Tavanızın boyutundan daha büyük bir tavuk eti pişirmeyin. Tavayı istiflemeyin. Tavuk haşlama süresi; kullanacağınız tavuk etinin cinsine, ocak ısısına, hatta tencere seçiminize göre değişiklik gösterir. Ancak bir bütün tavuk ortalama 40-50 dakikada haşlanır.
Aslında haşlanmış tavuk da kızartılır ya da fırınlanır. Hatta sote bile yapılabilir.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır.
2- Kızartma yapılabilir
Haşladığınız tavuk etlerini baget şeklinde doğrayıp önce una bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurta ve en son tuz karabiber ve isteğe göre pul biberle karıştırılmış galeta ununa bulayarak kızgın yağda tam kızarana kadar kızartın.
Tavuk eti pişirmeden yıkanır mı? sorusu her dönem en çok merak edilenler arasında. Yanıtı hayır. Yani tavuk eti pişirmeden yıkanmaz.
İlgili 17 soru bulundu
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
Tavuk haşlama kaç dakika sürer sorusuna gelirsek, bu soru kullanacağınız tavuk etinin cinsinden tutun da ocak ısısına, hatta tencere türüne göre değişiklik gösterecektir ama bir bütün tavuğun ortalama 40-50 dakikada rahatlıkla haşlanabileceğini söyleyebiliriz.
Geniş bir tavayı ocak üzerine alıp, orta ateş üzerinde ısınmasını sağlayın. Isınan tavanın içine tavuk etlerini tek tek dizin. Tavuk etlerinin alt tarafları güzelce kızarana kadar hiç dokunmadan yaklaşık 5-6 dakika pişirin.
Ayrıca haşlama suyuna tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, limon kabuğu, 1 adet bütün soğan, kereviz sapı, maydanoz, kekik, nane ya da havuç gibi malzemeler katarsanız tavuğun daha lezziz olmasını sağlarsınız. Hem bu şekilde haşladığınızda daha çok piştiğini ve kokmadığını göreceksiniz.
Eğer köy tavuğu bütün olarak pişirilecek ise mutlaka tavuğun büyüklüğüne uygun şekilde öncelikle tencere seçilmelidir. Daha sonra tavuğun boyutunu geçecek kadar tencereye su eklenmesi gerekir. Ardından bir yemek kaşığı kadar tuz ilave etmek unutulmamalıdır.
Suyun tencereden taşmayacağından emin olmalısınız. (Suyun tavuğun üzerini 2-3 parmak geçmesi yeterli olacaktır.) Ayrıca tavuk haşlarken soğuk su kullanmalısınız. Sıcak suya koyarsanız beyaz rengini kaybeder.
Tavukları yıkadıktan sonra parçalara ayırarak bir kenarda suyunun süzülmesini bekleyin. Tavuk göğsünü tüm haldedir haşlayabilirsiniz. Ancak bu şekilde haşlandığı zaman çok geç olacaktır. Tavuk göğsünü parçalara ayırıp haşlarsanız eğer hem daha kolay haşlanır hem de içi daha güzel olur.
Öncelikle tavukları yıkayıp tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz. Tabi tuzu unutmuyoruz. Çünkü et tuzsuz pişerse daha lezzetsiz olur.
Yani yağsız tavada kızartılan tavuk eti de haşlanmış tavuk eti kadar hem kalorisiz hem sağlıklıdır. Haşlama yaparken her herhangi bir yağ kullanılmadığından tavuk için en sağlıklı pişirme yöntemidir. Üstelik çok da pratik. Çünkü bu işlem için sadece suya ihtiyacınız var.
İşte kızarmış tavuk için gerekli tüm püf noktalar... Tavuğunuzu pişirmeden önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için en az 30 dakika bekletmelisiniz. Soğuk tavuklar tencere içerisine hemen girerse, kızartma yağının ısısını düşürür. Bu yüzden de tavuklarınız eşit bir şekilde pişmez.
Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Tavuğunuzu yüksek ateşte değil hafif ateşte haşlamalısınız. Böylece birden haşlanmayacak her yeri eşit şekilde lokum gibi pişecektir.
Yumurta ve sodayı güzelce çırpın. Üzerine galeta unu, baharatlar, tuz ve mısır ununu ilave edin. Tavuklarınızı dilediğiniz boyutlarda kesin. Tavuk parçalarınızı harçla güzelce harmanladıktan sonra buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde 15 dakika kadar dinlendirin.
Evet, donmuş tavuğu kızartabilirsiniz.
Tavuk pişirirken yağ konulur mu? Hem marine sosunu içine çeker hem de pişirirken ısının tavuğun içerisine daha hızlı ulaşmasını sağlar. Tavuk göğsü yağsız olduğu için, doğru pişirilmediği takdirde kuru ve lezzetsiz bir hale dönüşür. Bu nedenle az da olsa pişireceğiniz tavaya yağ eklemeniz gerekir.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 25 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 2 kişilik tavada tavuk kanat içindir. Afiyet olsun.
İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekmektedir. - Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir. - Emin olmak için bir parça tavuk eti tabağa alınıp kesilerek pişip pişmediği anlaşılabilir.
Hayır, yıkamamalısınız. Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır.
Köpürme normal olmayan bir durumdur. Eğer yağın kullanma tarihi hala devam ediyorsa; kızaran besinle ilgili birkaç problem olabilir. Yüksek nişasta içeren besinler kızgın yağın içinde köpürme oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri