“Tatile giderken buzdolabı kapatılmalı mı?” uzun süreli tatil planı olan birçok kişinin aklındaki sorulardan biri olmayı sürdürüyor. Normal şartlar altında içerisindeki yiyeceklerin bozulmasının engellenmesi adına buzdolapları kapatılmıyor.
Tatiliniz ister kısa olsun ister uzun buzdolabınızın fişini çekmeyin. Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple buzdolabının kapağı asla açık bırakılmamalıdır.
Grundig buzdolapları, Tatil Modu ile buzdolabınızı uzun süre kullanmayacağınız durumlarda yiyeceklerin bozulmasını engelliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Kış ve yaz aylarında doğal ortamın sıcaklığı değişir. Bu nedenle dış ortam sıcaklığına uygun ayarlamaların yapılması gerekir. Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler.
Merhaba, uygulamaya 21 gün boyunca giriş yapılmaması halinde, sistem üzerinden otomatik olarak tatil moduna geçiş yapılmaktadır. Dilerseniz uygulamamız üzerinden, 24 saat sonunda "Ayarlar / Tatil Modu" alanından çıkış yapabilirsiniz.
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var. ** Kesinti başlar başlamaz dolabınızda dondurma varsa onu tüketin.
Normal şartlar altında içerisindeki yiyeceklerin bozulmasının engellenmesi adına buzdolapları kapatılmıyor. Ancak önceden planlanan bir tatil söz konusu olduğunda buzdolabındaki yiyeceklerin tüketilmesi ve buzdolabının fişten çekilmesi önerilebiliyor.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Buzdolabı Uzun Süre Kullanılmayacaksa
Buzdolabının içerisinde bulunan tüm gıdaları çıkarın ve atıkları temizleyin. Rafları ve çekmeceleri silerek temizleyin. Son olarak buzdolabını kurulayın. Buzdolabı kullanılmadığı süre içerisinde kapısı açık kalmalıdır.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
1) Dolabın Fişini Çekin
Buzdolabı temizliğine başlamadan önce olası bir tehlikeye karşı dolabın fişini çekmelisiniz. Eğer fiş çekilmeden temizlik yapılırsa kablolara su gelebilir ve bu durum hayati bir risk oluşturabilir. Dolabın fişini çektiğiniz anda buzluk kısmındaki buzlar erimeye başlar ve dolap bir süre dinlenir.
Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.
Çünkü elektrik git-gelleri, başta kombi, televizyon, buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, gibi elektronik aletlerin yüksek voltaj sebebi ile zarar görmesine sebep oluyor.
Bir saat önce fişini çekmeniz yeterlidir. Buzdolabını nakliyeden hemen sonra çalıştırırsanız buzdolabının mekanizması zarar görür ve buzdolabı zarar görür. Bunun nedeni, taşınan soğutucudan gelen yağın kompresör hattına karışmasıdır. Taşınan buzdolabı beklediğinde bu yağ geri akar ve kompresör hattı boşaltılır.
Örneğin; buzdolabı kapağı açık olduğunda veya ayarının bozulduğu durumlarda fazla elektrik harcar.
Kapaklarını sıkça açmak, sıcak yiyecekler koymak ya da kapasitelerinden fazla yiyecek yerleştirmek ise bu cihazların, ayarladığınız dereceyi koruyabilmek için daha fazla çalışmasına neden olabilir. Böylece enerji tüketimi artabilir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
İster kurumsal, ister de bireysel kullanımda olsun fark etmeksizin her zaman aktif şekilde çalışır durumda bulunması gereken tek cihaz buzdolabıdır. Sürekli olarak içerisinde ideal seviyede soğuk seviyesini koruması gereken buzdolabı yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışır durumda bulunur.
Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
· Tatil modu buzdolabınızın ekranında bir adet şemsiye ve güneş ile simgelenmiştir. · Ürününüzü tatil moduna almak için ''mode'' tuşuna "tatil simgesi ve H'' ışığı yanana kadar basınız. · Tatil modunu devre dışı bırakmak için de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Ayarlar bölümünde tatil seçeneğinde bulunan tiki kaldırman gerekiyor. Ayarlar bölümünde tatil seçeneğinde bulunan tiki kaldırman gerekiyor.
Gardrops'un Tatil Moduna aldığında; Diğer kullanıcılar ürünlerini görebilir, yorum yapabilir, beğenebilir yalnız satın alma işlemi yapamaz. Başka bir kullanıcı ürününüzü satın almak istediğinde Gardrops sana SMS'le bilgi verir. Tatil modunu kapattığında Gardrops'a kaldığın yerden devam edebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri