Adana kebabıyla benzetilen ve rekabet eden Tarsus kebabı Mersin'in en meşhur tatlarından birisidir. Adana kebabı ile farkları ise Tarsus kebabının malzemeleri arasında soğan da bulunur. Dürüm ve porsiyon olarak servis edilen bu kebabın ünü gitgide daha fazla yere yayılmaktadır.
Patlıcanlı Kebap, Güneydoğu mutfağımıza özgü dünyaca ünlü bir kebaptır. Geleneksel olarak patlıcan ve kebabın şişe geçirilip ızgarada pişirilmesiyle olur.
Soğanı rondodan geçirin ve sarımsakları havada dövün. Kıymayı soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatlarla en az 10 dakika yoğurun. Elinizle ince, uzun şeritler halinde köfteleri hazırlayın ve bir tepsiye dizin. Etlerin lezzetlenmesi için buzdolabında 30-35 dakika dinlendirin.
Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile pişirilen kuzu ve dana etleri ile yapılan mangalda yapılan et yemeklerine verilen genel isimdir.
Vali kebabı için kıyma, kuşbaşı et, tavuk but, tavuk kanat, patlıcan, biber ve birkaç farklı baharat gerekiyor. Haydi o zaman tüm malzemeler hazırsa vali kebabı yapımına geçiyoruz. Karşınızda şık sunumu ve enfes lezzetiyle vali kebabı reçetemiz.
İlgili 37 soru bulundu
Kuzu eti, köy biberi, sumak ve domates ile hazırlanan basma kebap, Adana'nın yöresel yemekleri arasındadır. Lavaş ekmeğine sarılarak tüketilen bu yemek, basma kebabı ismiyle de bilinir.
Kuşbaşı et, hamur ve domates ile hazırlanan bohça kebabı, Manisa mutfağının en özgün yemeklerinden biridir. Hamurun etli iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu kebap, kaşar peyniri ve domates ile lezzetlendirilir.
Tereyağını ve toz biberi tavaya alıp eritin ve yarım ekmeği ortadan ikiye kesip, erimiş olan tereyağına bandırıp, ekmeği yağlayın. Ekmek yağlandıktan sonra, ekmeği istediğiniz büyüklükte kesip servis tabağına koyun. Köfteleri ister döküm tavada, ister tost makinesinde pişirin.
Sırığa geçirilmiş oğlak, bu ocakta yaklaşık 3-4 saat boyunca çevrilerek pişirilir. Oğlağın veya oğlakların çevrilerek pişirilmesi sonucu eriyen yağlar büyükçe bir sinide toplanır ve etle birlikte tiridine banılarak yenilir. Oğlak kebabı yörenin asırlardır var olan geleneksel yemeğidir.
Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çözü; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplayın. Şişlere geçirilmiş ciğerleri harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirin. Pişerken üzerine damak zevkinize göre tuz, biber, kimyon atın.
Kuzu ciğeri kebabına antepte cartlak kebabı denir ve küçük küçük tezgahlarda pişirilir ve anteplilerin gece gündüz yirmi dört saat istedikleri satlette bulabilecekkeri bir kebabtır. Çünkü çok sevildiği için antepte sıkça bulunur. Tabi ki evlerde de bir o kadar pişer. Hele de kurban bayramında mutlaka bu kebap yapılır.
Tepsi kebabı, namıdiğer lahm-ı sini, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri. Tepsinin içerisinde dev bir sebzeli köfte olarak gözükse de aslında o her şeyiyle özel bir kebap. Eti, sebzesi. Bu noktada önemli olan hiçbir sebzenin sulanmaması ve tüm suyunu pişerken kebaba aroma olarak vermesinden geçiyor.
Boyabat Sırık Kebabı yörede uzun yıllardır, çoğunlukla çobanlar tarafından yapılan bir kebaptır. Eşkıya Kebabı olarak da bilinir. Boyabat Sırık Kebabı en az altı aylık Karayaka ırkı kuzu ile yapılır. Boyabat Sırık Kebabı yapımında Karayaka ırkı kuzuların kullanılmasının en önemli nedeni et kalitesidir.
Kenarlı bir tepsiye sarmal şeklinde dizilip yüzüne bir kaşık sade yağ gezdirilerek taş fırının en soğuk bölümüne yerleştirilen kebabın yüzünün kızarması bekleniyor. Yüzü kızarınca fırından alınan kebap ters yüz edilip, kalan yağ tekrar üzerine sürülerek yeniden fırına veriliyor.
Denizli Kebabı yaşını doldurmamış erkek kuzulardan yapılır. Hazırlık aşamasında öncelikle fırının tav olması gerekir bunun için sakız ağacının gövdesinden ve kollarından kesilen kütükler kullanılır.
Kıymanın içine tuz ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğrulan kıymayı 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen kıymayı şişlere dizin ve mangalda pişirin. Domates, soğan ve biberler de şişlere geçirilip mangal ateşinde közleyin.
Şehzade kebabının yanına pirinç pilavı ve cacık çok yakışacaktır.
Pates püresi lezzetli ve pratik bir ana yemek yancısıdır. Kolayca hazırlanabilen patates püresini sultan kebabı yanında servis edebilirsiniz. Pilav yerine makarna türevleri ile servis etmek isterseniz mantarlı ve kremalı makarnayı tercih edebilirsiniz. Sultan kebabı ile mükemmel bir uyum sağlayacaklardır.
Bohça Kebabı (Manisa Kebabı) yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, domates çorbası, bohça kebabı (manisa kebabı), cevizli yoğurtlu havuç salatası ve balparmak tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Sultan kebabı, yufkanın içini sebzeler ile birlikte kırmızı et veya tavuklu harç ile doldurup üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri döküp fırında nar gibi kızaran bir yemek. Özel günlerde de tercih edilebilecek bir yemek olmasının yanı sıra, 'Akşama ne pişirsem?'
Domatesler dörde bölünür. Her dilimin sırtı şişin bir yönüne gelmek üzere, ceviz büyüklüğünde elde toparlanan bir et ve bir domates şeklinde saplanır.
Yağlarından ve sinirlerinden arındırılmış dana but etinin tas kebap şeklinde doğranmış halidir.
Kuyruk, soğan, tavuk kıyma makinesinden geçirilip, dana kıymaya ilave edilir. Baharatlar da katılıp bir güzel yoğurulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra elimizle köfte yapar gibi yuvarlayıp şişlere geçirilir. Elimizi sık sık tuzlu suya batırıp şekli düzeltilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri