Geniş bir tencere içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, iyice ısıtın. Isınan yağın üzerine tavuk bagetleri koyun. Tavuk bagetleri arkalı önlü hafifçe kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, bu şekilde de 6-7 dakika daha pişirin.
Tenceremize soğan ve sarımsakları alarak, kavurmaya başlıyoruz. Ardından salçamızı da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. 1 su bardağı sıcak suyu ve baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz. Sonra etlerimizi de ekleyerek, 2 su bardağı kaynar suyunu döküyoruz.
İlgili 15 soru bulundu
Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.
Terbiyesi 1 cam kaseye yoğurt, limon, un ve yumurta sarısını koyup çırpın. Pişen etin suyundan terbiyeye azar azar ilave ederek ılıklaştırın ve kıvamını açın. Pişmiş yemeğin içine terbiyeyi ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha orta ateşte pişirerek ocaktan alın, sıcak servis yapın.
Tavuk Yahnisi yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, terbiyeli ıspanak çorbası, tavuk yahnisi, müceddere pilavı ve kadayıflı paşa sarması son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır.
Son olarak terbiyesi için; bir kase içine 1 yemek kaşığı un, yarım limon suyu ve 4-5 yemek kaşığı kadar su döküp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Daha sonra yemeğin suyundan 1 kepçe alın. Terbiyenin içine döküp, hızlı bir şekilde karıştırarak, ılımasını sağlayın.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Yahni yapımında; Kuzu eti, dana eti, tavuk eti, balık eti ve hindi eti kullanılabilir. Ancak en yaygın olanları kuzu, dana ve tavuktur.
Soğanların üzerine domates rendesi,su ve baharatları ekleyin. Tencereye tavukları geri koyun, soyulmuş patatesleri de ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeğe son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyin, 10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
Mercanköşk: Mutfağımızda son yıllarda daha popüler olan bu baharat tavuk etine çok yakışır.
Bununla beraber dilerseniz salatalar üzerine de bir baharat olarak zerdeçal serpebilirsiniz. Zerdeçal ayrıca beyaz ve kırmızı etlere de çok fazla yakışır.
Ete en çok yakışan baharatlar karabiber ve tuzdur. Et bir gün öncesinden marine edilmek isteniyorsa, zeytinyağı ve biberiye kullanılabilir. Yumuşak bir ete terbiyeye gerek yoktur. Taze baharat, kekik, biberiye, karabiber, soğanın suyu ete lezzet katacak malzemelerdir.
Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.
Et haşlarken haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke koyarsanız, etiniz hem çabuk pişecek hem de yumuşak olacaktır. Bazı haşlamalarda en son terbiye eklenir. Un, limon suyu ve yumurta sarısı.
2-3 su bardağı su, tuz ve baharatlarda eklenerek karıştırılır (su miktarı size bağlı). Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. 4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.
Öncelikle etimizi düdüklüde yarım saat haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra didiyoruz. Yani parçalıyoruz. Daha sonra bir yemek kaşığı kuyruk yağını ateşteki tenceremize ekleyip eritiyoruz ve salçamızı ilave ediyoruz.
Üzerini geçmeyecek kadar suyu ekleyip, 50 dk düdüklü pişiriyoruz. Dana eti kullanacaksanız, 1 saat 10-15 dk pişirmenizi tavsiye ederim. Etin yumuşak olması için sulu sevenler bu şekilde yapabilir. Koyu kıvamlı sevenler düdüklüyü açtıktan sonra, kapağı kapatmadan orta ateşte 5 dk daha pişirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri