Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır. Cerrahi operasyon geçirecek olan kişilerin tarçınlı suyu en az 15 gün önceden bırakması gerekir. Tansiyon hastalarına önerilmemektedir.
Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir.
Bu suyu her susadığınızda içebileceğini gibi sabahleyin aç karna ya da gece uykudan önce büyük bir bardak olarak da içebilirsiniz. Bu yöntem en fazla 2 hafta kullanılmalıdır. 2 haftadan sonra bir süre ara verilmesi önerilmektedir.
Ödem Atmak İçin Tarçınlı Su
Araştırmalara göre tarçının artan kan şekerini düşürmede oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir. Tarçın, karbonhidratların emilim sürecini yavaşlatan ve kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olan sindirim enzimlerinde bazı önemli değişikliklere sebebiyet veriyor.
BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
İlgili 25 soru bulundu
Suyun içerisine toz tarçın veya çubuk tarçın ekleyerek 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Hazırladığınız tarçınlı suyu aç karna tüketebilirsiniz.
Tarçın nasıl saklanır ve kullanılır? Tarçın, güneş görmeyen bir yerde hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Tarçın çubukları ortalama bir yıl dayanırken, öğütülmüş tarçın ise birkaç ay sonra lezzetini kaybetmeye başlar.
Tarçınlı suyun düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Bu şekilde tüketildiğinde yağ yağmayı kolaylaştırmaktadır. Yağların kiloya çevrilmesini engellemektedir.
Tarçınlı su kaynatmadan içilir mi? Kaynatmadan da tarçınlı su yapabilmek mümkündür. Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz. Ya da 1 litre ılık suyun içine 2-3 adet çubuk tarçın atıp bekletebilir, gün içerisinde tüketebilirsiniz.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için.
İşte mutfaklarımızın olmazsa olmaz baharatların raf ömürleri: Toz zencefil: 3-4 yıl. Toz tarçın: 3-4 yıl.
Tarçınlı su düzenli tüketildiği takdirde sadece yağ yakmakla kalmıyor vücudumuzda yağ toplanmasını ve bu yağların kiloya dönüşmesini engelliyor. Yemek.com tarçınlı su diyeti hakkında bütün merak edilenleri Tarçınlı Su İle Zayıflamak Mümkün: 1 Haftada 5 Kilo Verin yazısında derledi.
Mideyi korur: Tarçın sinnamaldehit adlı bir uçucu yağ içerir. Bu yağ mide bağırsak hareketlerinin hızlanmasında yararlıdır, ülser oluşumunu engeller. Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir.
Sindirim sisteminin yavaş çalışması kilo alımına yol açan en önemli etkenlerden birisidir. Bu nedenle kilo vermek için ilk olarak sindirim sistemini hızlandırmak gerekir. Tarçınlı su içmek zayıflatmanın yanı sıra hızlı bir şekilde kilo vermenizin yanı sıra sağlığınıza da birçok faydalar sağlayabilir.
Çubuk tarçın suda nasıl kullanılır? Tarçınlı su kilo vermeye yardımcı olur ve ödem atmak için tarçınlı su içmek çok tercih edilen bir yöntemdir.
-Aşırı tüketilmesi halinde vücutta toksik madde birikimine yol açtığı, kan şekerini aşırı düşürerek başdönmesine neden olduğu ve belli kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olduğu da gözlemlenmiştir. Bu nedenle tarçını tüketirken miktarını doğru ayarlamk, aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir.
Bunun için günde 1 ila 6 gram (yarım ila 2 çay kaşığı) tarçın tüketmek yeterlidir.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Kolesterolü düşürür. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Günümüzde toz tarçın yerine Kabuk Tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
-Serbest radikallerle savaşır ve kanserli hücre oluşumunu yavaşlatır. -Tarçınlı su antibakteriyel özelliği ile ağız hijyenini sağlayarak diş sağlığını da korur. -Boğaz ağrısına, öksürüğe çare olur. -Son olarak adet öncesi sendromuna iyi gelir ve adet ağrılarını hafifletir.
Örneğin maydanoz âdet söktürücü özelliği bilinen bitkilerden biridir. Ancak tarçının kadınlarda âdet dönemiyle ilgili maydanoz ve benzeri âdet söktürücü bitkilerin tam tersine bir etkisi söz konusudur. Yani tarçın, âdet kanamasını geciktiren bir etkiye sahiptir.
Tarçının bozuk olduğu nasıl anlaşılır? Toz tarçından şüpheleniyorsanız tentürdiyotu toz tarçının üzerine damlatın. Eğer koyu mavi renk oluyorsa o kötü kaliteli tarçındır, kullanılmaması gerekir” diye konuştu.
Çubuk tarçın ile çay yapacaksanız yine aynı şekilde 1 su bardağı suyu kaynattıktan sonra içerisine 1 çubuk tarçın ilave ederek demlemeye bırakmalısınız. Çay 2-3 dakika dem aldıktan sonra tüketebilirsiniz.
Erdem Yeşilada, özellikle kış aylarında sıklıkla kullanılan ve faydaları saymakla bitmeyen tarçının aşırı tüketiminde insan vücudu için bazı riskler taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Yeşilada, "Tarçında bulunan 'kumarin' adlı madde kanı sulandırdığı için beyin kanamasına neden olabiliyor" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri