TARÇIN: Tarçın, ıhlamur, zencefil, ayva, kabuklu elma ve kabuklarıyla limonu karıştırarak birlikte kaynatın. Bu karışımı içmek göğsünüzü yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir.
Elmanın kabuklarını soyun. İçerisine, toz veya kabuk tarçın, zencefil ve karanfil koyun. Üzerine 1 bardak kaynamış suyu döküp 10 dakika demlendirdikten sonra için. Elma kabuğu çayı, göğsü yumuşatır ve öksürüğü söktürür.
- Elma çayı, tarçın ile tüketildiği zaman kolesterolü ve kan şekerini düzenler. - Elmanın içeriğinde bulunan fitokimyasallar, elma çayının kemik sağlığını koruması konusunda destek olur. - İçerdiği B6 vitamini ile kandaki beyaz hücre oluşumuna yardımcı olur.
1 adet elmanın çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. 1 Litre kaynamış suyun içerisine dilimlediğiniz elmaları kabuklarını soymadan atıp kaynatın. Kaynama işleminden sonra, süzün ve çay gibi sıcak sıcak için. Günde 2-3 defa içebilirsiniz..
Tarçının vücuda sağladığı olumlu etkilerden bir tanesi de inflamasyonu azaltmasıdır. Eski çağlardan beri bronşit tedavisinde ve kronik öksürüklerin iyileştirilmesinde tarçının kullanılmasının nedeni de budur.
İlgili 31 soru bulundu
En Hızlı Öksürük Kesici Yöntemler
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
Hem bağışıklık sisteminiz güçlenecek hem de kuru öksürükler kesilecektir. Tarçınlı Süt: Süt boğaz yolunu yumuşatır. Tarçın eklendiğinde antioksidan etkili bir karışım haline gelir. Bir kaşık bal ile içerseniz doğal antibiyotik haline gelecektir.
Elmayı kabukları ile dilimleyip kaynayan suyun içerisine koyun. Bir tülbent içerisinde karanfil, karabiber ve tarçını kaynayan suya atın. Elmaların kararmaması için içerisine limon sıkın.
Elma kabuğu öksürük için çok faydalıdır. Elma kabuğu kaynatılarak içilirse, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu, bir dilim de limon.
Elma çayı C vitamini deposu ola özelliğinden dolayı sizleri soğuk kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu olmaktadır. Ayrıca buna bağlı olarak meydana gelen öksürük gibi rahatsızlıklarınızı da gidermeyi sağlar.
Elma çayı, C vitamini açısından epeyce zengindir. Bu özelliği sayesinde kişileri soğuk dönemlerde grip, soğuk algınlığı, nezle, grip vb. pek çok rahatsızlığa karşı koruma sağlar. Ayrıca bunlara bağlı şekilde meydana gelen öksürük gibi rahatsızlıklarını da gidermeye yardımcıdır.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
Elma çayı özellikle boğaz ağrısına iyi gelerek, boğazı yumuşatır. Düzenli bir şekilde içilen elma çayı, öksürüğün azalmasına ve ilerleyen zamanlarda tamamen geçmesine yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan ve B3 ile E vitamini il potasyumdan zengin elma, grip ve soğuk algınlığını tetikleyen bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesinde etkin rol oynuyor.
Kış Kompostosu: 6 su bardağı suda 7-8 adet kuru kayısı, 10 adet kuşburnunu 1 çay bardağı kuru üzümü haşlayın. Daha sonra altını kapatıp içine ıhlamur, 1 adet çubuk tarçın, 3 adet karafil ve 1 tutam ıhlamur ekleyerek kapağını kapatıp dinlendirin.
Gece öksürüğü pek çok farklı rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Ancak genel olarak başı yükseltmek için çift yastıkla uyumak, bir bardak su içmek, uyumadan önce ortamı havalandırmak gibi önlemler, öksürük krizinin geçmesini sağlayabilir.
Boğazda gıcık soğuk algınlığı sonrasında, alerjik bir durum olarak ya da sürekli sigara tüketiminden kaynaklanıyor olabilir. Gıcık ve ardından gelen kuru öksürük bir süre sonra rahatsızlık vereceğinden kısa sürede geçmesini sağlamak önemlidir.
Tüketilen pek çok gıdada olduğu gibi tarçının da aşırı tüketilmesi, birden fazla organa zarar vermekte ve vücut sistemini bozmaktadır. Özellikle önceden yaşadığınız herhangi bir böbrek problemi varsa ya da hassas bir metabolizmaya sahipseniz, normalden fazla tarçın tüketmekten mutlaka kaçınmalısınız.
Evet, bu zamana kadar doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından öksürüğü yatıştırmak için yüzlerce kez pekmez önerilmiştir. Öksürüğü hangi pekmez keser diye araştırdığımızda karşımıza en çok keçiboynuzu ve dut pekmezi çıkmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği yağ asitleri sayesinde toksinleri atmamıza yardımcı olur.
Elmayı ve limonu kabukları ile dilimleyin. Ardından çubuk tarçın, ıhlamur ve zencefili ekleyerek kaynatın. Kaynayan karışımı süzüp, sıcak sıcak için. Boğazınız yumuşayacak ve öksürüğünüz azalacaktır.
Ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Öksürüğün azalmasına ve boğazların yumuşamasına yardımcı olur. Çekirdekleri kıvam artırıcı olup, çaylara eklendiğinde sakinleştirici özelliğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri