Taşıma Su İle Değirmen Dönmez atasözü, kendiniz çalışarak kazanmadıkça, başkaları tarafından gelen küçük yardımlar ile hayatınızı devam ettiremeyeceğiniz anlamında kullanılan bir atasözüdür.
Atasözü "işi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez" anlamında kullanılan bir söz.
Atasözlerinin tam olarak manalarını öğrenerek bize verilen öğütleri daha iyi anlayabiliriz. Taşıma Su İle Değirmen Dönmez Atasözünün Anlamı Ne Demek? Günlük iletişim dilinde sıkça karşılaşılan bir atasözüdür. Bu sözde anlatılmak istenen bir işi yaparken sürekli olarak başkalarından yardım beklemek yanlıştır.
Cevap: işi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez.
Taşıma su ile değirmen dönmez Atasözünün Anlamı: Geçici ve süreksiz çözümler, uzun vadede başarı getirmez veya bir işin sürekli yürümesini sağlamaz. Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
"bir işe girişen, o işin güçlüklerini veya masraflarını göze almalıdır" anlamında kullanılan bir söz.
Atasözleri anlam bakımından mecazi olsa da gerçek hayatta hep öğüt verici olmuştur. Hamama giren terler atasözünün ne anlama geldiğini sizlere derledik. Hamama giren terler atasözü bizlere aslında yapılan her şeyin bir bedeli olduğunu anlatan söz bütünüdür. Bu atasözü bize hayatta yol gösteren ışık niteliğindedir.
Atasözlerinin gerçek özellikleri geçmişteki insanların deneyimlerini, tecrübe ettikleri iyi veya kötü olayları bizlere aktarmaktır. Bu hususta en çok bilinenlerden biri de 'el elden üstündür' atasözüdür.
Görünen köy kılavuz istemez - Vikisözlük.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Toprağı işleyen, ekmeği dişler Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, çalışmanın ve emeğin kıymetini vurgulamaktadır. Kişi, toprağı işler ve emek verirse, bu emeğinin karşılığını alır ve rahat bir şekilde geçimini sağlar.
Atasözü "akıllı olmanın yaşla ilgisi yoktur, bazı küçükler büyüklerden daha akıllı olabilir" anlamında kullanılan bir söz.
Komşuda pişer, bize de düşer - Vikisözlük.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Bu atasözü, bir olaya ya da duruma yakından müdahil olmadan yapılan yorumların veya değerlendirmelerin genellikle gerçekleri tam olarak yansıtmadığına işaret eder.
Atasözü [1] Çok yakın kimseler, aralarında ne kadar anlaşmazlık çıkarsa çıksın, birbirlerinden ayrılmazlar.
Çeçen'in üçüncü örneği “İyi dost kötü günde belli olur” atasözünde ise kara gün tamlaması gerçek anlamıyla değil, üzüntülü, dertli gün anlamıyla mecazdır.
Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar. Örneğin tatlı sözcüğü Türkçede "şekerli" anlamına gelen bir sıfattır ve bu anlam sözcüğün temel, yani birinci anlamıdır.
b. Mecaz Anlamlı Atasözleri: Sözcüklerden en az birinin gerçek anlamı dışında kullanıldığı sözlerdir. * Acı patlıcanı kırağı çalmaz. * Rüzgâr eken fırtına biçer (Rüzgâr ve fırtına mecaz anlam taşımaktadır.)
"Irmak kenarına çeşme yapılmaz" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyin veya bir hizmetin, zaten bolca bulunan veya kolayca ulaşılabilecek bir yerde ya da durumda olmasının gereksiz olduğunu belirtir. Irmak kenarında zaten su bulunduğu için ayrıca bir çeşme yapmak gereksizdir.
Her kuşun eti yenmez Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, her fırsatın veya teklifin iyi olmadığına ve her konuda dikkatli ve seçici olunması gerektiğine işaret eder. Bazı fırsatların veya tekliflerin kişiye zarar verebileceği, bu yüzden her teklifi kabul etmekte acele edilmemesi gerektiğini belirtir.
[1] Ev sahibi konuğu yük saymaz. Konuğun geldiği o evde yiyecek bulunur; ya da beklenmedik bir yerden o sırada yiyecek gelir. Misafirin kısmetini Tanrı'nın göndermiş olduğuna inanılır.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
"Yüz Vermek" deyimi, genellikle bir kişiye ilgi göstermek, onaylamak, desteklemek ya da teşvik etmek anlamına gelir. Bir kişinin bir başkasına dostluk, sempati ya da onay ifadesi göstermesi durumlarında bu deyim kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri