Tarçın çayı günde en fazla 1-2 fincan içilmelidir. Tarçın çayının fazla içilmesi sağlık açısından olumsuz sonuçlara yol açar.
Toz tarçın diyet listesinde olan yemeklere 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde kullanılabilir. Tarçının günlük kullanımında çok bir sorun olmasa da özellikle toz tarçının günde 1 çay kaşığı tüketmek yeterli olacaktır.
Bunun için günde 1 ila 6 gram (yarım ila 2 çay kaşığı) tarçın tüketmek yeterlidir.
Çubuk tarçını aromasının gitmemesi için 1 kez kullanmak en iyisidir fakat 2-3 kez de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tarçın tüketmek enfeksiyonları tedavi etmeye yardımcı olur.
İlgili 30 soru bulundu
İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olan tarçınlı su içmek aynı zamanda toksin maddelerin atılmasına da yardımcı olur.
Tarçın, sindirimi ve dolaşımı olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca muzun bir stres hormonu olan kortizolü daha az salgılaması ve yüksek triptofan içeriği ile serotonin üretimini artırması da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Bu sayede muz ve tarçın karışımı, geceleri uykuya dalmanızı oldukça kolaylaştırıyor.
Vitamin deposu olan tarçın bal karışımı, sperm kalitesini artırır ve kısırlık tedavisine katkı sağlar. Kan akışını hızlandırarak erkeklerin korkulu rüyası olan iktidarsızlık sorununa çare olur. Afrodizyak etkisi vardır. Cinsel isteği ve gücü artırdığı bilinir.
Tüketilen pek çok gıdada olduğu gibi tarçının da aşırı tüketilmesi, birden fazla organa zarar vermekte ve vücut sistemini bozmaktadır. Özellikle önceden yaşadığınız herhangi bir böbrek problemi varsa ya da hassas bir metabolizmaya sahipseniz, normalden fazla tarçın tüketmekten mutlaka kaçınmalısınız.
Kolesterolü düşürür. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Uzun süre ve çok tüketilmesi halinde kabızlık meydana gelir. Yüksek tansiyon ilacının etkilerini arttırabilir. Bu da kan şekerinin düşmesine sebep olur. Aşırı miktarda tüketilmesi halinde mide ve sindirim problemlerine yol açabilir.
Kan dolaşımına faydalı olan tarçın, insülin direncini arttırır. Özellikle tip 2 diyabetliler için önerilen bir baharattır. Tarçını kimler kullanamaz derseniz çok düşük şeker değerleriyle mücadele eden kişilerin kullanmaması önerilir.
Soğuk algınlığı, bronşit ve grip gibi durumlarda faydalı olabilir. Antimikrobiyal özellikle göstermesi, HIV virüsü ile savaşmada da yardımcı olabilir. Ayrıca antimikrobiyal etkisi tarçını vajinal mantar enfeksiyonlara karşı da değerli bir besin haline getirir.
1) Tarçın. Pek çok kadın tarafından denenen ve hemen hemen aynı sonucu alan adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini de durdurucu etkiye sahip. Çubuk tarçın veya toz tarçın eklenen suyu içmek, tarçını meyvelere veya yoğurt içine eklemek gibi yöntemleri seçebilirsiniz.
Tek başına da oldukça faydaları bir yapıya sahip olan tarçın çayını vitamin ve mineral bakımından zenginleştirmek için içerisine limon, portakal, bal vs ilave edilebilir. Hem lezzetli hem de sayısız faydaya sahip olan tarçın çayı gün içinde 1-2 fincan kadar tüketilmesi önerilir.
Tarçın, yağ yakımını hızlandırıyor, sindirim sistemini düzenleyip metabolizmayı hızlandırıyor ve bu sayede kilo vermeye yardımcı oluyor."
İçerdiği flavonoid ve fenolik asit sayesinde stresi azaltır. Sakinleştirici özelliği vardır.
1 ay boyunca hergün yiyen hastalar ise bir ayın sonunda ağrısız bir şekilde yürüyebilmişler. Tarçın idrar yolları enfeksiyonlarına da iyi gelmekte. İdrar söktürücü ve idrar arttırıcı özellikleri bulunmaktadır.
Tarçınlı su ılık bir şekilde içildiğinde boğaz ağrılarına ve öksürüğe de çare olmaktadır. Kilo verdirmesi ile bilinen tarçınlı su ağzı hijyenini de sağlar. Antibakteriyel bir özelliği olan tarçınlı su diş sağlığını korumakta da oldukça etkilidir.
İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkilidir. Anti bakteriyel özellikler taşıyan tarçın sindirimi zorlaştıran bakterilerden de kurtulmanızı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri