Tatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar.
Türk Mutfağının Tüm Dünya Mutfaklarını Unutturacak Kadar Nefis 41 Şahane Tatlısı Türk mutfağı... Mis gibi ana yemeklerinden zeytinyağlılarına, mezelerinden şerbetli ya da sütlü tatlılarına, her köşesi hala keşfedilmeyi bekleyen lezzet hazineleriyle dolu, her köşesi damakta uzun süre iz bırakacak kadar iddialı ve nefis!
İlgili 29 soru bulundu
Sütlü Tatlıların Tanımı
Sütün gerek ocak gerekse fırın kullanılarak ; un, nişasta, şeker vb. ile pişirilerek ya da pişirilmeden çeşitli yardımcı gereçler ilave edilerek, hazırlanıp soğuk olarak tüketilen hafif tatlılardır.
Bal, insanlar için 10.000 yılı aşkın bir süredir çok önemli bir besin kaynağıdır.
Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor. Hazırlanan tepsiler Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir pastaneye getirilerek tatlı yapıldı.
Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi. İslam geleneklerine göre “Nuh'un Aşuresi” olarak da anılan tatlı, Hz. Nuh'un ve ailesinin tufandan kurtulmasının ardından ortaya çıktı.
'Dünyanın en tatlı acısı' olarak da bilinen Karaağaç biberi, yurt dışına, doğu illerine gönderilerek, özellikle de Bulgar vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi. Kırmızı biberlerden üretilen acı sos ise 50 gün boyunca karıştırılıyor.
Süt, tatlı tariflerinin temel bileşeni gibi gelse de sütsüz tatlı çeşidi aradığınızda karşınıza epey çok tarif çıkacaktır. Mutfakta süt kalmayınca en sık başvurulan tariflerden sütsüz kek, irmik helvası, sufle hatta süt olmadan muhallebi bile yapılır.
Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım. İngiliz mutfağının bu çok sevilen tatlısı için hurmalı bir kekin üzerine karamelli bir sos dökülüyor.
Tatlı çeşitleri arasında kek, turta, kurabiye, bisküvi, jelatinler, hamur işleri, dondurma, pasta, puding ve muhallebi gibi birçok şekerleme ve yemek sonrası keyif yemeği çeşitleri girmektedir.
Profiterol, top şeklindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı bir tatlıdır. Profiterolün nereden geldiği bilinmemektedir. Nitekim Sahrap Soysal profiterolün bir Fransız tatlısı olduğunu belirtmiştir.
Islak keki, sütlü hafif kreması ve üzerine serpilen bisküvili hindistan ceviziyle sütlü tatlı severlerin favorisi haline gelecek olan bu tatlıyı daha önce denemediyseniz hemen kolları sıvayın.
Sinop'ta meşhur olan tescilli lezzet prenses tatlısı birçok kişinin severek tükettiği bir tatlı hâline geldi.
Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir.
Sütlaç 1570'de ise, dönemin ünlü aşçısı Bartolomeo Scappi'nin hazırladığı ve Papa V. Pius'un verdiği bir ziyafetin üçüncü yemeği olarak, üzerine şeker ve tarçın serpilmiş Türk usulü sütlü pirinç11 şeklinde sunulmuştur.
Orta Çağ sonunda Avrupa'da tavukgöğsü yapımı azalarak bitmiştir. Türkler bu tatlıyı benimsemiş ve buna ek olarak kazandibini de icat etmişlerdir. Önceleri konak ve saraylarda yapılan bu tatlı, daha sonrasında halka da yayılmış ve benimsenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri