Yemek termosu için en sağlıklı malzeme paslanmaz çelik'tir. Bu yüzden yiyecekler ile temas eden bölmenin paslanmaz çelik malzemeden olması en önemli seçim kriteri olmalıdır. Ayrıca termoslar da kullanılan plastik ve silikon gibi materyallerin gıda ile temasının uygun olup olmadığı sorgulanmalıdır.
Yemek termoslarının ısıyı iyi korumasının yanında, BPA'sız olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu durum sadece çocuklarda değil; işe giderken, besinlerini yanına alan yetişkinler için de önemli bir detaydır. Tercihinizi sağlıklı bir yemek termosundan yana kullanmanız oldukça önemlidir.
Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Kullanma açısından cam, sağlıklı ve hijyenik bir üründür. Dış kaplama kısmı plastik olan termoslar ise sıcaklığı korumakta iyi değildir ve kırılma ihtimalleri çok yüksektir. İçecek tüketmeyi seven veya bir termosunu birkaç kişiyle paylaşacak olan kişilerin hacim olarak daha büyük bir termos tercih etmelidir.
İster işte veya okulda ister kampta kullanabileceğiniz iyi ve kaliteli bir çelik yemek termosu arıyorsanız Zojirushi markasının bu vakumlu yemek termosuna bakabilirsiniz. 0,84 litre hacmiyle geniş bir kapasiteye sahip olan bu termos, hafif ve ince olmasının yanı sıra kompakt tasarımıyla da dikkat çekiyor.
İlgili 31 soru bulundu
Termosun iç ampul denen iç yüzeyini incelerken en çok dikkat etmeniz gereken özellik, hijyen. Plastik iç ampul daha zor temizlenen bir maddeyken, cam ve paslanmaz çelik daha rahat temizlenebiliyor. Çelik iç ampul daha çok sıcak içecekler için kullanılırken, cam ve plastik iç ampuller soğuğu daha iyi koruyor.
Bir termosun iç yüzeyi de oldukça önemlidir. İç yüzeyinin hijyenik olması, içeceklerinizin daha sağlıklı bir biçimde saklanması anlamına gelir. Bu noktada cam ve paslanmaz çelik ile üretilen termoslar kolay temizlenebilme özellikleriyle öne çıkmaktadır.
Stanley markası William Stanley Jr. tarafından Amerika'da kurulmuş bir markadır. Zaman çizelgesine bakacak olursak zaman içinde pek çok farklı yerde üretim yapan marka, şimdilerde Seattle, WA merkezli Pacific Market International tarafından satın alındı ve üretim tesislerini Çin'e taşıdı.
Kapağını kapatıp biraz beklettikten sonra suyu boşaltın. Termos ısındıktan sonra sıcak içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
Dilediğiniz içecek veya yiyecek için termosun içerisine buz koyabilirsiniz.
Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor. Bakteri üremesinin yanı sıra fermantasyon, basınç oluşumuna neden olabilir ve kapak contasına zarar verebilir.
Stanley vakumlu yemek termosu ile sıcak yemeğiniz hep yanınızda.. Çift duvarlı konstrüksiyonu sayesinde sıcak yemeğiniz 15 saat sıcak, soğuk yemeğiniz 15 saat soğuk..
15 saate kadar sıcak, 18 saate kadar soğuk tutar. Kapağı kase olarak kullanılabilir.
Yemek termosu ise yalıtım malzemesiyle kaplı metal bir kılıf içine yerleştirilen, aralarında hava boşluğu bulunan çift çeperli genel olarak çelikten oluşan içine konan yiyeceklerin ya da sıvının sıcaklığını ya da soğukluğunu ve tazeliğini uzun süre koruyan bir kaptır.
Termosunuzu içi sıvı doluyken, kesinlikle buzdolabında veya buzlukta saklamayınız. Gazlı veya fermante içecek veya yiyecekler ile kullanmayınız. Maksimum izolasyon sağlaması için, kullanmadan önce 5 dakkika boyunca sıcak su ile doldurunuz ve bu şekilde ısıtmaya tabii tutunuz.
Yemeğiniz sıcak ve rahat tutulmalıdır! Yiyecekleri mümkün olan en son ana kadar açmayın ve yiyecekleri mümkün olduğu kadar kapta saklayın. Depolanan herhangi bir şey 140 derece F veya daha düşük iki saatten fazla kaldırılmalıdır, O halde buradaki anahtar ısıyı en iyi şekilde tutmanızı sağlamaktır.
Paslanmaz çelik mataralar genellikle daha güvenlidir. Paslanmaz çelik plastikte olduğu gibi kimyasalları tutmaz veya cam gibi kırılmadığından kimseye zarar vermez.
Stanley Termos Bim tamamen orijinal üründür. Yani Bim de satılan Stanley 1.3 Termos diğer Stanley ürünlerinde olduğu gibi ömür boyu garanti kapsamındadır.
Önce alüminyum folyo ile, ardından pamuk ile sarıp bantladığınız cam şişeyi, altını ilk aşamada kestiğiniz pet şişenin içine yerleştirin. Pet şişe ile içine yerleştirdiğiniz cam şişe arasında boşluklar kaldıysa, o boşlukları da pamuk yerleştirerek doldurun.
Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala. Şimdi de musluk suyunun altında karbonatı akıtana kadar termosu yıka.
Bir termos soğuk şeyleri de aynı şekilde soğuk tutar. Bir çeşit soğutma cihazı içermez. Sıcak şeyleri sıcak tutan vakum, birebir aynı şekilde soğuk şeyleri soğuk tutar. Termosun soğuk muhtevasına aktarabilecek olan ısının, termos duvarları arasındaki vakum nedeniyle ona ulaşması önlenir.
Bir çay fincanı sirkenin su dolu termosa atıldığı bu teknikte 1 gece boyunca beklendikten sonra ertesi gün termosun ılık su ile yıkanması ve sonrasında açık bir alanda kendi kendine kurumaya bırakılması yeterli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri