Tatvan Sahili, görünüm itibari ile Ege ve Akdeniz sahillerini aratmamaktadır. Yaklaşık 7 kilometrelik sahil alanıyla Van Gölü'ne en uzun sahili olan ilçelerin başında gelen Tatvan sahili özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.
Tatvan, Bitlis'e bağlı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nün batı yakasında olan bir ilçedir.
Nemrut Gölü, dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olup, adını MÖ 2100'de yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut'tan almıştır. Referans no. Nemrut Gölü, Van Gölü havzasının batısında, Bitlis ilinin Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri arasında yer almaktadır.
Tatvan'ın yerli halkı çoğunlukta Kürt olmakla beraber az sayıda da Ahlat'dan göçmüş Türkmenler, Topal Osman isyanına katılmış ve sürgün edilmiş bazı Laz ailelerden oluşmaktadır.
Bitlis'in denizi kabul edilen Adilcevaz Sahili, yaz mevsimi süresince ziyaretçi akınına uğramaktadır. Sahil boyunca hem belediye hem de özel işletmelere ait plajlar bulunmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
Tatvan'daki Aqua Park Hizmete Açıldı Bitlis'in Tatvan ilçe sahilinde kurulan Aqua Park Su Sporları ve Eğlence Merkezi hizmete açıldı. Bitlis Otelciler ve Turizmciler Derneği tarafından, Van Gölü sahilinde yapım aşaması tamamlanarak hizmete açılan Tatvan Aqua Park'a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Bitlis'in yerel dili Ermenice, Azerice , Farsça ve en çok Kürtçe kelimelerden oluşan kendine özgü bir konuşma dilidir. Kürtçe, bir bütün olarak bir ana dili olarak muhakkak öğretilmelidir ve okutulmalıdır. Fakat bu folklorik dilde unutulmamalıdır.
Üçte biri İstanbul'da yaşayan Alevilerin daha sonra en yoğun olarak bulundukları bölgeler Ortadoğu Anadolu (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bitlis, Hakkâri, Muş, Van) ve Akdeniz.
1918 yılında Bitlis iline bağlı bir nahiye merkezi durumunda olan Tatvan, 1936 yılında ilçeye dönüştürüldü.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kayıtlarında son genel nüfus tespitine göre İlçe Merkezinin nüfusu 71.045, köy kesiminin nüfusu ise 18.140'tır. İlçenin toplam nüfusu ise 89.185 olarak tespit edilmiştir.
Nemrut Dağı ya da Nemrut Stratovolkanı, Bitlis İlinin Tatvan ilçesinde, Doğu Anadolu'da yer alan yüksek dağlardan biridir. Van Gölü'nün batısına düşer. Nemrut, uyuyan aktif bir yanardağdır ve 1441 yılında son kez lav çıkışı olmuştur. Tepesindeki kraterde Nemrut Gölü yer alır.
Tatvan, Bitlis'e bağlı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nün batı yakasında olan bir ilçedir.
Bunun üzerine 1929'da Bitlis bir kaza merkezi haline getirilerek Muş vilâyetine bağlandı. 1936'da Bitlis vilayeti ye niden kurulunca vilayet merkezi oldu. Nüfusu küçük iniş çıkış göstermekle beraber 1950 yılına kadar fazla değişmemiştir (1935'te 9994; 1940'ta 12.002; 1945'tel 0.779; de 11.137).
Şehri ziyaret ettiğinizde Büryan Kebabı, Corti Aşı, Bitlis Köftesi, Katıklı Dolma gibi yöresel yemekleri deneyebilirsiniz. Bitlis Ahlat Mezar Taşları, Ahlat Müzesi, Rahva Kervansarayı, Emir Bayındır Kümbeti gibi tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz.
Alevî nüfusu, Türkiye'de üçte biri İstanbul bölgesinde yaşayan Alevîler'in daha sonra en yoğun olarak bulundukları yöreler arasında Ankara, Adana, Bursa, Antalya, Aydın ve Damal şehirleriyle, Orta ve Doğu Anadolu'da yer alan Erzincan, Sivas, Malatya, Tunceli illeri gelmektedir.
Bitlis prensliği Bitlis'in 24 aşiretinin birleşmesiyle oluşan bir Müslüman Kürt beyliğidir.
Verilere göre, Kürt illerinin nüfusu Ağrı'da 535 bin 435, Bingöl'de 281 bin 768, Bitlis'te 350 bin 994, Elazığ'da 587 bin 960, Erzincan'da 234 bin 431, Erzurum'da 758 bin 279, Hakkari'de 280 bin 514, Kars'ta 284 bin 923, Malatya'da 806 bin 156, Muş'ta 411 bin 117, Dersim'de 83 bin 443, Van'da 1 milyon 149 bin 342, ...
Bitlis tarih boyunca değişik isimlerle anılmıştır. Asurlular Bit-Liz, Persler ve Yunanlılar Bad-Lis veya Bad-Lais, Bizanslılar Bal-Lais-on, Babaleison veya Baleş, Araplar Bad-Lis, Ermeniler Pageş veya Pagişi olarak kullanmışlardır.
Bitlis bu yüzölçümü ile Türkiye topraklarının %1'ini, Doğu Anadolu Bölgesi topraklarının ise %5,5' ini kapsamaktadır. İlimiz doğudan Van ili ve Van gölü, güneyden Siirt ve Batman, batıdan Muş, ve kuzeyden Ağrı illeri ile çevrilidir.
Bu adların başında da Bitlis (Bedlis) ve İskender ismi gelmektedir. Seyyah Bitlis isminin Makedonya Kralı Büyük İskender'in komutanlarından Bedlis'ten, İskender isminin de Büyük İskender'den geldiğini ifade etmektedir.
Sağlığınız ve güvenliğiniz için tesis kurallarına uymanızı önemle rica ederiz. 1- Kaydırak görevlileri ve cankurtaranlar ile konuşmayınız. Kaydırak görevlileri ve cankurtaranların talimatlarına, park içerisinde bulunan tabelalarda yazılı kurallara uyunuz. 2-16 yaş altı çocuklar ebeveynsiz tesise giremezler.
Yetişkin Kaydırak Havuzu ( Bay/Bayan Karma)
Yetişkin Kaydırak Düşme Havuzu 8×7 m ölçülerinde, 60 m2 büyüklüğündedir. Derinliği 1.3 metredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri