gıcık kapılan ama nefret de edilemeyen, sempatiye bile meyledilebilen şeyler için kullanılan tanımlama. örnek :nil karaibrahimgil'in pınar süt reklamı.
kendi kendine bir şeyleri kafaya takıp afralı tafralı davranışlar sergileyen modellere denir.
Gıcık almak (veya kapmak veya olmak) TDK sözlük anlamı şu şekildedir: argo bir davranışa veya bir kimseye sürekli sinirlenmek.
Kız dili ve Edebiyatı: Uyuz = Çok tatlısın. Gıcık = Senden hoşlanıyorum. Öküz = Benimsin. Geber = Seni seviyorum.
Gıcık sözcüğünün argo kullanımında, gıcık ifadesi kişiyi sinirlendiren yahut davranışı ile kızdıran bir kimseyi anlatır.
İlgili 15 soru bulundu
bogazin rahatsiz olma durumu.
Anlamı: "Cıvık" kelimesi, genellikle sıvı kıvamı çok fazla olan veya katı olmayan bir maddeyi veya karışımı ifade etmek için kullanılır. Ayrıca, kişilik veya davranışla ilgili olarak "duygusal açıdan hassas, ağlayan, yumuşak" anlamlarında da kullanılabilir.
Bir kişi veya durum karşısında oldukça rahatsız olmak, gıcık kapmak veya sinirlerin bozulması durumlarında kullanılır. Bu ifade, hoşlanmama veya bir şeyden ötürü sürekli rahatsız olma duygusunu yansıtır.
Uyuz, insan cildinde yaşayan Sarcoptes scabiei adlı mikroskobik parazit tarafından neden olunan bir cilt hastalığıdır. Bu parazit, cildin üst tabakasında tüneller açarak ve burada yumurtalarını bırakarak enfeksiyonu tetikler. Uyuz, temas yoluyla kolayca yayılır ve enfekte kişiden sağlıklı kişiye geçebilir.
Uyuz hastalığı; insan vücudunda yaşayabilen bir tür akar olan Sarcoptes scabiei nedeniyle oluşan bir hastalıktır. Gözle görülmesi mümkün olmayan bu akarın cildin üst dokusuna yerleşip, yumurtalarını bırakması sonucu kişilerde yoğun kaşıntı ve sivilceye benzer döküntüler görülür.
[1] Kızmak. [2] Sinirlenmek. [3] Kuşkulanmak. [4] Tedirgin olmak.
kırşehir abdallarının kullandığı kelimelerden birisi. 'sikmek' manasında kullanılır. kıyılamak sözcüğünden gelip, kıyı kıyı izlemek, kenar kenar araştırıcı şekilde gitmek, incelemek, takip etmek anlamına gelir.
[1] küçük.
sıf. (< gir-gin) Herkesle çabucak ahbap olan, sokulgan (kimse).
Erkek çocuk ya da oğlan yerine bazı yörelerde kızan kelimesi değerlendirilir. Aynı zamanda bazı yerlerde silah tutan erkek çocukları ile beraber çoluk çocuk olarak da bir kelime grubu şeklinde değerlendirilmektedir.
Kızana gelmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
dişi kedi ve köpek erkek istemek.
aralamak. çukurova bölgesinde "camı aralamak, aralık bırakmak" anlamında kullanılır.
Gırlamak, “beni sev, bak çok tatlıyım” anlamına gelse de ince ses tonu ve özellikle beraberinde gelen tıslama, kızgınlık anlamına gelir.
Kayış gibi sözü, verdikleri sözü tutmayan ve yalancı insanlar için söylenir.
Argo kavramı
Aynı uğraş alanındaki insanların, kullanılan genel dilden ayrı olarak, benimseyip kullandıkları, herkesçe anlaşılamayan, kendilerine özgü sözcük ve deyimlerin yer aldığı özel dil.
Uyuz tedavisinde en sık kullanılan tedaviler permetrin içeren kremlerdir. Bunun yanında kükürt ve benzil benzoat içeren kremler de kullanılmaktadır. Bazı durumlarda ivermectin içeren haplardan da fayda sağlanmaktadır.
Kolonya içerisindeki etil alkol, antibakteriyel özellikleri ile cildi temizleyebilir ve uyuz hastalığına sebep olan sarcoptes scabiei adlı parazitlerin öldürülmesine yardımcı olabilir.
Uyuz hastalığı genellikle el parmak araları, el bileğinin iç yüzü, kulak arkaları, göbek çevresi, karın alt kısmı, koltuk altları, bel bölgesi, erkeklerde genital bölge ve kadınlarda meme uçları, dirsekler, ayak bilekleri ayaklar ve kalçalar gibi vücudun kıvrım yerlerinde yoğunlaşır.
Hiç olmayacak anlarda ters tepkiler veren kişilere huysuz denir. Bunun dışında, halk arasında, asabi, çabuk sinirlenen ve karşısındaki insanın kalbini kırmaktan çekinmeyen kişiler de huysuz olarak nitelendirilir.
Soufre Precipite (Çöktürülmüş Kükürt) = Karışımda %2.5-%15 oranında hazırlanabilir. Yeni doğanlarda %2.5 oranı tercih edilebilir. Gebe ve emzirenlerdede düşük oranlar tercih edilmelidir. Crai preparée (Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat)= Karışımda %5-%25 oranında hazırlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri