Tavuk yemeklerine yakışacak baharatların bir arada toplandığı bir karışımdır. Tavuğun terbiye edilmesi sırasında kullanılarak yemeğe eşsiz bir baharat aroması verir. Karışımı oluşturan başlıca baharatlar, köri, tatlı toz biber, kişniş, nane ve zencefildir.
Mercanköşk: Mutfağımızda son yıllarda daha popüler olan bu baharat tavuk etine çok yakışır.
Tavuk baharatı, içerisinde çeşit baharatların bulunduğu bir baharat karışımıdır. Tavuk baharatı içindekiler sarımsak, kişniş, kimyon, tatlı toz biber ve zerdeçaldır. Bu baharat karışımı hem yararlıdır hem de aromatik tadı ve enfes kokusu ile yemeklerinize lezzet katar.
İlgili 26 soru bulundu
Orta boy çukur bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, damak tadınıza göre tuz, az miktar köri ve kimyon koyun. Hazırladığınız sosu iyice karıştırıp, içine doğradığınız tavuk etlerini ekleyin.
4) Baharatlı & Sarımsaklı tavuklarınızı önceden 180 dereceye kadar ısıttığınız fırında 45-55 dakika pişirin. Tavuklarınızı servis tabağına alın, torbanın içinde kalan sosu üzerine dökerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun!
Izgarada pişireceğiniz tavuk etinizi, zeytinyağı, salça (az miktarda), arzuya göre soya sosu, karabiber, kekik, köri (az miktarda), kimyon, kırmızı biber gibi sevdiğiniz baharatlarla marine edebilirsiniz. Asıl dikkat etmeniz gereken, hangi marinasyonu kullanırsanız kullanın, marinasyonlu etlerinizi en az 1 saat ...
Isınan tencerenin içine doğradığınız tavuk etlerini koyun. Tavuk etleri suyunu salıp, çok hafif çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Bir kaba 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kekik ekliyoruz. Terbiye sosunu tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpıyoruz. Dilerseniz baharat miktarlarını artırabilir, köri ve kimyon da kullanabilirsiniz.
Bütün haldeki tavuğumuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek de bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğimiz tereyağı lezzetine lezzet katacak ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Lokantalarda sunulan köri soslu tavuklardan çok daha lezzetli oluyor, yiyen herkes tarifini istiyor. Bu lezzeti sık sık pişirmek isteyeceksiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, soslu tavuk yemekleri arasında en çok sevilen bu kolay yemek tarifimize buyur ediyoruz.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Muskat: Tarçın, zencefil ya da muskat kabuğu. Muskat kabuğu: Tarçın, muskat ya da yenibahar.
Fırında soslu tavuk yapmak için öncelikle sosu hazırlayın. Geniş bir kap içine 2 yemek kaşığı yoğurt koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet rendelenmiş soğanın suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve damak tadınıza göre tuz, kimyon, kekik ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Yoğurt ile tavuk eti marinesi için; bir kaba 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyun. Ardından yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı dolusu tuz ekleyin.
Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek güzelce karıştırın. İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun!
Tavuk yemekleri için yapılan ve tavuğa en çok yakışan soslardan biri köri sosudur. Beyaz etlerle nefis bir uyum yakalayan köri soslu tavuk yanında pirinç pilavı ile servis edebileceğiniz bir ana yemek.
Unu tereyağı ile kokusu çıkıp, renk değiştirinceye kadar kavurun. Ardından köriyi de ekleyip biraz daha kavurun. Süt, karabiber ve tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşan sosunuz yemeklerinize lezzet katmaya hazır.
Soya sosu, fermante edilmiş bir sostur. Soya fasülyesi, kavrulmuş tahıl, su ve tuz ile elde edilir. Bir baklagil türü olan soya, günümüzde özellike et ve süt ürünlerine alternatif olarak kullanılmaktadır. Soya sosu, oldukça tuzlu bir yapıya sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri