Karanfil çayına katılacak tarçın ile metabolizma arttırıcı etki daha yoğun bir şekilde ortaya çıkabilir. Tarçınla birlikte hazırlanan karanfil çayı tokluk hissi de verebilmektedir. Doğal bitki çaylarının birçoğunda olduğu gibi, karanfil çayı da sadece destekleyici olarak görülmelidir.
Gün içinde içeceğiniz bu karanfil suyu hem vücut ısınızı yükseltip metabolizmanızı hızlandıracağı hem vücuttan toksinleri uzaklaştıracağı hem de ödem ve şişkinliklerden kurtaracağı için 7 günde, yani 1 haftada 3 kiloya kadar kilo vermeniz mümkün. Karanfilli suyun bilinen ciddi bir yan etkisi de bulunmuyor üstelik.
Zencefilli ve tarçınlı karanfil çayı tarifi için, 5 adet tomurcuk karanfili 2 bardak su içinde kaynatın ve kaynama işleminin ardından, bir adet kabuk tarçın ve yarım çay kaşığı zencefil ilave ederek 10 dakika demlemeye bırakın. Süzdükten sonra bir kaşık bal ile tatlandırıp afiyetle içebilirsiniz.
1 buçuk su bardağı suyu kaynatın. Su kaynamaya başladığında 5-6 adet öğütülmüş karanfil, tarçın çubuğu ve elma kabuklarını içerisine atın. 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Ardından suyunu süzün ve fincana doldurun. Tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
Diğer tüm bitki çaylarında olduğu gibi karanfil çayını da fazla tüketmenin bazı yan etkileri var. Özellikle hamileler, bu çayı içmeden önce bir uzmana danışmalı. Karanfil çayını fazla tüketmek sindirim sorunlarına, kas ağrılarına, aşırı kilo vermeye, ateş, titreme ve zor nefes alma gibi sorunlara neden olabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Çok yorgun olduğunuz, sabah gözlerinizi açamadığınız zaman bir fincan çaya 10-15 tane karanfil atıp içerseniz kısa sürede ayılmanıza sebep olur.
Tatlı kontrolünü sağlamak adına tarçını öneriyoruz. Akşam yatmadan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 1 dilim limon ekleyin. Sabah kalkar kalkmaz bu suyu için. Bu gün içindeki kan şekerini kontrol altına almanızı sağlar, tatlı ihtiyacını bastırır" önerisinde bulundu.
Birçok uzmanın tavsiye ettiği tarçınlı karanfilli yeşil çayı antioksidan çayı olarak da biliniyor. Yapılan son araştırmalara göre son günlerde popüler hale gelen çayın faydalarından biri de unutkanlığı yok ederek Alzheimer riskinin de önüne geçmesidir.
Günün her saati tüketebileceğiniz çay herhangi bir alerjen etkiye sahip değildir. Genellikle tarçın çayının yemeklerden önce, aç karnına içilmesi önerilir.
Tarçın Şekeri Düşürür mü? Yapılan çalışmalara göre karanfil, diyabet 2 hastalarında glisemik kontrolü ve lipit profili üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bunun sebebi tarçının kuru ağırlıkta %18 polifenol içeriğine sahip olmasıdır.
2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı zencefil kökünü ve 1 yemek kaşığı karanfili bir demliğe ekleyin ve 1 adet çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı çay demler gibi demleyin. Elde edilen karanfilli tarçınlı su günde 2 defa içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde tüketin.
Bitlis Eren Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlisi ve herbalist Muhsin Duran, vatandaşların karanfil, zencefil, tarçın, limon ve bal ile yapacakları karışımla gripten kısa sürede, vücutlarını ve akciğerlerini yormadan kurtulabileceklerini söyledi.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu bitki aynı zamanda idrar söktürücü bir özelliğe sahip olduğundan dolayı metabolizmanın iki kat daha fazla hızlı çalışmasını sağlayarak zayıflamayı kolaylaştırır.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Hazırlanışı; Yukarıda yazılan ölçüde tarçın, karanfil, zencefil ve su bir demliğe alınır ve kaynamaya bırakılır. İyice demlenen karanfil çayının sabah ve akşam 2 kere yemeklerden yarım saat önce tüketilmesi gerekmektedir. Bu çayı tüketirken, yediğiniz şeylere de dikkat etmeniz gerekir.
İdrar söktürücü özelliği vardır ve bu özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur.Metabolizmayı hızlandırır.Mide bulantısına ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir.İşte ödemleri atacak, yağ yakımını hızlandıracak; karanfil severleri de oldukça mutlu edecek müthiş karanfil kürü tarifi…
British Journal of Pharmacology'de 2015 yılında yayınlanan makaleye göre karanfil yağının içindeki etken maddelerden biri olan eugenol tansiyon düşürücü etkiye sahip olabileceği ortaya konmuştur.
İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olan tarçınlı su içmek aynı zamanda toksin maddelerin atılmasına da yardımcı olur.
TARÇINLI SU GÜNDE KAÇ BARDAK İÇİLİR? Tarçınlı suyun günde en fazla 2 litre tüketilmesi önerilmektedir. Bu da 10 su bardağına eşittir. Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir.
Kuru karanfil, ani oluşan ishale karşı muhteşem bir karşı etki gösterir. İshali bıçak gibi keser. Eğer ishal olduysanız, hiç çekinmeden karanfil kürünü birkaç gün uygulayabilirsiniz. *İshale bağlı karın sancılarını, bağırsak hareketliliğini kısa zamanda (uyguladıktan birkaç saat sonra) ortadan kaldırır.
Karanfil çayı iltihap önleyici özelliği ile yüksek ateşin düşmesine yardımcı olur. Alternatif tıpta da sıkça kullanılan bir yöntemdir. İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur.
Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine 10-12 adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden içilmesi en etkili şeklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri