Kadastro Müdürlüğü'ne tapu ve nüfus cüzdanı ile birlikte gidilerek ölçülü kroki alınır. Ölçülü kroki, ilgili teknik elemanın tarlaya giderek ölçü alması, sınırları işaretlemesi ile oluşturulur. Ölçülü kroki alınarak Orman işletmesine gidilir, Sorumlu Orman Bölge Şefi ağacın kesileceği alanı ziyaret ederek keşif yapar.
ve sakız ağacıdır.
Ağaç müstakil bir evin bahçesindeyse, mülk sahibi imzalı bir dilekçeyle başvurulması gerekiyor. Eğer ağaç sokakta veya parktaysa Belediyemizi aramanız yeterlidir.
Özel mülkünüzde ya da inşaat yapacağınız arsada diye bir ağacı kesmeniz mümkün değil. Doğadaki her canlı gibi ağaçların da hakları var. Kadıköy'de özel mülkte de olsa kesilen her ağaç için ciddi yaptırımlar uygulanıyor.
"6831 sayılı Orman Kanunu'nda, 'Ağaç kesenler, kökünden sökenler veya ağaçlardan yalamuk, pedavra, hartama çıkaranlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır.
İlgili 23 soru bulundu
- Kendi mülkünüzdeki ağaçları izinsiz kesmeniz bir sorun yaratmamaktadır. Fakat kamu alanındaki ağaçlar izinli kullanılmalıdır. Aksi taktirde kamu alanındaki ağaçları kesmenin cezası 10 aydan başlar. - Ekili fidanlara zarar veren şahıslara uygulanan yaptırım ise 1 yıldan başlayarak 5 yıla kadar çıkmaktadır.
Ağaç sınırı sadece yüksekliğe göre değil bölgenin bulunduğu enleme göre de değişiklik gösterebilir. Örneğin Ekvator bölgesinde ağaç sınırı 5000 metreye ulaşabilirken yüksek enlemlerde 1000 metreye kadar düşebilir.
Kadastro Müdürlüğü'ne tapu ve nüfus cüzdanı ile birlikte gidilerek ölçülü kroki alınır. Ölçülü kroki, ilgili teknik elemanın tarlaya giderek ölçü alması, sınırları işaretlemesi ile oluşturulur. Ölçülü kroki alınarak Orman işletmesine gidilir, Sorumlu Orman Bölge Şefi ağacın kesileceği alanı ziyaret ederek keşif yapar.
3 - Ağacımızı kendimiz budamak istiyoruz? Ne yapmalıyız? Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bir dilekçeyle başvurulması gerekiyor. Budanması planlanan ağaç inceleniyor, eğer uygunsa budanmasına izin veriliyor.
Madde 91 –14 üncü maddenin (A) ve (B) bentleri ile yasak edilen fiillerden dikiliden ağaç kesenler, (Çam ağacı)kökünden sökenler veya hayatiyetini sona erdirecek şekilde boğanlar, ağaçlardan yalamuk, pedavra, hartama çıkaranlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezasıyla cezalandırılır.
Sokaklardaki ağaçları, ağacın patolojik bir hastalıktan dolayı kuruması ve inşaat alanında kalması durumunda kalması durumunda kesilir. İnşaat alanında ise mülk sahibi tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurarak belediyenin bünyesinde oluşturduğu ekiple ağaçlar kesilir. 2.
Tarım ve Orman BakanlığıAlo 174 İhbar ve Şikayet.
Özellikle ormanlar gizlice ve bazen de ayrım gözetmeksizin temizlenmek üzere kesilmektedir. Buna göre kanunun 91 ve 14'üncü maddelerinde yasaklanan ağaçları kökünden, ortasından veya canına kıyma noktasına kadar kesmek, kenarını daldan kesmek 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Avukat Kısacık'a göre, komşuya ait ağaçları, çalı tarzı bitkileri kurusalar bile izinleri olmadan kesemezsiniz. Türk Medeni Kanunu'nun 740. maddesine göre sadece komşunuzun ağacının dalları sizin mülkünüze sarkıyorsa ancak sarkan dalları kestirmeniz mümkün. Sarkmayan dallara dokunamazsınız.
Buna göre “14 üncü maddenin (A) ve (B) bentleri ile yasak edilen fiillerden dikiliden ağaç kesenler, kökünden sökenler veya hayatiyetini sona erdirecek şekilde boğanlar, ağaçlardan yalamuk, pedavra, hartama çıkaranlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezasıyla cezalandırılır.
Ağaç yaşı ömrün başlangıcında ise geçmiş değerler yaklaşımı, ömrün sonuna yakın ise gelecek değerler yaklaşımının kullanılması uygun olmaktadır. Ağaçlık arazi değeri hesaplandıktan sonra, belirli bir t yaşındaki ağacın değeri, Dt ile D0 arasındaki farkın dekardaki ağaç sayısına bölünmesi ile elde edilir.
Budamaların her mevsim uygulanması mümkündür. Ancak, budama sonrasında kısa zamanda canlı ve zengin bir görünüm kazanabilmesi amacıyla bakım budamalarının yeni yaprak oluşumunun gerçekleştiği dönem öncesinde (kış sonu) uygulanması daha doğrudur. Çam (pinus sp.), ladin (picea sp.), göknar (abies sp.)
YENİ YIL AĞACINI VE SÜSLERİ NE ZAMAN İNDİRMELİSİNİZ? Gelenek Noel'in 12. gününde süslemeleri kaldırmanız gerektiğini söylüyor. Bu durumda kötü şans ve uğursuzluktan kaçınmak için insanların 5 Ocak'ta dekorasyonları kaldırması anlamına geliyor. Geleneğin temeli Epifani Bayramı'na dayanıyor.
Kesme izni için Belediyelere bağlı park ve bahçeler müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.
Ağaç ve ağaççık topluluklarının bulunduğu yer; üç hektardan küçük olması halinde orman sayılmayan yer, üç hektar veya daha büyük olması halinde ise mülkiyet durumu esas alınmak suretiyle orman sayılan yer olarak değerlendirilir.
Cevap. Plansız yerleşim, elimizde birçok alan varken yinede doğayı işgal ederk şehir haline getirmektir. Masraftan kaçınmak gibi sebeplerle yapılar için şehir içindeki boş alanlar yerine doğaya zarar verip oraya binalar yapmak ne kadar canice! Doğaya zarar vermenin en büyük örneği ise ağaç kesimidir.
Orman ve meyve ağaçlarıdır. Yaygın ola- rak görüldüğü meyve ağaçları elma, ar- mut, erik, şeftali, kiraz, vişne, kayısı, dut, nar, asma, zeytin, kestane ve ceviz, orman ağaçları ise meşe ve iğne yapraklılardır.
Belediye ve belediye mücavir alan sınırları dışında kalan Hazine taşınmazları üzerinde kavak, kızılağaç, okaliptüs, badem, antepfıstığı, zeytin, ceviz, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, göknar, ladin, akasya vb. türler için 10 yıla kadar ağaçlandırma izni verilebilmektedir.
Bir kimse başkasının fidanını kendi arazisine ya da kendisinin veya bir üçüncü kişinin fidanını başkasının arazisine dikerse, belirli şartların gerçekleşmesi durumunda fidan diken kişi arazinin kendi adına tescil edilmesini isteyebilir.
Peki daha fazla uzaması mümkün mü? Bir ağaç kaç metre uzayabilir? Hayır bu imkansız: Çünkü doğanın mimarı ağaçlar için bu kadarını uygun görüyor. Doğanın da kendine has sınırları var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri