Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır. Haşlama suyunu çorbalarda afiyetle kullanabilirsiniz.
Haşlanmış tavuğun suyu kullanılır mı? Haşlama işleminin ardından dilerseniz hem suyunu hem de haşlanmış tavuk etlerinizi bir ana yemek olarak rahatlıkla servis edebileceğiniz gibi dilerseniz haşlanmış tavuk etlerini ve suyunu ayrı ayrı değerlendirebilirsiniz.
Haşladığınız tavuk etlerini sotelik doğradıktan sonra yağ ve salça kavurun. Baharatlarını katıp, hazırladığınız tavuk etlerini ekleyin ve arkalı önlü kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Haşladığınız tavuk etlerini salçalı sote sevmiyorsanız çıtır bagetler haline de getirebilirsiniz.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
Kemiksiz tavuk göğsü haşlanırken su üzerinde beyaz köpükler oluşmaktadır. Bu köpükleri almanız faydalı olacaktır. Ayrıca haşlama suyu kirlenirse değiştirmeniz gerekir.
İlgili 34 soru bulundu
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlamayı unutmamalısınız. Pişirme işlemi boyunca tencerenin kapağını kapalı tutmalı ancak taşma ihtimaline karşı aralarda kontrol etmelisiniz.
sorusu her dönem en çok merak edilenler arasında. Yanıtı hayır. Yani tavuk eti pişirmeden yıkanmaz.
Ayrıca haşlama suyuna tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, limon kabuğu, 1 adet bütün soğan, kereviz sapı, maydanoz, kekik, nane ya da havuç gibi malzemeler katarsanız tavuğun daha lezziz olmasını sağlarsınız. Hem bu şekilde haşladığınızda daha çok piştiğini ve kokmadığını göreceksiniz.
a) Buzdolabında saklama:
Pişmiş et yemekleri diğer pişmiş yemekler gibi buzdolabının üst veya orta raflarında saklanmalıdır. Etlerin buzdolabında güvenli saklama süreleri; büyük parçalı pişmiş tavuk yemekleri için 3 gündür.
Haşladığımız tavuğu didikliyoruz. Bir tavanın içine tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz ve eritiyoruz eriyince salçayı koyup kavuruyoruz. Sonra tavuğu atıyoruz. 5 dk sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun😍😍
Tavuğun üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve bir yemek kaşığı tuz da eklemeyi unutmayın. Bütün tavuk nasıl pişirilir tencerede kaç dakika kalır dediğinizde bir süre tutun ve 70 dakika geçince tavuğu kontrol edin. Geçen 70 dakika içinde normal tencerede bütün tavuğunuz pişmiş olacaktır.
Tuzsuz olarak haşladığınız tavuk suyunu soğuduktan sonra buz kalıplarına doldurup buzlukta dondurun. Donmuş tavuk suyunu kalıptan çıkararak saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine doldurabilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Haşlanmış tavuk suyu nasıl değerlendirilir? Hazırlanan tavuk suyunu çorba, pilav ve yemeklerinize katarsanız enfes olur. Ya da fazla kalan kısmını buzlukta dondurup, farklı zamanlarda hazırlayacağınız tariflere ekleyebilirsiniz.
Köpürme normal olmayan bir durumdur. Eğer yağın kullanma tarihi hala devam ediyorsa; kızaran besinle ilgili birkaç problem olabilir. Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur.
Yemeğin suyunu çekmesi için ne yapılmalı? Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bir bez koyup kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık dereceye getirin. Tencerenin kapağını açmadan pilavın suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
Suyun tencereden taşmayacağından emin olmalısınız. (Suyun tavuğun üzerini 2-3 parmak geçmesi yeterli olacaktır.) Ayrıca tavuk haşlarken soğuk su kullanmalısınız. Sıcak suya koyarsanız beyaz rengini kaybeder.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavuğunuzu yüksek ateşte değil hafif ateşte haşlamalısınız. Böylece birden haşlanmayacak her yeri eşit şekilde lokum gibi pişecektir.
Limon👉🏻 hem tavuğun daha beyaz pişmesini hem lokum kıvamında olmasını sağlıyor.
Merhaba s**** s****, Pişmiş tavuk (0-4 derece) buzdolabında 48 saat bekletilebilir. Bu süre içinde de tüketmenizi öneriyoruz.
İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekmektedir. - Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir. - Emin olmak için bir parça tavuk eti tabağa alınıp kesilerek pişip pişmediği anlaşılabilir.
Pişirirken tavuk nemini kaybeder ve sıkılaşır. Çiğ tavuk, lastik gibi veya titrek bir his verirken, pişmiş tavuk, sert hissetmeli ve dokunuşunuzdan geri dönmelidir. Tavuğunuzun hazır olup olmadığını test etmek için beyaz/berrak meyve suyu olup olmadığını kontrol edin.
Donuk haldeki tavuğu doğrudan haşlamaya başlamasanız daha iyi olur. Nasıl olsa suyun içinde buzları erir gider diye düşünmemeli, biraz zaman ayırarak en sağlıklı şekilde tavuğunuzu haşlamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri