Taksimetre Kaç Metrede Bir Atar? Taksimetre, 91.4 metrede bir ücret atar. Eklenecek olan ücret, ilgili şehrin ücret planlamasına göre değişiklik gösterir. Örneğin Ankara taksi hesaplama ücreti ile İstanbul taksi hesaplama ücreti değişiklik gösterir.
Taksilerde taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıktı.
2023 yılı için geçerli taksi açılış ücreti 19,17 TL olarak belirlendi. Taksiler de ise kilometre başına alınan ücret 2023 yılında 8.51 TL'den 13,75 liraya çıktı.
Taksimetreler ölçüm yaparken elektrik akımından faydalanmaktadırlar. Seyahat mesafesi ölçümü, otomobilin aktarma sistemine bağlanan sensörler ile belirlenir. Elektrik sinyalleri alışverişleri sayesinde mesafe ölçümleri sağlanmaktadırlar. Taksimetre sinyalleri, ödenecek ücretten daha düşük olabilmektedir.
Taksilerde taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıktı.
İlgili 37 soru bulundu
Taksilerde kullanılan taksimetrelerde km hesaplama aracı olarak kullanılır. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar km başına 3 lira 10 kuruş ödemektedir. Taksimetre açılış ücreti 5 TL ve minimum taksi ücreti ise, 23 TL olarak belirlenir.
Sadece zam değil aynı zamanda sıkışık trafikte de 5 dakikadan sonra yazmaya başlayan 30 kuruşluk bekleme ücreti hemen yazılacak. Bu da trafik sıkışıklığı sorunundan kurtulamayan İstanbullular için iki kere zam anlamına geliyor. Yeni uygulamada ayrıca taksinin hızı 0-10 km arasındayken de yine bekleme ücreti yazılacak.
Dönüşüm hızı, taksinin 1 saatlik ücret tarifesinin 1 km'lik mesafe tarifesine bölünmesi ile elde edilen nümerik bir değerdir. Bu değer her il için taksicilerin bağlı bulunduğu esnaf ve sanatkârlar odaları tarafından belirlenmekte ve genellikle 7 -12 km/s arasından değişen sabit bir hız sınırıdır.
Bu uygulamayı karara bağlamak üzere dün sabah saatlerinde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı oy birliğiyle kabul etti. Düzenlemeye göre 2.5 kilometreye kadar olan taksi mesafesi için 'indi-bindi' uygulaması yapılacak.
"Taksicilerin duraktan ayrılırken taksimetreyi açmaları doğru bir davranış değil. Duraktan müşteriye gidinceye kadar taksimetre kapalı olmalı. Ücretlendirme, müşteri araca bindikten sonra başlatılmalı.
Yeni tarifeye göre İstanbul'da taksimetre açılışı bugün itibariyle 19 lira 17 kuruşa çıktı. 40 lira olan indi-bindi ücreti de yeni tarifede 70 lira oldu. Kilometre başına mesafe ücreti 13,75 liraya, zaman tarifesi ücreti ise saatlik 152 lira 73 kuruşa yükseldi.
MADDE 18. Taksilerde uygulanacak fiyat tarifesi UKOME tarafından belirlenir. MADDE 19. Her Taksi, UKOME tarafından belirlenen, kendilerine ait durak yerinde depolama ve bekleme yapabilecektir.
TAKSİ İNDİ-BİNDİ ÜCRETİ NE KADAR? Taksiler ise 28 lira olan indi-bindi ücreti 40 liraya yükseltildi. Taksiler de kilometre başına alınan ücret ise 6,30 TL'den 8,51 liraya çıktı.
gece 12:00den sabah 06:00ya kadar olan taksi tarifesi. ne olursa olsun taksiciye yalvararak gunduz tarifesi uygulatabilinir.
gidilen kmye göre yazar. taksimetre açıkken 5 dk araç yerinden kıpırdamazsa beklediği için belirli aralıkla yazmaya devam eder. araç hareket ettiğinde bekleme konumundan çıkar yine gidilen kmye göre yazar..
Ticari taksiler günde ortalama olarak 500-600 kilometre yol yapıyor. Araçların her 10 bin kilometrede bir bakıma girmesinden dolayı ayda iki kez periyodik bakımı yapılıyor. Her periyodik bakımın ücreti ise ortalama olarak 400-500 lira tutuyor.
MADDE 9 – (1) (Değişik:RG-28/5/2022-31849) Periyodik muayene; belli sürelerde olmak üzere taksimetreler için yapılan genel muayenedir. Taksimetrenin periyodik muayene geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süre, en son düzenlenen metrolojik muayene belgesindeki gün, ay ve yılı belirten tarihler esas alınarak takip edilir.
Ticari taksilerdeki kullanım süresine ilişkin değişikliğe gidildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ticari taksi plakası sahiplerine gelişmeyi kısa mesajla duyurdu. Daha önce B ve C segmenti sarı renkli ticari taksiler 5 yıl süre ile kullanılırken, alınan yeni kararla birlikte bu süre 6 yıla çıkarıldı
Yeni tarifeyle, 2 TL olan taksimetre açılış ücreti 2,5 TL'ye, 1,3 TL olan kilometre başına ücret de 1,4 TL'ye çıkartıldı. Gece tarifesi de kaldırıldı.
İstanbul sarı taksi plakası fiyatları satıcının biçtiği değere göre belirlenir. 2021 yılı içinde En yüksek 3,8 milyon liraya alıcı bulan İstanbul plaka fiyatları yıl içinde en düşük 1.8 milyon liraya alıcı bulmuştur.
Bir yatırım aracı olarak görülen taksi plakaları satarken yatırımcısına iyi para kazandırıyor çünkü değeri sürekli artıyor. Ayrıca kiralayarak da para kazanmak mümkün… İstanbul'da bir taksi plakasının ortalama fiyatı 1 milyon 410 bin TL civarında ancak kayıtlı olduğu yere göre 2 milyon TL'ye kadar çıkabilmekte.
Kale Taksi adıyla 1979 yılında kurulduk. Doğuşumuza sebep olan bu adımı Yönetim Kurulu Başkanımız Ayhan Beyaz attı. Böylece, İstanbul'un en güzel semtlerinden Laleli'nin Çukurçeşme sokağında hizmetlerimize başladık. İlk olarak otomotiv sektöründe taksi faaliyetlerimiz ile yer aldık.
Üst düzey lükse sahip birinci sınıf araçlar. 8 yolcuya kadar kapasitesi olan ve daha geniş oturma alanına sahip Siyah Taksiler, aileler, arkadaş grupları veya bagajlı havalimanı yolculukları için ekstra konfor alanı sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri