Tarih dersi genellikle ezbere dayalıdır. Ancak bazı yöntemler ile daha kolay öğrenilebilir.
Tarih dersi geçmişte yaşanılan olayların anlaşılması ve geleceğe ilişkin yorumlanmasına dayanan bir derstir. Tarih dersi nasıl çalışılır sorusunun cevabı aslında oldukça kolaydır. Tarih dersinde olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurulması tarih dersinin akılda kalmasını kolaylaştırmaktadır.
TARİH DERSİNDE BAŞARILI OLMAK İÇİN
Ezberlemeye değil yorum ve düşünülmeye yönelmelidir. Konular öğrenilirken neden ve sonuçları iyi kavranılmalıdır. Ders sırasında not tutulmalı, önemli yerlerin altı çizilmelidir. Konular dersten sonra tekrar edilmeli, ilgili sorular çözülmelidir.
Dünyadaki ülkeler yurttaşlık ve yurttaşlık eğitimi kavramlarına farklı anlamlar yükleseler de tarih dersinin amaçları genel olarak ulusal duyguların gelişmesi, insan hakları, demokrasi, kültürel haklara saygı ve kültürel kimliğin geliştirilmesi gibi konularını içermektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Tarih dersi bir ülke ve toplum için önemli olan değerlerin öğretilmesine ve yeni değerlerin oluşmasında da önemli bir role sahiptir. Tarih dersinin kazandırdığı değerler milli, manevi; dini, ahlaki değerler olabileceği gibi evrensel, kültürel, bireysel değerler de olabilir.
TARİH'in TANIMI: Toplumların geçmişteki yaşayışlarını, oluşturdukları kültür ve uygarlığı, yer ve zaman göstererek, neden-sonuç ilişkisi içinde, belgelere dayanarak, objektif olarak inceleyen ve anlatan bir sosyal bilimdir.
Başarıdan kastımız akademik sınavlar ve testler ise cevabım kısmen evet. Yapılan bir araştırma göstermiş ki okul günü %25 artarsa sınav başarısı %5 ila 10 artıyor. Her ne kadar bu tam anlamıyla ispatlanmış olmasa da akademik neticeyi bir miktar arttırdığını gösteren çalışmalar mevcut.
Günde 10 saat çalışırsan 1 haftada biter. Ben günde 4 - 6 saat arasında çalışarak 14 günde bitirdim. Konu sonlarında çıkmış sorularıda çözüyorlar.
KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu tamamlandı. Sınava katılım sağlayan adaylar genel olarak sınavın zor olduğunu belirtti. Bununlar beraber Türkçe ve tarih sorularının da zor olduğu ifade edildi.
TYT Tarihte, konuları öğrendikten sonra oldukça yorum sorusu çözerek pekiştirmeniz gerekir. Zaten birazda AYT ile karışık giderler ama TYT Tarihte genelde yorum, AYT Tarihte genelde bilgiye dayalı sorular sorulmaktadır.
Bu şekilde rahat 3 4 ayı bulur. Ama kitaptan çalışacağım dersen de yani 1 aydada biter ancak kalıcılık ne kadar olur tartisilir tabi.
Yeni eğitim sisteminde 9. 10. ve 11. sınıfta tarih dersi adıyla haftada 2 saat olmak üzere seçilebilecektir. Ancak yeni sistem ders seçimini öğrenciye bıraktığı için, öğrenci isterse tarih dersini seçmeyebilecektir.
KPSS Genel Kültür için son ay çok önemlidir. 3 ay gayet yeterli bir süredir. Genel Yetenek için ise tabi biraz temel gerekir. Eğer temeliniz iyi ise soru çözerek 3 ay içinde hız kazanabilirsiniz.
KPSS'ye çalışılması gereken toplam süre adayların seviyesine ve girecekleri sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterse de ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu zaman diliminde önemli olan çalışmaları aksatmamak ve günü gününe çalışmaktır.
Kpss döneminde birçok adaylar maalesef son aylar çalışma tempolarını düşürmektedir. Oysa tam tersi olmalı, sınav yaklaştıkça daha fazla çalışmalısınız. Öncelikle sınava 2 ay kala tüm konularınızın bitmiş olması gerekmektedir. Konularınız bitmemiş ise önceliğiniz bitmeyen konuları sağlam bir şekilde bitirmek olmalıdır.
Bu saatler; ilkokul birinci sınıf için 26 saat zorunlu ders, 4 saat serbest etkinlik, ikinci ve üçüncü sınıflar için 28 saat zorunlu ders, 2 saat serbest etkinlik ve dördüncü sınıflar içinde 30 saat zorunlu ders şeklinde dağılmaktadır (İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi, Ttkb, 11.06.2018).
Çalışma sonucunda, öğrencilerin akademik başarısını etkileyen en önemli faktörlerin; sosyo-ekonomik durum, öz-yeterlik ve motivasyon olduğu belirlenmiştir. Anahtar Sözcükler: Öğrenci başarısı, akademik başarı, meta-analiz, eğitim yönetimi.
Tarih ne işe yarar:
- İnsanoğlunun yaşadıklarını geleceğe aktarır, - Geçmişe ve geleceğe ışık tutar, - Geçmişte yapılan hataları gösterir, - Geçmişi anlatarak daha güzel bir gelecek olmasına yardımcı olur.
Bunlar: Hikâyeci (Rivayetçi) Tarih • Öğretici (Pragmatik) Tarih • Araştırıcı Tarih'tir.
Bu sınıflandırmaya göre bilim temel 4 bölümden oluşmaktadır bunlar: matematik bilimleri, doğa bilimleri, sosyal bilimler, yapay bilimler.
Üniversitelerin, 4 yıllık lisans fakülteleri bünyesinde bulunan Tarih bölümü geçmişi olan köklü bölümler arasında yer alıyor. Tarih, sözel puan türü ile öğrencilerin tercih edebileceği bir alan.
Kısaltılmış hali TS olarak bilinen sözel bölümler Türkçe ve Sosyal Bilimler ağırlıklıdır. Türkçe, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslere ilgili olan öğrencilerin tercih ettiği bölümlerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri