Tavuk budu ve tavuk baget genelde çok karıştırılır. Tavuk budu; baget ve tavuk kalçasının bütün halidir. Yani tavuk budunda hem baget vardır, hem de tavuk kalçası.
Sırtsız But: Butun sırt kısmının anatomik olarak alınmasından sonra geriye kalan kısmıdır. Dökme ve tabaklı olarak satışa sunulmaktadır. Taze ve Donuk olmak üzere 2 farklı şekilde üretilmektedir. Baget: Butun femur kemiğinden anatomik olarak kesilmesi ile elde edilen ayak kısmına yakın parçasıdır.
1- Tavuk, piliç budunun ayak kısmı, kalçalı butun kalçasız bölümü. 2- Çubuk biçiminde uzun ve ince Fransız ekmeği türü.
Kemikli yapısından dolayı tavuk baget haşlaması, yumuşak olduğu için ise fırında tavuk baget yemeklerinde bu lezzetli et kullanılır ve yemekleri enfes olur.
En az hareket eden kas yapısına sahip bonfile, tavuğun en yağsız ve en yumuşak bölgesidir.
İlgili 39 soru bulundu
Ön yarım gövdenin üzerindeki kanatların kesilmesi ile elde edilen, göğüs kafesi, göğüs kemiği, kürek kemiği, sırt omurları ve boynun son omuru ile bunları örten dokunun tamamıdır.
Protein bakımından zengin olan tavuk eti, kırmızı ete göre daha ekonomiktir. Tavuk but, kaval kemiğini içine alan ve derili kemik uyluktan oluşan bir bölümdür.
Orta hararetli ateşte kızartın. Tavuklar tam pişmeden kullanıldığı için biraz da yağda kızarırken pişmeleri gerekiyor. Harlı ateşte kızartırsanız dışları hemen pişer ama içleri pişmez.
Tavukta yer alan incik derisiz ve kemikli olarak bilinen alt kısımdan meydana gelen, kaval kemiğini de içine alan etli but parçasına verilen addır.
Fırında pişen, yumuşacık sebzeleriyle, dışı çıtır tavuk bagetler.. Bunlar öğlen ve akşam yemeklerinin gözlerde canlanan en güzel sahneleridir. Hem kolay hem de çok lezzetli bu yemeğin masanızda yer almaması ona yapılmış bir ayıp bizce.
Tavuk butlarını yıkayıp geniş bir kaba alalım. Üzerine tuz karabiber kekik pul biber ve sıvı yağ ilave edip güzelce harmanlayalım. Daha sonra butları yapışmaz bir tavaya açarak serelim. Afiyet olsun.
Cevap: Tavuk kesilip, tüylerini dökmek, yolmak için, karnı yarılmadan, kaynar suya konursa necis olur. Ebüssü'ûd efendi fetvasında buyuruluyor ki: “Bir tavuk boğazlanıp içi ve kursağı çıkarılmadan, kaynar suda haşlasalar, yolsalar, yemesi helal olmaz, haramdır.
Tavuk bonfile, tavuğun sevilerek tüketilmekte olan bölümlerinden birisi olarak bilinmektedir. Tavuk bonfile yapmak isteyen kişilerin tavuk alırken göğüs bölümünü tercih etmeleri tavsiye edilmektedir.
Tavuk bonfile nedir? Kemiksiz tavuk göğsünden genişçe parçalar kesilerek hazırlanan beyaz ete bonfile tavuk veya piliç bonfile denir.
Tavuk butlarını iyice yıkayıp süzülmesini bekliyoruz . Süzüldükten sonra ayrı bir kaba alıp butları ve karabiber, pul biber, kekik, tuz koyup hepsini karıştırıp tavada iyice alt üstü kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır.
Butlarımızı iyice yıkayıp yanlardan çiziyoruz, sonra bir tencereye alıp üstüne su koyup kaynatıyoruz, iyice kaynağında süzgeçle sunuyoruz, suyunu dökmeyelim sonra iyice süzdüğümüzde baharatları ekleyip karıştırın, sonra tavada kızartıyoruz. .
200 derecede pişen bagetlerin yaklaşık olarak da 30 ile 40 dakika boyunca pişmesi gereklidir.
Tavuk butu hem protein yönünden zengindir hem de az yağlı olduğu için sağlıklıdır. 100 gram tavukta 18 gram protein mevcuttur. Bu ise tavuk butunun kas yapmaya katkı sağladığı anlamına gelir. Bolca proteine sahip olan tavuk butunun daha pek çok faydası vardır.
Kanat gibi küçük parçalar ya da pirzola genellikle fırında daha lezzetli olurken göğüs, but, baget gibi parçaları haşlayarak rahatlıkla pişirebilirsiniz. Haşlanan tavuğun suyunu özellikle çorba ya da pilav yapımında kullanacaksanız göğüs yerine but ya da kemikli çorbalık kısımlarını tercih etmelisiniz.
İyi bir protein kaynağıdır. Derisiz olmasından dolayı yağ içeriği de düşüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri