Tarihi geçen ürünler de mutlaka çöpe atılmalı ve tekrar kullanımı engellenmelidir. Daha sonra elde edilen yeni ürünler için de mutlaka son kullanma tarihi kontrolleri sağlanarak kullanıma başlanmalıdır. Ciddi enfeksiyonlara ve cilt problemlerine yol açmaması için doğru saklama koşullarına uymak gerekmektedir.
Kozmetik ürünler iyi bir şekilde muhafaza edilmezse belirtilen tarihten çok daha önce bozulabilir. Son kullanma tarihleri yazmayan kozmetik ürünlerin, dokusunda ya da kokusunda herhangi bir değişiklik gözlemleniyorsa, bu ürünler mutlaka çöpe atılmalıdır. Bazı ürünler ise, daha sıvı ya da daha koyu bir yapıya dönüşür.
Göz altı kapatıcısı
Sıvı olan, tüpte fırçalı üretilmiş kapatıcılar daha çabuk bozulur. Ömrü -ürünün üzerinde aksi yazılmamışsa- bir yıldır. Krem veya skick halinde olanlar 2 yıl kadar dayanır.
Tarihi geçen kremlerin içeriğinde, etkin bileşenlerin yapısı değişebilir veya bozulabilir. Bu değişim, ürünün beklenen faydalı etkilerini yitirmesine sebep olabilir. Özellikle aktif içeriklere sahip kremlerde, bu bileşenlerin zamanla bozulması, ürünün cilt üzerindeki olumlu etkilerinin azalmasına yol açar.
Tarihi geçmiş güneş kremlerinin kullanılmaması gerektiğini ifade eden Şekerel, şu uyarılarda bulundu: "Tarihi geçmiş ya da bozulmuş güneş kremlerinin kullanılması durumunda ortaya çıkan ve bozulmuş kimyasal yapının yol açtığı tahrişten ileri gelen irritatif kontakt dermatit var.
İlgili 42 soru bulundu
Kremlerin kullanım ömrünün bittiğini renklerindeki ve kıvamlarındaki değişimden anlamanız mümkündür. Bir süredir kullanmadığınız bir kremin kapağını açtığınızda üzerinde bir yağ tabakası görüyorsanız, bu durum da artık o ürünün bozulduğu anlamına gelmektedir.
Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır. Her ürünün son kullanma tarihi markaya ve ürüne göre farklı alanlarda yer alabilmektedir. Satın aldığınız ürünün üzerini kontrol ederek son kullanma tarihini görebilirsiniz.
Tarihi geçmiş yada uygun koşullarda saklanmayan ürünleri kullanan kişilerin ciltleri enfeksiyon kapabilir, kızarıklıklar ya da diğer cilt bağlantılı rahatsızlıklar görülebilir. Bu ürünlerin kullanımı ayrıca rahatsızlık verici kırmızı lekelere de neden olabilir.
Böyle bir durumda ilaçta kontaminasyon denilen bakterilerle temas durumu meydana çıkar. Şişe üzerinde yazan açıldıktan sonra tüketilmesi gereken süre tarihi dolunca (şişe tam bitmemiş bile olsa) kullanımdan kaldırınız. Tedaviniz devametmesi gerekiyorsa yeni ilaç alınız.
Açılmadığı sürece yaklaşık üç yıl dayanır. Açılan ve uzun zaman kullanılmayan malzemelerin üst yüzeyinde yağ tabakası oluşabilir ve kötü kokmaya başlar. Tüp içinde bulunan nemlendirici kremler, havayla temas etmediği için daha uzun ömürlüdür. Asla bir önceki yazdan kalan güneş kreminizi kullanmayın.
Maskara son kullanma tarihi
Aynı şekilde eyeliner, likit far, göz kalemi gibi krem ve likit formdaki göz ürünlerinin de kullanım süresinin 6 ay olduğunu unutmamalısın.
Sabah ve akşam olmak üzere temiz bir cilde günde 2 defa göz altı kremi uygulanması yeterlidir. Yaş ilerledikçe cildin kuruluğuna göre günde 3 kez de kullanılabilir. Ayrıca unutulmamalıdır ki göz kremi kullanmak kadar göz altlarını korumak da önemlidir.
Temelde nemlendirme ve bakım yapma odaklı göz çevresi kremlerini tüm göz çevrenize uygulayabilirsiniz. Göz kapağı, kaz ayakları ve gözaltları için genel bir uygulama yapabilirsiniz. Nuxe Nuxellence Göz Bölgesi Bakım Kremi bu tip genel ve kapsamlı uygulamalar için uygun seçeneklerden bir tanesi olarak öne çıkmaktadır.
"Çok iyi bildiğimiz markalarda bile insan sağlığına zararlı maddeler var. Göz çevresinde kullandığımız kremlerde bu etkilenmenin yanında göze yakın olmaları nedeniyle kapakların iç kısmında biriken rimelleri görüyoruz. Bir de makyaj malzemesini sürdükten sonra gözü kırparken bunlar buharlaşıp göz yüzeyinde etkili olur.
Göz kremini, cilt bakım rutinin en son aşamasında kullanmanı öneririz. Yani, cildine nemlendirici, serum veya maske uygulaması yaptıktan sonra en son adımda göz kremi sürmelisin. Sadece tek bir istisna var, o da güneş kremi! Eğer güneş kremi sürüyorsan, göz kreminden sonra güneş kremini uygulamalısın.
Eğer su içmiyor, bununla da yetinmeyip nemlendirici de kullanmıyorsan, cildinin, özellikle de göz çevresinin erken yaşlanmasına şaşırmamalı. Gün içerisinde bol bol su içmek ve göz altına uygun içerikte, cildin nem dengesini koruyan bir göz kremi kullanmak ışıl ışıl bir görünüm için olmazsa olmaz.
– Bir damla kutusunun açıldıktan sonra ortalama ömrü 15-30 gündür. Aynı damlayı bir aydan daha uzun süre kullanım sakıncalı olabilir.
Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde TERRAMYCIN®'i ufak miktarlarda (yaklaşık 1 cm.), alt göz kapağınızın iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjunktiva) kıvrımı içine, enfeksiyon tamamen geçip iyileşme sağlayana kadar günde 4- 6 defa uygulayınız.
Göz kuruluğunun yaygın belirtileri şu şekildedir: Gözlerde batma ve yanma hissi. Göze yabancı cisim, kum kaçmış hissi. Gözlerde kızarıklık.
Kadınlar, kozmetik malzemesinin zamanı geçse de atmayıp kullanıyor. Süresi geçtikten sonra 6 yıl kullanılan göz farları, 2 yıl yerine 4 yıl kullanılan rujlar var...
Rimelin ömrü kapağı açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra ise 6 aydır. Rimel ömrü geçtiğinde kurur. Bu nedenle kurumuş bir rimel kesinlikle sulandırılarak kullanılmamalıdır. Rimelin daha uzun süre dayanması için her kullanımdan sonra kapağı iyice kapatılmalıdır.
Güneş kremlerini 3 yıldan fazla kullanmamalısın. Güneş kreminin SPF koruması ve aktif içerikler, 3 senede etkisini yitiriyor. Yani 3 senelik güneş kremi artık seni UV ışınlarından korumaz. Özetle evet, güneş kreminin son kullanma tarihi geçerse artık onu kullanmanın bir anlamı kalmıyor.
Son kullanma tarihi geçen güneş kremini makası keskinleştirmek için kullanabilirsiniz. Bu numara için, güneş kremini bir bezle makasın yapışkan bıçaklarına sürtebilir ve tüm kirlerden kurtulabilirsiniz. Güneş kremi oksidasyonun etkileriyle mücadelede etkilidir. Bu nedenle gümüş objelerinizde kullanabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş rujların kullanılması, herhangi bir bakteri veya diğer zararlı tahriş edici maddelerle temas sonucu rahatsızlık ve tahrişe neden olabilir. Rujun ana bileşenleri lanolin, balmumu ve boyadır.
Üretim ve son kullanma tarihi teslim edilen Doğan Vazelin ürünü ambalajı üzerindedir. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmayınız!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri