kadrosunu mevcut haliyle koruyacak. Birleşmeyle birlikte, 2021 yılı sonunda, start-up'lara destek vermek üzere kurulan “Ödeal Capital” de ilk yatırımını yapmış oldu.
Banka Hesabından Para Yükleme: Param'ın Ziraat Bankası: TR47 0001 0006 8269 4354 0950 35 IBAN numaralı hesabına ve VakıfBank: TR38 0001 5001 5800 7302 9638 73 IBAN numaralı hesabına havale veya EFT yapılarak para yüklenebilmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Ancak, taksi işletmecilerinin müşterinin istemesi halinde perakende satış fişi veya dip koçanlı yolcu taşıma bileti yerine tutara bakılmaksızın fatura düzenleyecekleri tabiidir.
Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Masaüstü POS ücreti alınmamaktadır. Mobil POS ücreti ne kadardır? Mobil POS ücreti 60 TL'dir.
Araç kiralama süresi boyunca aracın HGS masrafı kiralayan sürücüye aittir.
UKOME; Boğaz köprüleri, Avrasya Tüneli ve ücretli otoyol kullanan veya otogara giren taksilerin, yolcudan sadece gidiş yönünde ücret almasını kararlaştırdı.
Alışveriş yaptığınız mağazada ödeme sırasında QR Kod ile ödeme yapacağınızı belirttikten sonra; a. World Mobil uygulamasında World Pay butonuna tıkladıktan sonra “QR Kod ile Ödeme”yi seçerek QR Kod okuyucuyu açın ve POS cihazında oluşan QR Kod'u okutun.
Yolcular, TAKSİ-M uygulamasını kullanarak, taksi çağırmak ve kredi kartlarıyla ödeme yapmak için güvenli ve kullanımı kolay bir platforma sahip oluyorlar. Ayrıca gidecekleri yeri uygulamaya girerek taksimetre ücretini önceden görebiliyorlar.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
Bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcılar bu anlamda işletmelere çeşitli POS cihazı türleri sunmaktadır. Kullanılan bu POS cihazları üzerinden POS komisyonları alınır. POS (Point of Sale) komisyon oranları, işletmelerin ve tüketicilerin günlük işlemlerini kolayca yapabilmelerine olanak tanımaktadır.
İnaktiflik ücreti, POS hizmetlerinden yararlanan firmaların almış oldukları hizmetleri verimli olarak kullanamamaları durumunda ödemek zorunda kaldıkları cezai bir masraftır. Taahhüt edilen aylık POS cirosunu yakalayamayan firmalar, inaktiflik ücreti ile karşılaşabilir.
Bu durumda POS makineleriyle yapılan satışlarda işletmelerin bankalara ödemek zorunda kaldığı komisyon ve benzeri giderler ticari kazancın elde edilmesi için yapılmak zorunda kalınan giderler olduğundan; bu giderler Kurumlar veya Gelir Vergisi'nin tespitinde dikkate alınacak net kazancın tespitinde gider olarak ...
POS cihazı üzerinden yapmış olduğunuz satışlar, komisyon karşılığı ertesi gün hesabınıza geçer.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
Soru: POS Giderlerinin Muhasebe Kaydı Nasıldır? Cevap: Kredi kartı ile yapılan satışlarda ödenen komisyon bedellerinin 653 Komisyon Giderleri yada 780 Finansman Giderleri hesabında takip edildiği görülmüştür.
Her bir tespit için ayrı ayrı olmak üzere, bu zorunluluğa uymadığı tespit edilen birinci sınıf tüccarlara 1.400 TL, ikinci sınıf tüccarlara 700 TL özel usulsüzlük cezası öngörülmüştür.
Galericilerin, sıfır araçlar ile araç kiralama firmalarından, sürücü kurslarından veya gerçek usulde vergilendirilen taksi işletmelerinden %18 oranında KDV uygulanarak satın aldığı binek otomobillerin satışları için düzenlenecek faturada %18 oranında KDV hesaplanacaktır.
Basit usulde vergi mükellefi olan ticari taksiler KDV mükellefi olmadığı için taksi ücretinde KDV yoktur. Taksiden fiş/fatura almadıysanız %18 KDV tutarındaki 4,80 TL artı para ödemiş oldunuz. Çünkü ödediğiniz paraya KDV dahildir. Lütfen taksilerden fiş/fatura alınız.
Bildiğiniz üzere taksiciler basit usulde vergilendirildikleri için, 1.7.2003 tarihinden itibaren taksi işletenlerce yapılan teslim ve hizmetler KDV'den istisna olacaktır.Bu nedenle, 1.7.2003'ten itibaren taksicilerden alınan perakende satış fişleri üzerinden KDV hesaplanmaması ve KDV indiriminin yapılmaması ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri