Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
BULUNDURMA RUHSATLI SİLAHI TAŞIMA CEZASI NEDİR? Ülkemizde bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile buna ek olarak 30 gün ila 100 günlük para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Böyle bir şey mümkün mü? Bulundurma ruhsatlı silahınızı ancak ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Silahın arabada bulundurması diye bir şey söz konusu değildir.
Taşıma ruhsatlı silah bazı meslek mensupları tarafından kullanılabilir. Zabıta görevlileri, kuyumcu, sarraf gibi parayla ilişkisi olan kişiler, herhangi bir tehlike anında taşıma ruhsatlı silahını kullanabilir.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Cem Küçük: “Ama AK-47 vurur. 3500 metreyi vurur.” Hakan Kılıç: “AK-47 kalaşnikof demek işte zaten.” Cem Küçük: “3500 metreden vurur ama.” Hakan Kılıç: “Vuramaz!
sorusunu cevaplandırdı. Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Taşıma veya bulundurma ruhsatı verilen kişilerden sonradan 16 ncı maddede belirtilen hallerden birine girmesi nedeniyle silah taşıma ve bulundurma şartlarını kaybedenlerin, yeni ruhsat talepleri kabul edilmeyeceği gibi, mevcut silah ruhsatları iptal edilerek, silahlar zaptedilir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
TikTok. iyi günler sevgili arkadaşlar. def silah danışmanlık hizmetlerinden ben Şakir Erdoğan. 1 kişi kaç adet silah ruhsatı alabilir. hem 6136 tabanca kanunu. hem de 2521 ilsiz tüfekler kanunu gereğince. şartları oluşturmak ve haricinde ödemek kaydıyla sınır. yok. sınırsız sayıda yifsiz tüfek veya tabancaya.
Cevabımız: Değerli takipçimiz, 10 hizmet yılını doldurduktan sonra; meslekten çıkarma, memuriyetten çıkarma ve asaleti tasdik edilmeden herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılanlar hariç olanlar, tabanca satış bedelinin % 50'sini defaten ödedikleri takdirde silahlarını alabilirler.
Yukarıda açıklandığı üzere ruhsatsız silah bulundurmak, taşımak ve satın almak 6136 sayılı kanun kapsamında suç teşkil etmektedir. Ancak kanunda, belirli özel durumların varlığı halinde söz konusu suçlara verilecek olan cezaların arttırılacağı düzenlenmiştir.
Silah kaçakçılığı suçunun cezası, beş yıldan on iki yıla kadar hapis ve beş yüz günden beş bin güne kadar adlî para cezasıdır.
İlgili kanun kapsamında kurusıkı tabanca taşımak, kasten işlenen bir suç sebebi ile bir yıl ya da daha fazla süre ile hapis cezalandırılır.
(t) En Az Bir Dönem Köy Veya Mahalle Muhtarlığı Yapmış Olanlar; Valilik veya kaymakamlıktan alınacak görev belgesi, • İl/ilçe seçim kurulu yazısı. Saklama süresinin dolması nedeniyle seçim kurulunca belge verilemeyenlerin de silah ruhsat işlemleri yapılabilecektir.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
NOT: Eski Belediye Başkanları ve Eski Muhtarlara, sadece bir silah için harçsız ve süresiz taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecektir.
25.İstasyonlarda tren hattına inmek, hat içinden karşıdan karşıya geçmek tehlikeli ve yasaktır. 26. İstasyonlara ve ücretli alana taşıma ruhsatlı silah haricinde, silah, av tüfeği ve fişekleriyle veya delici, kesici aletlerle girilemez ve bunlarla yolculuk yapılmaz.
2.1 İstasyonlara ve ücretli alana, ruhsatlı silah haricinde, silahla veya delici / kesici aletlerle girilemez ve yolculuk yapılamaz.
özel bir mülkün sahibi veya işletmecisi, resmi olarak görevlendirilmiş devlet personelleri hariç hiç kimseyi içeri silahla almayabilir. silahı bırakıp girmek veya hiç girmemek ise kişinin tercihine kalır tabi ki kimse kimsenin silahını zorla alamaz.
Muhabere silahı olarak son derece hafif ve basit bir yapıya sahiptir. 30 fişek kapasiteli eğri şarjör kullanılır.
Karşılaştıracak olursak; 9 milimetrelik bir Luger tabancadan çıkan mermi, bu mesafenin yarısını 2.200 km/h hızla kat edebilir. Dünyadaki en yaygın silahlar arasında yer alan AK-47 gibi bir silah ise yaklaşık olarak 2.580 km/h olan namlu çıkış hızıyla diğer pek çok silahtan daha hızlı mermi atamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri