Uzun vadede tüketilmeyecek şerbetli tatlıların, tazeliğini koruması için pek çok yöntem denenmektedir. Bunlardan biri de baklava ve kadayıf gibi tatlıların derin donduruculara yerleştirilmesidir.
Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Şerbetli Baklava Buzlukta Saklanır mı? Vakumlu kaplarda ya da ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Fakat buzluğa koyduğunuz baklavanın şerbetini dökmemelisiniz. Baklavanın plastik buzdolabı kaplarında ağzı kapalı olarak uzun süre bozulmadan saklandığı biliniyor.
Şerbetli Tatlılar İçin Serin ve Kuru Yer Tercih Edin
Buzdolabına koyulan şerbetli tatlılar, kısa bir süre içerisinde şekerlenecek, kokusunu ve tadını kaybedecektir. Dolayısıyla, tatlınızı gün içerisinde tüketmeyecekseniz serin, kuru ve güneş almayan bir alanda saklamanızı öneririz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine ceviz ekleyip 180′ C fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak şekerpareleri tamamen soğumaya bırakalım ve hava almayan bir kaba koyup buzluğa koyalım.
İlgili 30 soru bulundu
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Ancak tercih ettiğiniz baklava şerbet oranı daha az kuru baklava ise çok uzun olmamak şartı ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kadayıf Buzlukta Nasıl Saklanır? Kadayıf hem çiğ, hem de kavrulduktan sonra buzluğa konulabilir. Çiğ bir haldeyse, paketinden çıkartmadan buzluğa atmak yeterli olacaktır. Eğer kavrulduysa, oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
3-4 güne kadar hiçbirşey olmaz. Buzdolabında sakın muhafaza etmeyin. Şekerlenir.
Baklavayı plastik buzdolabı kaplarına koyup, kapağını kapattıktan sonra baklavanın buzlukta uzun süre bozulmadan, aynı tazelikte saklandığı biliniyor.
Kötü bir baklava deneyimi yaşamamanız adına dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise buzdolabında muhafaza etmemeniz gerektiğidir. Buzdolabı, şerbetli olan baklavanın daha da fazla şekerlenmesine ve tazeliğini yitirmesine yol açar.
Pişen baklavayı streçleyip buzluğa koyabilirsiniz daha sonra gece çıkarıp sabah ya da sabah çıkarıp öğleden sonra şerbeti dökebilirsiniz.
Derin dondurucuda şerbetli tatlıları uzun süre saklamak mümkün olur. Ancak bunun için de vakumlu kaplar ya da ağzı kapalı poşetler kullanmanız gerekir. Bu şekilde uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Revani buzdolabına konur mu? Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.
Muhallebi ve muhallebi içeren (kek, pasta gibi) gıdaları da muhallebi dondurulup çözdürüldüğünde kıvamından çok şey kaybettiği için dondurarak saklamamakta fayda var. Poğaça, kek, kurabiye, çörek, börek, katmer, vs. gibi tüm hamur işlerini dondurarak 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Yaş pasta, kapalı bir kutu içerisinde derin dondurucuda uzun bir zaman boyunca saklanabilir. Buzluktan çıkarıldığı an ilk günkü tazeliğinde servis edilebilir.
Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız.
Bunun yerine şerbetli tatlıları mutlaka buzlukta saklamak istiyorsanız önerilen, tatlınızı fırınlayıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra şerbetini vermeden buzluğa kaldırmanız ya da kadayıf dolması gibi tatlıları hazırlayıp kızartmadan, fırında pişirmeden çiğ haliyle saklamanız.
Eğer baklavaya henüz şerbet ekleme yapmadıysanız, serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz.
Buzluktan çıkan baklava nasıl Şerbetlenir? Pişen baklavayı streçleyip buzluğa koyabilirsiniz daha sonra gece çıkarıp sabah ya da sabah çıkarıp öğleden sonra şerbeti dökebilirsiniz. Acil durumlar için kurtarıcı olacaktır.
Pişmemiş baklava buzlukta saklanır mı diye merak ediyorsanız, bahsettiğim gibi saklanabilir. Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Bisküvileri kırıp revaniyi bırakıp 1 yemek kaşığı da kakao ve sütün yarısını da bırakıp yoğuralım . Kalan sütü tabağa bırakıp elimizi batırarak yuvarlak yapıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Tamamen soğumadan kızarmış hamurları şerbete atmanız durumunda ortaya daha yumuşak ve hamurumsu bir tulumba tatlısı ortaya çıkacaktır. Bu nedenle ilk olarak şerbeti yaparsanız soğuması için vakit kaybetmemiş olursunuz. - Tatlınızı yapmaya ilk şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız.
“Baklava buzdolabına konduğu zaman çok çabuk şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Bunun yerine serin ve kuru bir yerde güneş ışığına maruz bırakmadan 5 güne kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri