KREDİ KARTI HARCAMALARINDA TAKSİT KALKTI MI 2023? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı harcamalarına ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre hava yolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kartı harcamalarında artık taksit yapılamayacak.
Kredi Kartına Taksitli Harcamalara Sınırlama
BDDK'nin aldığı kararla birlikte söz konusu harcamalar için kredi kartı taksitlendirme seçeneği kaldırıldı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bilindiği üzere tasarrufu arttırmaya yönelik hamlesiyle 1 Şubat 2014 tarihinde cep telefonu satışlarında kredi kartına taksit imkanını tamamen yasaklamıştı.
Kredi kartlarındaki taksit sınırlamalarının esnetileceğinin açıklanması üzerine kredi kartına taksitli satışı yapılamayan cep telefonundaki taksit yasak kalkıyor. Cep telefonuna taksit yasağı kalkıyor.
Yasal düzenleme gereği BİREYSEL kredi kartları ile kozmetik, alkollü içecek, ofis malzemeleri, telekomünikasyon, yemek, gıda, akaryakıt, hediye kart ve hediye çeki alımlarında, doğrudan pazarlama, yurtdışı alışverişleri, basılı ve külçe halindeki kuyum harcamalarında taksitli satış yapılamamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Sadece firmanızın genel ihtiyaçları doğrultusunda yaptığınız harcamalar belirtilen limitler çerçevesinde faizsiz ve ücretsiz olarak taksitlendirilebilir, amaç dışı harcamalar (kuyum vb.) taksitlendirilemez.
Yiyecek, hediye kartı, yurt dışı harcamaları, akaryakıt, alkol, telekomünikasyon, kozmetik, ofis malzemeleri ve market alışverişlerinizi sonradan taksitlendiremezsiniz. Peki, hangi harcamalar sonradan taksitlendirilebilir?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taksitli cep telefonu alımlarına yeni düzenleme getirdi. Buna göre, daha önce 5 bin TL'ye kadar olan cep telefonları 12 ay vade ile alınabilirken, artık 12 bin TL'ye kadar olan cep telefonları 12 ay vade ile satın alınabilecek.
06.01.2023 tarihinde BDDK tarafından alınan karara göre ise "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.
Hangi sektörlerde kredi kartı taksiti olmayacak? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik yeni kararlar aldı. Alınan karara göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalara taksit yapılamayacak.
Elektronik eşya ve mobilyada taksit sayıları düşürüldü
Değişiklik ile fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında taksitlendirme süresi 6 aydan 4 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında taksitlendirme 18 aydan 12 aya düşürüldü.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı kredi kartı harcamalarına yönelik yeni kararlar aldı. BDDK'dan yapılan açıklamada, "Havayolu, seyahat, konaklama gibi yurt dışı kredi kart harcamalarına taksit yapılamayacak." ifadelerine yer verildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Pazartesi gecesi internet sitesi üzerinden duyurduğu kararlarıyla kredilerde sıkılaştırmaya gitti ve kredi kartlarıyla yapılan bazı harcamalarda taksitlendirmeyi kaldırdı.
Bankalar, kredi borcu ödememe cezası olarak bir faiz uygular. Sözleşme kapsamında belirtilen bu oran, kredinin faizinden maksimum %30 fazla olabilir. Örneğin %2'lik faizle aldığınız krediyi ödememeniz hâlinde borcunuza en fazla %2,60'lık bir gecikme faizi eklenir.
Satış gerçekleşmeden önce 3 aylık taksiti ödeyerek, satışın ertelenme ihtimali ise genel olarak kabul edilmez. Çünkü sözleşmede 3 aylık taksitin ödenmemesi durumunda borcun tamamının muaccel olacağı maddesi vardır. Bu nedenle satış gerçekleşmeden önce icra dairesinin banka hesabına bütün borç depo edilmesi gerekir.
12 Aya Kadar Taksit Fırsatı:
Kampanya koşulları ürün özelinde değişkenlik gösterebilir. Tüketici Kredisi olduğundan kampanya gerçek kişiler için geçerlidir. Banka, faiz oranlarında değişiklik yapma, onaylanan kredinin kullanımı için son kararı verme, kefil ve ek belge isteme hakkına sahiptir.
Taksitli ödeme tutarı, alışveriş için belirlediğiniz vade süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. iPhone 11 12 ay taksit seçenekleri, peşin fiyatına ödeme fırsatlarıyla uzun vadede daha düşük fiyatlarla vade yapma imkanı sunar.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksitlendirmeyi düzenleyen yönetmeliğine göre taksit sayısı Beyaz Eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, Elektronik Eşya alımlarında 4 ay, Bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve Tablet alımlarında 6 ay olarak uygulanır.
Alışveriş Kredisi Kullanım Koşulları
Vatan Bilgisayarda; bilgisayar kategorisindeki ürünlerde maksimum 12 ay, tablet kategorisindeki ürünlerde maksimum 6 aydır. 12.000 TL üzerindeki cep telefonlarında maksimum 3 ay, 12.000 TL altındaki cep telefonlarında maksimum 12 ay vadeli olarak taksit seçeneği sunulmaktadır.
Karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.
Sepet tutarı 0-1000 TL siparişler için tek çekim, 1001-5.000 TL için 3 taksit, 5.001-20.000 TL için 4 taksit, 20.001 TL ve üzeri alışverişler için 6 aya varan taksit imkanı sunulmaktadır. Kredi kartı taksitleri ilgili banka kartının max. taksit satısına göre verilmektedir.
Telefonlara Kaç Taksit Yapılıyor? Fiyatı 3500 TL'ye kadar olan telefonlara, banka kredisi kullandırılarak en fazla 12 taksit yapılabilir. Ama telefon 3500 TL' den pahalı ise o zaman en fazla 3 taksit uygulanabilir.
Karara göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.
Maximiles'ınızla yaptığınız tek ödemeli alışverişlerinizi taksitlendirebilirsiniz. Peşin işlemleri taksitlendirme talebinizi hesap kesim tarihinize kadar Maximum Mobil uygulaması üzerinden, İşCep'ten, İnternet Şubemizden, 0850 724 0 724'den ya da şubelerimizden iletmeniz yeterli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri